39 de scurtmetraje de animație se bat pentru Premiul Publicului. Anim’est 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/39-de-scurtmetraje-de-animatie-se-bat-pentru-premiul-publicului-animest-2015/

Publicul prezent la cea de-a 10-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est e invitat să îşi ascută, încă o dată, atenţia şi creioanele: 39 de scurtmetraje de animaţie delicioase vor fi proiectate, anul acesta, în cadrul secţiunii speciale Animash. Prezentate şi premiate la festivaluri de film importante din lume, animaţiile scurte ce compun această secţiune a festivalului intră în competiţie pentru tradiţionalul vot al spectatorilor bucureşteni.

Un articol de Petre Ivan|9 Septembrie 2015

Anim’est 2015 – Selecția de scurtmetraje este completată de 10 titluri de lungmetraj în afara secțiunilor competiționale, câteva dintre cele mai aclamate animații recente, recompensate cu premii renumite ale industriei și proiectate la o succesiune de festivaluri importante ca Annecy, Ottawa, Anima Mundi, Animfest Zagreb, Fantoche etc.

Un highlight al secțiunii Animash este lungmetrajul The Prophet, care a deschis Festivalul de la Annecy anul acesta. Filmul este

The Prophet

The Prophet

produs de Salma Hayek și regizat de Roger Allers, care a adus laolaltă nouă dintre cei mai apreciați animatori din lume, pentru a realiza episoade inspirate de „Profetul” cunoscutului Kahlil Gibran.

Un alt titlu important al secțiunii este Avril et le monde truqué / April and the Twisted World, câștigătorul Marelui Premiu la Annecy în regia lui Christian Desmares și Franck Ekinci, o poveste încântătoare desenată de mână despre aventurile unei fete pe nume

April (Marion Cotillard) în căutarea părinților ei, în Parisul anilor ’40. Fanii lui Hayao Miyazaki se vor bucura de proiecția documentarului Yume to kyôki no ôkoku /  The Kingdom of Dreams and Madness (r. Mami Sunada), o incursiune unică în

The Bigger Picture

The Bigger Picture

culisele celui mai celebru studio de animație japonez, Ghibli.

Cinci povestiri de Edgar Allan Poe prind viață în forma antologiei animate Extraordinary Tales (r. Raúl García), împrumutând vocile lui Sir Christopher Lee, Bela Lugosi, Julian Sands, Roger Corman și Guillermo del Toro.

Alain Gagnol și Jean-Loup Felicioli, regizorii animației nominalizate la Oscar A Cat in Paris, completează selecția cu Phantom Boy, ultima producție a studioului Folimage, din Franța, invitat la Anim’est anul trecut.

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc în perioada 2-11 octombrie 2015 la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi la Re:Animation Hub.

Foto: Anim’est 2015 – animest.ro

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

15
/03
/19

Privind în ochi trecutul apropiat... La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste, discursul antisemit pare să revină în forţă în ţările Europei Centrale şi de Est. Pentru a readuce în memorie câteva dintre lecţiile uneori uitate ale trecutului, între 16 şi 19 martie, Festivalul Internaţional de Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti propun o „Retrospectivă extraordinară Ruth Beckermann”.

15
/03
/19

Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe organizează cu ocazia ediției a treia a American Independent Film Festival, care va avea loc în București, în perioada 12-18 aprilie 2019, concursul de scenarii intitulat: WRITE A SCREENPLAY FOR.

15
/03
/19

Rulează în cinematografe (distribuit de Bad Unicorn) filmul „Păsări călătoare”, regizat de Ciro Guerra și Cristina Gallego. E o peliculă columbiană care arată douăzeci de ani din istoria tribului Wayuu din deșertul Guajira. Și ce treabă avem noi cu Wayuu și Guajira? Avem.

14
/03
/19

Vă scriu după ce am văzut a doua oară, tot la cinema, acolo unde ar trebui vizionate toate filmele dvs., „Sub umbra părului sălbatic”. Prima dată am văzut acest film minunat în octombrie, la Les Films de Cannes à Bucharest, din primul rând, cu o sală Cinema PRO plină.

13
/03
/19

Se poate vedea în cinematografe filmul „Să nu ucizi” (scris și regizat de Cătălin Rotaru și Gabi Virigina Șarga, aflați la debut în lungmetraj). Filmul e inspirat din fapte reale – scandalul biocidelor diluate din spitalele românești.

13
/03
/19

Documentarul McQueen, un portret fascinant al vizionarului designer britanic, și cineconcertul The Inferno Unseen, care îmbină spectaculos muzica electronică cu imagini până acum nevăzute din arhiva celebrului film neterminat al lui Henri-Georges Clouzot, Inferno (1964), sunt primele titluri anunţate în selecţia Bucharest Fashion Film Festival, ce va avea loc între 11 și 14 aprilie, la Cinema Elvire Popesco, Teatrul Odeon, Promenada și Fix | Botanical Bar.

12
/03
/19

PREVIEW Cea de-a 12-a ediție a festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania începe vineri la București. Așa că v-am propus un scurt ghid cu cele mai promițătoare proiecții, care să vă ajute la orientarea printr-un program extrem bogat, cu zeci de filme proiectate pe parcursul a zece zile.

Page 1 of 23112345...102030...Last »