5 întrebări pentru actorii de la Teatrul Metropolis – Alexandru Nedelcu
https://www.ziarulmetropolis.ro/5-intrebari-pentru-actorii-de-la-metropolis-alexandru-nedelcu/

Actorii de la Metropolis răspund la cinci întrebări despre soarta teatrului autohton, într-o perioadă atipică şi delicată pentru scena românească.

Un articol de Ziarul Metropolis|2 iunie 2020

1. De ce v-a fost cel mai dor în timpul celor două luni de stare de urgență?

Alexandru Nedelcu: De Gala Uniter.

2. Credeți că lumea se va schimba în urma acestei pandemii? În ce fel?

Nu știu. Cred că da. Cred că s-a schimbat deja. E ca un copil care știe că a făcut ceva greșit și acum, simțindu-se vinovat și amenințat, stă chitic la colț pe coji de nucă. Sper să crească frumos, totuși!

3. Ce fel de spectacole credeți că vor căuta spectatorii la teatru după această experiență?

Comedii și spectacole care le ajung la suflet.

4. Felul dumneavoastră de a vă raporta la teatru s-a schimbat în vreun fel? Credeți că teatrul va arăta altfel după revenirea la normal?

Eu întotdeauna m-am raportat la teatru ca la un dar de la Dumnezeu pe care îl împart împreună cu colegii, spectatorilor.

5. Dacă ați fi avut o baghetă magică în timpul acestei pandemii, care ar fi cele trei lucruri pe care le-ați fi schimbat sau le-ați schimba de acum încolo?

– 1. Aș transforma toți politicienii in prințese Disney.
– 2. I-aș fi trezit din morți pe Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare și Mihai Viteazul.
– 3. Aș fi facut să dispară întrebarea nr. 5 și în locul ei să apară… David Copperfield.

Glumesc, desigur. De fapt, habar nu am ce aș schimba la ce a fost și la ceea ce încă este. În schimb, dacă e să mă gândesc la ce va fi, eu unul m-aș pregăti cu bucurie pentru premiile UNITER!

30
/06
/22

Festivalul longeviv și cu tradiție din Piatra Neamț aduce, deja de 14 ani, în fața cinefililor, filme documentare și scurtmetraje create de regizoare și regizori aflați la începutul carierei lor în cinematografie.

30
/06
/22

Soprana Rodica Vică revine vineri, 1 iulie 2022, ora 19:00, pe scena Operei Naționale din București pentru opera barocă Indiile Galante, un spectacol unic a cărui regie este semnată de către Andrei Șerban. Promotoare a repertoriului baroc și inițiatoarea a multor proiecte baroce inedite, soprana Rodica Vică va interpreta rolul prințesei Zima din al patrulea […]

28
/06
/22

Sau despre bucuria de a vedea apreciate lucrurile în care Ziarul Metropolis crede și pe care le promovează, dar și despre importanța presei culturale făcute cu onestitate și cu suflet.

28
/06
/22

Filarmonica „George Enescu”, cea mai veche și mai reprezentativă instituție muzicală a României, organizează în perioada 1-5 iulie 2022 prima ediție a festivalului internațional, intitulat Athenaeum Summer Festival.