5 întrebări pentru actorii de la Teatrul Metropolis – Andrada Corlat
https://www.ziarulmetropolis.ro/5-intrebari-pentru-actorii-de-la-teatrul-metropolis-andrada-corlat/

Actorii de la Metropolis răspund la cinci întrebări despre soarta teatrului autohton, într-o perioadă atipică şi delicată pentru scena românească.

Un articol de |8 iunie 2020

1. De ce v-a fost cel mai dor în timpul celor două luni de stare de urgență?

Andrada Corlat: Cel mai dor mi-a fost de ieșitul în aer liber fără frică, de viața normală în care să mă pot vedea cu oamenii dragi, să pot merge la teatru fie în calitate de actor, fie de spectator; mi-a fost dor de normalitate, așa cum era ea înainte.

2. Credeți că lumea se va schimba în urma acestei pandemii? În ce fel?

Sunt sigură că se va schimba, în mai bine și în mai rău. Pe de o parte, poate pe unii pandemia aceasta îi va forța să fie mai pregătiți, mai responsabili, pe unii să aprecieze mai mult lucrurile aparent mici. Pe de altă parte, mă gândesc că alții abia așteaptă după colț următoarea ocazie să profite de ceea ce înseamna o stare de urgență.

3. Ce fel de spectacole credeți că vor căuta spectatorii la teatru după această experiență?

Nu știu dacă gusturile for fi altele. E posibil ca o vreme lumea să caute ceva mai ușor de digerat, ceva mai pozitiv, dar nu cred că va deveni o regulă.

4. Felul dumneavoastră de a vă raporta la teatru s-a schimbat în vreun fel? Credeți că teatrul va arăta altfel după revenirea la normal?

Nu, eu am făcut întotdeauna asta dintr-o pasiune pe care încă nu o pot explica pe deplin… Perioada asta m-a făcut poate doar să mă bucur mai mult de prezent și să fiu mai conștientă de cât de privilegiată sunt, în toate aspectele din viața mea, nu doar în privința faptului că am norocul să fac ceea ce fac. După revenirea la normal nu știu dacă teatrul va arăta altfel. Cred că va fi o perioadă de acomodare cu unele schimbări, dar care țin mai mult de culise.

5. Dacă ați fi avut o baghetă magică în timpul acestei pandemii, care ar fi cele trei lucruri pe care le-ați fi schimbat sau le-ați schimba de acum încolo?

Clar aș fi șters cu radiera existența acestui tip de virus, asta însemnând însănătoșirea subită a celor care s-au luptat cu el. Apoi aș fi pregătit toate națiile mai bine pentru o viitoare pandemie, de la aparatură și locuri în spitale, la personal pregătit și echipat corespunzător și până la o mai bună educare a maselor în astfel de situații. Și ultimul lucru pe care l-aș schimba ar fi niște mentalități care din păcate cred că doar prin magie mai pot fi schimbate.

11
/12
/14

Artiștii vizuali Daniel Loagăr și Andrei Cornea (atelier Wood Be Nice) deschid vineri, 12 decembrie, de la ora 19.30 o nouă expoziție compusă din 20 de lucrări realizate prin tehnici care variază de la colaj clasic, grafică la transfer de imagine pe OSB și pe ziar. Expoziția este un strigăt de bucurie a celui care descoperă că este pe drumul bun și surprinde momentul ieșirii din cristalidă și a asumării sinelui.

10
/12
/14

„Cel mai frumos roman din lume", după Larry Tremblay, se joacă luni, 15 decembrie, de la ora 19:00, la Teatrul unteatru. Cu o notă aparte de mistic, spectacolul este o invitație pentru fiecare spectator de a descoperi lumea fermecată a lui Gabi, o adolescentă pasionată de literatură și de scris.

10
/12
/14

Se poate întâmpla să fim convinși că știm semnificația unui cuvânt și să aflăm, surprinși, că eram în eroare. Până să cunoaștem sensul corect, cu siguranță am căzut în capcanele pleonasmelor.

10
/12
/14

După o primă rundă de mare succes a celei de-a patra ediţii a Turneului Naţional ”DUELUL VIORILOR”, organizat de Centrul Cultural Media Radio România şi Asociaţia Culturală Accendo, într-o primă etapă, în perioada 4 - 7 noiembrie 2014, violoniştii ‘’combatanţi” Liviu Prunaru (Stradivarius) şi Gabriel Croitoru (Guarneri) şi “arbitrul”, pianistul Horia Mihail, sunt nerăbdători să înceapă a doua rundă, care îi va duce în cele trei principale provincii istorice ale României: Muntenia, Transilvania şi Moldova în perioada 10-19 decembrie 2014.

09
/12
/14

Celebrul violonist, dirijor şi compozitor olandez Andre Rieu, va susţine un concert în România, în 2015. Andre Rieu a sosit la Bucureşti marţi, unde a anunţat detaliile concertului. Andre Rieu a postat, pe pagina sa de Facebook, o poză în care apare în faţa unui avion.