39 de scurtmetraje de animație se bat pentru Premiul Publicului. Anim’est 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/39-de-scurtmetraje-de-animatie-se-bat-pentru-premiul-publicului-animest-2015/

Publicul prezent la cea de-a 10-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est e invitat să îşi ascută, încă o dată, atenţia şi creioanele: 39 de scurtmetraje de animaţie delicioase vor fi proiectate, anul acesta, în cadrul secţiunii speciale Animash. Prezentate şi premiate la festivaluri de film importante din lume, animaţiile scurte ce compun această secţiune a festivalului intră în competiţie pentru tradiţionalul vot al spectatorilor bucureşteni.

Un articol de Petre Ivan|9 Septembrie 2015

Anim’est 2015 – Selecția de scurtmetraje este completată de 10 titluri de lungmetraj în afara secțiunilor competiționale, câteva dintre cele mai aclamate animații recente, recompensate cu premii renumite ale industriei și proiectate la o succesiune de festivaluri importante ca Annecy, Ottawa, Anima Mundi, Animfest Zagreb, Fantoche etc.

Un highlight al secțiunii Animash este lungmetrajul The Prophet, care a deschis Festivalul de la Annecy anul acesta. Filmul este

The Prophet

The Prophet

produs de Salma Hayek și regizat de Roger Allers, care a adus laolaltă nouă dintre cei mai apreciați animatori din lume, pentru a realiza episoade inspirate de „Profetul” cunoscutului Kahlil Gibran.

Un alt titlu important al secțiunii este Avril et le monde truqué / April and the Twisted World, câștigătorul Marelui Premiu la Annecy în regia lui Christian Desmares și Franck Ekinci, o poveste încântătoare desenată de mână despre aventurile unei fete pe nume

April (Marion Cotillard) în căutarea părinților ei, în Parisul anilor ’40. Fanii lui Hayao Miyazaki se vor bucura de proiecția documentarului Yume to kyôki no ôkoku /  The Kingdom of Dreams and Madness (r. Mami Sunada), o incursiune unică în

The Bigger Picture

The Bigger Picture

culisele celui mai celebru studio de animație japonez, Ghibli.

Cinci povestiri de Edgar Allan Poe prind viață în forma antologiei animate Extraordinary Tales (r. Raúl García), împrumutând vocile lui Sir Christopher Lee, Bela Lugosi, Julian Sands, Roger Corman și Guillermo del Toro.

Alain Gagnol și Jean-Loup Felicioli, regizorii animației nominalizate la Oscar A Cat in Paris, completează selecția cu Phantom Boy, ultima producție a studioului Folimage, din Franța, invitat la Anim’est anul trecut.

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc în perioada 2-11 octombrie 2015 la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi la Re:Animation Hub.

Foto: Anim’est 2015 – animest.ro

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

10
/12
/18

A 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit și-a desemnat câștigătorii sâmbătă, 8 decembrie 2018, într-o atmosferă emoționantă și plină de exuberanță. Premiul pentru cel mai bun film a revenit peliculei belgiene PABLO, în regia lui Sergio Guataquira Sarmiento.

10
/12
/18

METROPOLIS VIRAL. Filmul "Avengers: Endgame" bate recorduri chiar înainte de apariția sa în cinematografe. Lansat pe 7 decembrie, trailerul de aproape două minute și jumătate a înregistrat 289 milioane de vizualizări pe YouTube, Facebook și Twitter,  devenind cel mai vizionat trailer în primele 24 de ore de la lansare.

10
/12
/18

Bucharest Art Film Festival (BAFF) va proiecta în perioada 10-12 decembrie filme de(spre) artă la Galeria Halucinarium, din Calea Giulești 14. Art Film Festival încearcă la această a III-a ediție să creeze experiența ideală destinată publicului de cinema și zone conexe, aducându-l într-o galerie de artă timp de 3 seri. Programul fiecărei zile începe la ora 19:00, intrarea la proiecții fiind liberă în limita locurilor disponibile.

09
/12
/18

TOP Am ales cele mai relevante filme românești ale anului, din cele 25 de titluri de ficțiune care au ajuns în 2018 în cinematografe. Nu a fost un an rău: cinema-ul românesc a continuat să impresioneze în festivaluri, iar unul dintre filme, „Moromeții 2”, a stabilit chiar un record de spectatori.

07
/12
/18

CRONICĂ DE FILM Cu fizicul său firav, care sugerează o supunere cvasi-reflexă față de ceilalți, și cu chipul său caraghios, aproape imperturbabil dacă nu ar fi străpuns uneori de câte un zâmbet forțat, Marcello setează din start atmosfera de comedie neagră ce domină noul film al italianului Matteo Garrone, „Dogman” (2018).

07
/12
/18

Filmul Belgian GIRL, nominalizat la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin, va deschide Oscar Weekend (18 - 20 ianuarie 2019, Cinema Elvire Popesco). "Oscar Weekend" are loc înaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 91-a ediție a premiilor Oscar (22 ianuarie), trofeele Oscar 2019 urmând să fie acordate în cadrul Galei din 24 februarie 2019. 

07
/12
/18

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT pune reflectoarele pe Portugalia, cu două programe a câte cinci scurtmetraje reunite sub titlul Focus Portugalia. Primul program, The Heart and the Body, va fi proiectat sâmbătă, 15 decembrie, iar cel de-al doilea, On Politics, va putea fi văzut duminică, 16 decembrie, ambele la ora 16.30, la Cinema Muzeul Țăranului.

07
/12
/18

Filmul „Vice” al lui Adam McKay, o dramă despre fostul vicepreşedinte Dick Cheney, cu Christian Bale, Sam Rockwell, Steve Carell şi Amy Adams în distribuţie, a primit cele mai multe nominalizări la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur. La categoria miniserial sau film de televiziune cele mai multe nominalizări, în număr de 4, le-a primit „The Assassination of Gianni Versace”.

06
/12
/18

În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-al doilea război mondial, și Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecțiunile fiecăruia și inevitabilele lovituri ale sorții. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnați să fie împreună.

05
/12
/18

"Amintirile nu aparţin numai trecutului. Ele ne determină viitorul." - Jeff Bridges. Câștigător al unui Oscar în 2010, pentru prestația din “Crazy Heart”, actorul american Jeff Bridges a împlinit, ieri, 69 de ani. 

05
/12
/18

În premieră la Digi Life (6 decembrie, ora 21:00), „Martorul 248”, un documentar despre dreptul la educație - În România, abandonul școlar este îngrijorător, iar în lipsa experiențelor de învățare adecvate, copiii din zonele sărace  rămân captivi în mediul familial marcat de privațiuni, ostil dezvoltării lor. Copiii din zonele cele mai sărace încep școala fără noțiuni de bază, cum ar fi abilitatea de a identifica cifrele sau culorile.

05
/12
/18

Tânărul critic de film Victor Morozov, care studiază în Franţa, scrie despre cinema-ul unuia din cei mai interesanţi regizori francezi ai momentului, Mikhaël Hers, prea puţin cunoscut în România.

04
/12
/18

ANALIZĂ Deși doar câteva își găsesc loc în sălile de cinema, în distribuții limitate care adună cel mult două mii de spectatori, documentarele românești merită o mai mare atenție. Este un cinema interesat în special de personaje carismatice, cu vieți ieșite din comun, și mai puțin de realități sociale sau politice.

03
/12
/18

A 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit, manifestare devenită o tradiție a UNATC „I.L.Caragiale”, va debuta pe 4 decembrie, ora 19:00, Sala Atelier din cadrul UNATC. Intrarea este gratuită.

Page 1 of 22412345...102030...Last »