400.000 de euro pentru câteva acuarele şi desene de Adolf Hitler
https://www.ziarulmetropolis.ro/400-000-de-euro-pentru-cateva-acuarele-si-desene-de-adolf-hitler/

Deşi Adolf Hitler este considerat un artist mediocru, operele sale sunt vândute la preţuri substanţiale atunci când sunt scoase la licitaţie. Mai multe acuarele şi desene realizate de fostul dictator nazist, în urmă cu un secol, au fost vândute cu aproape 400.000 de euro la o licitaţie organizată de casa Weidler, weekendul trecut, în oraşul Nürnberg din Germania

Un articol de Petre Ivan|23 iunie 2015

În catalogul său disponibil pe internet, casa de licitaţii Weidler afirmă că operele de artă realizate de fostul dictator nazist, rămas în istorie ca un pictor ratat, au fost create între 1904 şi 1922.

O pictură ce reprezintă castelul lui Ludwig al II-lea al Bavariei, Neuschwanstein, o atracţie turistică majoră din sudul Germaniei, a obţinut cel mai mare preţ de vânzare la această licitaţie şi a fost achiziţionată cu 100.000 de euro de un colecţionar chinez.

Un alt tablou, ce reprezintă un buchet de garoafe, având într-un colţ semnătura „A. Hitler”, a fost achiziţionat cu preţul de 72.000 de euro.

Potrivit cotidianului german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), operele create de fostul dictator nazist pot fi puse în vânzare, potrivit legislaţiei germane, doar dacă nu conţin simboluri naziste.hitler

În noiembrie 2014, o acuarelă de Adolf Hitler a fost vândută cu 130.000 de euro la o licitaţie organizată de aceeaşi casă. Cumpărătorul a preferat să îşi păstreze anonimatul, precizează casa Weidler.

În anii de tinereţe, Adolf Hitler a încercat să se înscrie la Academia de arte frumoase din Viena, însă candidatura sa a fost respinsă din cauza lipsei de talent. Adolf Hitler a continuat însă să picteze, copiind diverse scene de pe cărţile poştale, pe care le vindea turiştilor.

În urma acelui eşec, Hitler a renunţat la artă, a intrat în politică şi a devenit liderul Partidului nazist şi, apoi, cancelar al Germaniei, în 1933. Experţii consideră mediocră creaţia artistică a lui Hitler, iar marile case de licitaţii refuză, în general, să pună în vânzare operele fostului dictator.

Foto: Adolf Hitler, acuarele – wikipedia

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.

12
/09
/22

GREEN HOURS LIVE(S) caută povești și istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalație multimedia.