5 concerte Twin Arts în toamnă
https://www.ziarulmetropolis.ro/5-concerte-twin-arts-in-toamna/

Seria concertelor Twin Arts continuă în această toamnă cu 5 concerte ce se anunţă spectaculoase. Primul invitat este maestrul tunisian al oud-ului, Dhafer Youssef, care se întoarce în România într-o formulă nouă, alături de care îşi va prezenta proaspătul disc Diwan of beauty and odd, scos pe piaţă în data de 16 septembrie.

Un articol de Petre Ivan|26 septembrie 2016

Quartetul este completat de muzicienii Aaron Parks (pian), Ben Williams (bass) și Justin Faulkner  (tobe). Concertul Dhafer Youssef face parte din seria Jazz Night Out și va avea loc pe 27 octombrie 2016, ora 20.00 la Sala Radio din București.

O altă prezență mult așteptată  este Hindi Zahra. După show-ul sold out de anul trecut, artista marocană revine în București pentru un concert la Arenele Romane în care Hindi Zahra  va cânta în engleză, franceză, dar și berberă, cele mai cunoscute piese ale sale, hipnotizându-și fanii cu show-ul său electrizant și direct pentru care a devenit celebră și atât de iubită. Concertul Hindi Zahra face parte din seria Jazz Night Out și va avea loc pe 1 noiembrie 2016, ora 20.00, la Arenele Romane (cort încălzit) din București.

Jazz Night Out continuă cu The Victor Wooten Band feat. Dennis Chambers & Bob Franceschini.

Cariera impresionantă, colaborările cu  Prince, Chick Corea, The Dave Matthews Band,  Branford Marsalis sau Marcus Miller, dar și cele cinci premii Grammy, vorbesc de la sine pentru Victor Wooten, care revine și el la Jazz Night Out după concertul memorabil din  2014. Basistul american  își va răsfăța de data aceasta publicul din România cu un Power Trio imprevizibil,inovator și  energic, completat de doi giganți ai instrumentelor- toboșarul Dennis Chambers, cunoscut pentru concertele susținute împreună cu Carlos Santana, și saxofonistul Bob Franceschini, un instrumentist desăvârșit de a cărui virtuozitate s-au bucurat celebrități precum Celine Dion, Mike Stern sau Paul Simon.

Concertul Victor Wooten Band feat. Dennis Chambers & Bob Franceschini va avea loc pe 10 noiembrie, ora 20.00, la Sala Radio din București.

Robert Glasper Experiment  deținător a  două  premii Grammy (pentru cel mai bun album R&B și cea mai bună interpretare), concertează în  premieră în România, cu un original proiect în care hip-hop-ul și R&B-ul își găsesc natural locul  lângă jazz. Un vizionar al generației sale, Glasper a cântat alături de  Erykah Badu, Snoop Dogg,  Kendrick Lamar, Norah Jones, Stevie Wonder sau John Scofield.  În București va fi însoțit de Derrick Hodge (bass),  Mark Colenburg (tobe) și Casey Benjamin (vocoder și saxofon). Concertul Robert Glasper Experiment face parte din seria Jazz Night Out și  va avea loc pe  28  noiembrie 2016, ora 20.00, la Sala Radio din București.

Tot un concert marca Twin Arts, de data aceasta în alt registru muzical, o are ca invitată  pe Eivor, artista feroeză care va susține primul său concert în România în luna  noiembrie. Ludică, introspectivă sau vulnerabilă, Eivor are rara calitate de a convinge și seduce publicul prin dezarmanta sa sinceritate și căldură.  Rezonanțele stranii ale vocii sale au fost apreciate de către critici, artista fiind distinsă cu premii pentru  ”Cea mai bună voce” și ”Cea mai bună interpretare”.

De la debutul său, din 2000, și până  în prezent, discografia cântăreței feroeze numără nu mai puțin de 9 albume, reputația sa depășind cu mult granițele meleagurilor sale  nordice. Concertul Eivor va avea loc pe 13 noiembrie 2016, ora 20.00, la Sala Radio din București.

Biletele pentru aceste concerte se găsesc în reţeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturești şi Humanitas, benzinăriile OMV) şi online pe www.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro şi paginile de Facebook Twin Arts și Jazz Night Out.

Foto: Twin Arts – www.twinarts.ro

02
/11
/15

Doi violoniști români, două viori Stradivarius, o singură scenă: Alexandru Tomescu și Răzvan Stoica susțin o reprezentație inedită în fața publicul român, joi, 3 decembrie, de la ora 20.00, în cadrul evenimentului Duo Stradivarius, găzduit și organizat de Palatul Bragadiru în parteneriat cu TVR.

28
/10
/15

Orchestrele și Corurile Radio își reafirmă “promisiunea” adresată publicului la începutul acestei stagiuni, aceea de a invita la Sala Radio tineri muzicieni români care și-au desăvârșit pregătirea artistică în afara țării și sunt deja aplaudaţi pe scene din străinătate. De această dată, în concertul derulat miercuri, 4 noiembrie  (19.00), Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului său, CRISTIAN BRÂNCUȘI, vă oferă şansa de a asculta la Bucureşti pe unul dintre apreciaţii pianişti români ai noii generaţii, într-un concert 100% MOZART.

28
/10
/15

Intitulat „Magia muzicii de film“, concertul extraordinar cu Ruxandra Maria Urdăreanu (soprană) şi Dan Stoenescu (pian) va avea loc joi, 29 octombrie 2015, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale (intrarea prin Calea Victoriei nr.88).

27
/10
/15

Fundaţia Calea Victoriei vă invită la un nou eveniment din seria conferinţelor interactive „Vorbe despre Muzică şi Muzicieni”, pe 31 octombrie, de la ora 18.00, la Grand Hotel Continental. Dirijorul Tiberiu Soare va povesti despre compozitorul Gustav Mahler.

27
/10
/15

În continuarea tradiţiei instaurate în stagiunile precedente, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită în jurul datei de 1 noiembrie la un concert special, dedicat ZILEI RADIO ROMÂNIA. La 1 noiembrie 1928, cu 87 de ani în urmă, a avut loc difuzarea primei emisiuni a serviciul public de radio al Societăţii de Difuziune Radiotelefonică, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR (cunoscută sub numele de brand Radio România).

26
/10
/15

În seara asta, la Sibiu, debutează cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil. Ca urmare a colaborării strânse cu Fundația Clara Haskil din Elveția, cel care va deschide ediția din acest an a Festivalului de la Sibiu este muzicianul brazilian de origine română Cristian Budu, cel mai recent câștigător al prestigiosului Concurs Internațional Clara Haskil de le Vevey, Elveția.

26
/10
/15

Am să încerc să vă prezint una dintre aniversări care mi s-a părut cea mai originală, cea mai ieșită cu totul din comun. (...) Am stat pe plajă, în apă, toată ziua. Am vrut la un moment dat să beau o gură din sticla de șampanie, pe care o înghesuisem în nisip în apropierea apei și o băteau valurile ca să o mai răcească. Era atât de caldă și avea un gust atât de rău, încât am preferat să o torn pe mine și să-mi urez singură 'La mulți ani! - Corina Chiriac. Îndrăgita cântăreață şi actriţă împlineşte astăzi 66 de ani.

26
/10
/15

Într-o zi de 26 octombrie (1673) se năştea Dimitrie Cantemir, domnu al Moldovei în două rânduri și important cărturar al umanismul românesc. Printre ocupațiile sale diverse s-au numărat cele de enciclopedist, etnograf, geograf, filozof, istoric, lingvist, muzicolog și compozitor. A fost membru al Academiei de Științe din Berlin.

24
/10
/15

Cel mai proaspăt şi dinamic festival de jazz are loc în Sibiu, între 13 și 15 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Si anul acesta au fost invitați artişti cu abordări muzicale spectaculoase, cu povești şi perspective inedite.

24
/10
/15

Doctorandă în anul I la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti sub îndrumarea prof. univ. dr. Șerban-Dimitrie Soreanu, pianista Mădălina Claudia Dănilă este pentru a doua oară oaspete al Stagiunii de marţi seara, de la Ateneu, pe 27 octombrie.

23
/10
/15

Joi, 29 octombrie, ora 19.30, Jazz:ish te va introduce într-o atmosferă electrică alături de Nils Petter Molvær, unul dintre pionierii “future jazz-ului”, un subgen format prin fuziunea muzicii electronice cu jazz-ul.