4 spectacole savuroase, la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/4-spectacole-savuroase-la-teatrul-metropolis/

Împotriva melancoliei de noiembrie, vă propunem 4 spectacole reconfortante de la Teatrul Metropolis. Efect garantat!

Un articol de Cristina Enescu Aky|5 noiembrie 2019

Iată o selecție de „tratamente” pentru o terapie culturală potrivită serilor din această perioadă, când poveștile de teatru bune, actorii inspirați și montările interesante pot fi un tonic (sau, după caz, un relaxant) ideal.

Colivia cu nebune

de Jean Poiret, direcția de scenă Victor Ioan Frunză

O nebunie copleșitor de amuzantă cu drag queens, dramolete și intrigi de tot hazul. Efect terapeutic: haz nebun și în hohote. O familie cu doi soți (la masculin). un business artistic de mare artă și mult show, cei mai cuceritori travestiți și o poveste despre întâlnirea cu mult „auăleu” dintre lumi cu principii opuse: tradiționaliștii și lumea LGBTQ. Nu vă speriați, e de bine la sfârșit, iar până atunci veți vedea mult show, musical, travesti-uri (și bărbați care merg pe tocuri cu mult stil), o scenografie interesantă și o distribuție incredibil de potrivită (foto sus).

Scenografia și costumele Adriana Grand. Din distribuție: Sorin Miron, George Costin, Codrin Boldea, Voicu Aaniței, Andrei Huțuleac, Corina Moise. Mai multe informații aici.

Jake și femeile lui

de Neil Simon, regia Claudiu Goga

Un text celebru, care a făcut carieră pe Broadway, și o montare condimentată despre câte femei pot încăpea în viața și mai ales în mintea unui bărbat, care mai e și scriitor, dar și despre cât de năstrușnică și (pentru alții, cel puțin) teribil de comică poate fi relația dintre imaginația și realitatea unui bărbat.

Jake e, probabil, unul dintre rolurile care îi vin cel mai „mănușă” lui Ștefan Bănică. Printre multiplele femei din viața lui, sora-pacoste a lui Jake (interpretată de Carmen Tănase) reușește un rol irezistibil și de un umor pentru care (în cazul improbabil în care nu o cunoașteți deja pe această actriță versată din alte multe spectacole și seriale TV) îi veți deveni cu siguranță fani. Mai multe informații aici.

Mă tot duc

adaptare după W. Shakespeare, Marc Dore etc. Cu Oana Pellea și Mihai Gruia Sandu

Un spectacol cu doi clovni, două nasuri roșii și o mare de suflet, candoare, emoții de tot felul (și toate pe viu). Un spectacol despre care nu se poate spune exact „despre ce e” – dacă vreți un fir narativ strict, dar care în mod sigur vă va face să zâmbiți. De fapt e despre călătoria unui om spre celălalt, despre călătoriile noastre împreună prin viață și prin prietenie, prin eșecuri și triumfuri – toate pasagere, și în primul rând despre cât de mult mai faină e viața când include ghidușii poznașe și capacitatea de a râde – de tine, de mine, de amândoi laolaltă. Un spectacol-bucurie și emoție, pur și simplu. Dacă n-ați mai zâmbit de mult, din suflet, atunci acesta e spectacolul potrivit. Mai multe informații aici.

Domnul Ibrahim și florile din Coran

de Eric-Emmanuel Schmitt, regia Chris Simion-Mercurian

Încă unul din captivantele texte ale lui E.E. Schmitt și o montare cu o distribuție care chiar și numai de pe afiș anunță un spectacol cel puțin interesant: Marian Râlea, Vlad Logigan, Claudiu Bleonț/Gavril Pătru, Lia Bugnar. Un spectacol multi-premiat despre un băiat candid și plin de viață, un băcan arab înțelept, bonom și hazliu, doi părinți extrem de umani în defectele lor și o călătorie inițiatică de descoperire a propriei identități și a lumii. Nu lipsesc două prostituate cu suflet, umor și o călătorie cât o viață. Scenografia: Maria Miu. Mai multe informații aici.

Un text celebru, care a făcut carieră pe Broadway, și o montare condimentată despre câte femei pot încăpea în viața și mai ales în mintea unui bărbat: Jake și femeile lui.

Foto: Teatrul Metropolis

 

11
/05
/15

CRONICĂ DE FILM Bazat pe o piesă de teatru și un scenariu scrise de (actorul și dramaturgul) Mimi Brănescu, „Acasă la tata”, debutul în regie al lui Andrei Cohn, se afișează ca o farsă sub care se ascunde o dramă la foc mic despre sentimentul ratării și regretul pierderii tinereții.

11
/05
/15

CV-ul unui puști pletos, înalt, cu pălărie de piele și mers a la Steve Jobs, poate fi al unui metalist, biker, rocker sau poate al vreunui elev cu nota scăzută la purtare. Dacă nu e în niciuna dintre aceste situații, cu siguranță e solist vocal în vreo trupă. Dacă nu e nici vocalist, atunci, în mod cert, e ceva în neregulă cu el.

11
/05
/15

Pe 7 mai s-au împlinit 10 ani de la premiera spectacolului „Avarul îndrăgostit”, de Cristian Juncu, după Molière, în regia lui Vlad Massaci, jucat la Teatrul de Comedie. Ziarul Metropolis publică a treia (și ultima) parte a eseului despre „Avarul” scris de Ioan Chelaru, interpretul rolului principal.

11
/05
/15

Sâmbătă, 23 mai, de la ora 14.00, la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2015 va fi lansată cartea: Stela Popescu și Alexandru Arșinel. O pereche fără pereche, de Aurel Storin. La eveniment, alături de Stela Popescu și Alexandru Arșinel vor fi prezenți artiștii Teatrului de Revistă Constantin Tănase, personalități cultural-artistice, din showbiz ș.a.

11
/05
/15

Cineasta franceză Agnès Varda, supranumită "bunica noului val francez", va primi premiul Palme d'Or onorific la cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes. Premiul îi va fi înmânat în timpul ceremoniei de închidere a prestigiosului eveniment, care are loc anul acesta în perioada 13 - 24 mai.

10
/05
/15

E încă o primăvară incertă la București. Abia începuse luna mai, anul curent, când s-a întâmplat, la Teatrul de pe Lipscani, premiera spectacolului “Ultimul Crăciun la Paris”. Așa a fost să fie.

10
/05
/15

La aniversarea a 25 de ani de la înființarea Teatrului Masca, Casa de producție TVR vă invită la commedia dell’arte „Cafeneaua”, luni, 11 mai, ora 20:05, la TVR 2.

08
/05
/15

Mariana Nicolesco, onorată cu Medalia UNESCO pentru Merite Artistice, Artist UNESCO pentru Pace şi Ambasador UNESCO a fost prezentă zilele trecute la ceremonia oficială de la Paris marcând cei 70 de ani de existenţă a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură.