5 întrebări pentru actorii de la Teatrul Metropolis – Alexandru Nedelcu
https://www.ziarulmetropolis.ro/5-intrebari-pentru-actorii-de-la-metropolis-alexandru-nedelcu/

Actorii de la Metropolis răspund la cinci întrebări despre soarta teatrului autohton, într-o perioadă atipică şi delicată pentru scena românească.

Un articol de Ziarul Metropolis|2 iunie 2020

1. De ce v-a fost cel mai dor în timpul celor două luni de stare de urgență?

Alexandru Nedelcu: De Gala Uniter.

2. Credeți că lumea se va schimba în urma acestei pandemii? În ce fel?

Nu știu. Cred că da. Cred că s-a schimbat deja. E ca un copil care știe că a făcut ceva greșit și acum, simțindu-se vinovat și amenințat, stă chitic la colț pe coji de nucă. Sper să crească frumos, totuși!

3. Ce fel de spectacole credeți că vor căuta spectatorii la teatru după această experiență?

Comedii și spectacole care le ajung la suflet.

4. Felul dumneavoastră de a vă raporta la teatru s-a schimbat în vreun fel? Credeți că teatrul va arăta altfel după revenirea la normal?

Eu întotdeauna m-am raportat la teatru ca la un dar de la Dumnezeu pe care îl împart împreună cu colegii, spectatorilor.

5. Dacă ați fi avut o baghetă magică în timpul acestei pandemii, care ar fi cele trei lucruri pe care le-ați fi schimbat sau le-ați schimba de acum încolo?

– 1. Aș transforma toți politicienii in prințese Disney.
– 2. I-aș fi trezit din morți pe Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare și Mihai Viteazul.
– 3. Aș fi facut să dispară întrebarea nr. 5 și în locul ei să apară… David Copperfield.

Glumesc, desigur. De fapt, habar nu am ce aș schimba la ce a fost și la ceea ce încă este. În schimb, dacă e să mă gândesc la ce va fi, eu unul m-aș pregăti cu bucurie pentru premiile UNITER!

05
/07
/20

CRONICĂ DE FILM Scris și regizat de Nicolas Bedos, „La Belle Époque” (2019), prezentat anul trecut la Cannes în afara competiției și programat să deschidă ediția amânată din acest a TIFF-ului clujean, este o comedie tipic franceză cu vedete. Eternul subiect al cuplurilor în criză este ambalat puțin diferit, însă fără nimic memorabil.

05
/07
/20

Biblioteca de New Media Art pentru Copii îi invită pe cei mici într-o aventură virtuală educativă și distractivă, care-i poartă prin toate etapele de creare a unei super animații, ajutându-i să înțeleagă, pas cu pas, cum pot deveni chiar ei, din spectatori de desene animate, creatori.

04
/07
/20

S-a deschis Grădina cu Filme – Cinema & More: film românesc, documentare despre mari coregrafi, muzicieni sau creatori de modă, concerte, teatru, spectacole de improvizație și dezbateri, într-un program special în aer liber.

03
/07
/20

„UNATC - Uși redeschise online“. MASTER 1 SCENOGRAFIE. DESIGN DE COSTUM, prof. univ. dr. Ștefania CENEAN. O incursiune de-a lungul evoluției modei – pentru actualii studenți, viitori designeri de costum.

03
/07
/20

„UNATC - Uși redeschise online“. „Stilul Freddie”. Regia: Eusebio. Scenariu: Sabina State. Cu: Sara Cuncea, Frederic Negrescu. DOP: Adi Marghitan. Montaj & Sunet: Ramona Chistruga

03
/07
/20

Având în vedere situația excepțională pe care o traversează în această perioadă toate sectoarele societății, Uniunea Teatrală din România a fost nevoită să reconsidere organizarea Galei Premiilor UNITER 2020.

03
/07
/20

E 3 iulie 1883. Într-o casă dintr-un oraș european plin de poezie, de nostalgie, dar și de curiozitate față de un viitor, se naște un băiat. Peste ani, numele lui va figura în nenumărate biblioteci și va fi cunoscut în lumea întreagă.

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

Pagina 1 din 89612345...102030...Ultima »