427 de evenimente, în 67 de spaţii – Festivalul de Teatru de la Sibiu 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/427-de-evenimente-in-67-de-spatii-festivalul-de-teatru-de-la-sibiu-2015/

Festivalul de Teatru de la Sibiu 2015, care se va desfăşura între 12 şi 21 iunie, propune o călătorie în jurul lumii prin intermediul a 427 de evenimente din 70 de ţări, semnate de personalităţi ca Eimuntas Nekrosius, Klaus Maria Brandauer, Silviu Purcărete şi Radu Afrim şi jucate în 67 de spaţii.

Un articol de Petre Ivan|28 mai 2015

La ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu vor avea loc 427 de evenimente din 70 de ţări, în 67 de spaţii de joc, cu un public estimat la 65.000 de spectatori pe zi, după cum a declarat Constantin Chiriac, preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Programul celei de-a XXII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu continuă tradiţia unei oferte culturale la cel mai înalt nivel şi propune o călătorie în jurul lumii prin intermediul unora dintre cele mai dinamice companii de teatru, printre acestea numărându-se Deutsches Theater Berlin, Teatrul Naţional din Bruxelles şi Teatr Polski Wroclaw.

De asemenea, Klaus Maria Brandauer, distins cu premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de la Cannes („Mephisto” – 1981), nominalizat la premiile Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar („Out of Africa” – 1986), va fi prezent la Sibiu cu spectacolul „Ultima bandă a lui Krapp/ Krapp’s last Tape”, în regia lui Peter Stein, un spectacol ce aduce un omagiu lui Samuel Beckett.

Eimuntas Nekrosius, unul dintre cei mai bine cotaţi regizori ai momentului, revine la Sibiu cu spectacolul „Cartea lui Iov/ Book of Job” al Companiei

Constantin Chiriac, preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu

Constantin Chiriac, preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu

Meno Fortas Theatre.

Totodată, Teatrul Naţional din Sibiu îşi întăreşte poziţia de lider prin prezenţa unor producţii semnate de Radu Afrim, Mihai Măniuţiu, Silviu Purcărete, Charles Muller şi Kazuyoshi Kushida.

La Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu vor avea loc atât spectacole outdoor, cât şi indoor, precum şi conferinţe speciale, lansări de carte, expoziţii, proiecţii de filme, ateliere, spectacole lectură, dar şi multe alte evenimente.

Chiar dacă anul trecut spuneam că nu va putea să mai crească Festivalul, iată că, faţă de 385 de evenimente anul trecut, am ajuns la 427. Am mai construit două spaţii de joc speciale. – Constantin Chiriac.

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va marca 10 ani de la înfiinţarea Festivalului SoNoRo printr-un concert cu lucrări de Piotr Ilici Ceaikovski, Claude Debussy/ Jasha Heifetz, Edward Elgar, Georges Boulanger şi Johannes Brahms.

Foto: Festivalul de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac  – sibfest.ro.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.

21
/02
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

20
/02
/24

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!