5 întrebări pentru actorii de la Teatrul Metropolis – Andrada Corlat
https://www.ziarulmetropolis.ro/5-intrebari-pentru-actorii-de-la-teatrul-metropolis-andrada-corlat/

Actorii de la Metropolis răspund la cinci întrebări despre soarta teatrului autohton, într-o perioadă atipică şi delicată pentru scena românească.

Un articol de |8 iunie 2020

1. De ce v-a fost cel mai dor în timpul celor două luni de stare de urgență?

Andrada Corlat: Cel mai dor mi-a fost de ieșitul în aer liber fără frică, de viața normală în care să mă pot vedea cu oamenii dragi, să pot merge la teatru fie în calitate de actor, fie de spectator; mi-a fost dor de normalitate, așa cum era ea înainte.

2. Credeți că lumea se va schimba în urma acestei pandemii? În ce fel?

Sunt sigură că se va schimba, în mai bine și în mai rău. Pe de o parte, poate pe unii pandemia aceasta îi va forța să fie mai pregătiți, mai responsabili, pe unii să aprecieze mai mult lucrurile aparent mici. Pe de altă parte, mă gândesc că alții abia așteaptă după colț următoarea ocazie să profite de ceea ce înseamna o stare de urgență.

3. Ce fel de spectacole credeți că vor căuta spectatorii la teatru după această experiență?

Nu știu dacă gusturile for fi altele. E posibil ca o vreme lumea să caute ceva mai ușor de digerat, ceva mai pozitiv, dar nu cred că va deveni o regulă.

4. Felul dumneavoastră de a vă raporta la teatru s-a schimbat în vreun fel? Credeți că teatrul va arăta altfel după revenirea la normal?

Nu, eu am făcut întotdeauna asta dintr-o pasiune pe care încă nu o pot explica pe deplin… Perioada asta m-a făcut poate doar să mă bucur mai mult de prezent și să fiu mai conștientă de cât de privilegiată sunt, în toate aspectele din viața mea, nu doar în privința faptului că am norocul să fac ceea ce fac. După revenirea la normal nu știu dacă teatrul va arăta altfel. Cred că va fi o perioadă de acomodare cu unele schimbări, dar care țin mai mult de culise.

5. Dacă ați fi avut o baghetă magică în timpul acestei pandemii, care ar fi cele trei lucruri pe care le-ați fi schimbat sau le-ați schimba de acum încolo?

Clar aș fi șters cu radiera existența acestui tip de virus, asta însemnând însănătoșirea subită a celor care s-au luptat cu el. Apoi aș fi pregătit toate națiile mai bine pentru o viitoare pandemie, de la aparatură și locuri în spitale, la personal pregătit și echipat corespunzător și până la o mai bună educare a maselor în astfel de situații. Și ultimul lucru pe care l-aș schimba ar fi niște mentalități care din păcate cred că doar prin magie mai pot fi schimbate.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.