36 de ani de la zborul în spațiul cosmic al lui Dumitru Prunariu. ASTROFEST 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/36-de-ani-de-la-zborul-in-spatiul-cosmic-al-lui-dumitru-prunariu-astrofest-2017/

Revista “Știinţă şi Tehnică”,în colaborare cu Centrul Cultural “Casa Artelor”, Primăria Sectorului 3 şi MinisterulCulturii, îi invită pe cei interesaţi de astronomie, sâmbătă, 6 mai, începând cu ora 15.00, la Ziua Astronomiei.

Un articol de Petre Ivan|4 mai 2017

Anul trecut, cu același prilej, Casa Artelor a inaugurat Aleea Exploratorilor ASTROFEST 2017Spațiului Cosmic din Parcul Titan, eveniment care a adus împreună 12 astronauți din întreaga lume.

Anul acesta se împlinesc 36 de ani de la zborul în spațiul cosmic al lui Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut, până în acest moment.

Întâlnirea va fi prezentată de profesorul Alexandru Mironov, senior editor al Revistei Știință și Tehnică, cel mai cunoscut scriitor și realizator de emisiuni radio TV de popularizare a științelor din România.

ASTROFEST 2017 se va desfășura în aer liber, în parcarea din fața Bibliotecii Naționale, unde sunt așteptați toți cei pasionați de spațiul cosmic pentru astrofotografii și observații astronomice cu telescoape profesionale, participarea la discuții științifice și prezentări interactive, workshop-uri și demonstrații live cu imprimante 3D performante, spectacole, concursuri cu premii și multe alte surprize.

INTRAREA ESTE LIBERĂ.

Foto: ASTROFEST 2017 – stiintasitehnica.com/astrofest-2017

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.