4 oraşe continuă cursa pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/4-orase-continua-cursa-pentru-titlul-de-capitala-europeana-a-culturii-2021/

Timişoara, Baia Mare, Cluj-Napoca şi Bucureşti sunt oraşele care rămân în cursa pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021, a anunţat Steve Green, preşedintele juriului de experţi care evaluează candidaturile.

Un articol de Petre Ivan|12 decembrie 2015

Steve Green a participat la conferința de presă în care Ministerul Culturii, în calitate de organizator principal al competiției Capitală Europeană a Culturii 2021, a anunțat lista scurtă a orașelor preselectate pentru obținerea acestui titlu.

La conferința desfășurată la sediul Bibliotecii Naționale a României, au luat parte ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, precum și reprezentantul Comisiei Europene, Sylvain Pasqua.

Juriul european invită orașele preselectate să-și revizuiască și să-și completeze candidaturile pentru etapa de selecție, preconizată a se desfășura în perioada august — septembrie 2016.

Foto: Capitala Europeana a Culturii 2021 – facebook

04
/05
/20

Un eveniment cultural online lansat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, este postat în premieră pe 4 mai, la aceasta adresa https://www.youtube.com/watch?v=mdEgBgfVS1w&feature=youtu.be în ziua în care se împlinesc 65 de ani de la de la dispariţia simbolului culturii muzicale româneşti, George Enescu – compozitor, violonist, pianist, dirijor şi ilustru profesor.

27
/04
/20

Pictorii, sculptorii, criticii de artă sau scriitorii sunt cărți deschise ale creației lor, vizibile fiind operele și mai puțin bornele ce duc spre realizarea acestora. Uneori, o întâmplare sau destinul, alteori persoana ce a stat în dreptul lor, au fost sursele ce au dus la expresia formelor de valoare. Soția cunoscutului critic de artă Valentin Ciucă m-a introdus în povestea nescrisă a vieții sale.

08
/04
/20

Centrul Ceh este unul dintre cele mai populare institute culturale din România, cunoscut pentru proiecte ca Documentary Mondays, Future Museum sau Cinemascop. Ca toate instituțiile și organizațiile ce se ocupă cu organizarea de evenimente culturale, Centrul Ceh caută să se adapteze noii situații în care cultura se mută în mediul online. Astfel, seria de interviuri cu artiști români și cehi 5Întrebări va fi publicată în săptămânile următoare.

30
/03
/20

Centrul Cultural Clujean lansează un proiect național care implică artiștii români în lupta cu pandemia COVID-19. Platforma Artiști Împreună răspunde inițiativei Observatorului Român de Sănătate de a transmite teme și subiecte importante ale zilei către un public cât mai larg.

05
/03
/20

La Teatrul Bulandra, ziua de 8 martie va fi cu totul specială și pentru că Gina Patrichi, actrița a cărei amintire se păstrează încă în mintea și sufletul celor care au avut șansa de a o vedea jucând, ar fi împlinit 84 de ani. În semn de respect și pentru aducere aminte, Teatrul Bulandra organizează luni, 9 martie, ora 19.00, la Sala Liviu Ciulei, expoziția Gina Patrichi – o stea în galeria Teatrului Bulandra.