4 zile până la Gala Tânărului Actor Hop, 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/4-zile-pana-la-gala-tanarului-actor-hop-2019/

Au mai rămas (patru) zile până la întâlnirea cu DansActorii participanţi la Gala Tânărului Actor Hop, de la Constanţa. Tânăra generaţie de actori va păşi pe scena performanţei actoriceşti, pregătită pentru o competiţie ce se anunţă extrem de provocatoare.

Un articol de Petre Ivan|29 august 2019

Zilele la Gala Hop vor fi pline de activități, fie că este vorba de repetiții și pregătiri pentru probele de concurs din fiecare seară, fie că este vorba de întâlniri cu oameni dispuși să îi ajute, să le facă lin, țintit și frumos drumul către actorul total.

Astfel, diminețile la HOP sunt dedicate dezvoltării personale:

Actorul și regizorul Ioan Ardelean va susține pentru concurenți workshopul Suzuki și Viewpoints care are la bază Artele Marţiale, Teatrul Nō, KABUKI, Bunraku şi Butoh.

De procesul de casting, pe care de acum înainte fiecare actor trebuie să-l parcurgă, se va ocupa Florentina Bratfanof, director de casting. Ea se îngrijește să le ofere concurenților idei, să le răspundă întrebărilor despre pașii de urmat pentru a trece cu brio o audiție.

În fiecare seară, de la ora 21.00, ne întâlnim la nocturnele HOP cu creatori și teoreticieni de marcă din lumea teatrului și dansului.

2 septembrie // NOCTURNELE HOP: „O întâmplare… cu jazz” – un film de Mircea Albuţiu, cu Miriam Răducanu (work in progress), urmat de discuţii libere

3 septembrie // NOCTURNELE HOP: „Pe 3 în doi” sau „Rostirea mişcării şi Dansul vorbei”, performance cu Ion Caramitru şi Gigi Căciuleanu, urmat de discuţii libere

4 septembrie // Nocturnele HOP: Teatrul Coregrafic şi DansActorul – discuţie moderată de Oana Cristea-Grigorescu, jurnalist cultural

Până la debutul concursului, vă invităm să-i cunoașteți pe cei 48 de actori pregătiți să intre în arena competiției. O puteți face până în 31 august accesând https://galahop.uniter.ro/votul-publicului-2019/.  Nu uitați, publicul decide premiul său și poate vota online joi, 5 septembrie, până la ora 20.00!

Votați-vă concurenţii favoriţi la Gala Tânărului Actor HOP 2019!

Până pe 31 august, tinerii înscrişi în competiţie se prezintă.

Faceţi cunoştinţă cu DansActorii: https://galahop.uniter.ro/votul-publicului-2019/

Intrați în perioada 2 – 5 septembrie pe site-ul www.galahop.uniter.ro,

urmăriți live transmisia competiţiei şi votați!

Joi, 5 septembrie, până la ora 20.00, publicul poate vota online pe www.galahop.uniter.ro.

Așteptăm pe toți cei care vor să vadă tânăra generație de actori zilnic,

în perioada 2 – 5 septembrie, la Teatrul de Stat din Constanța – Sala Mare.

Accesul publicului spectator este LIBER și este permis până la ora 18.30.

*

Gala Tânărului Actor HOP este un proiect al UNITER care sprijină debutul tinerilor artişti oferind oportunităţi de formare profesională şi viitoare colaborări.

Directorul artistic al Galei HOP, ediția a XXII-a: dansatorul și coregraful Gigi Căciuleanu.

Foto: Gala Tânărului Actor Hop – galahop.uniter.ro

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.