5 întrebări pentru actorii de la Teatrul Metropolis – Marcela Motoc
https://www.ziarulmetropolis.ro/5-intrebari-pentru-actorii-de-la-teatrul-metropolis-marcela-motoc/

Actorii de la Metropolis răspund la cinci întrebări despre soarta teatrului autohton, într-o perioadă atipică şi delicată pentru scena românească.

Un articol de Ziarul Metropolis|17 iunie 2020

1. De ce v-a fost cel mai dor în timpul celor două luni de stare de urgență?

Marcela Motoc: De mama. Am fost departe toată această perioadă, poate oricum nu aș fi ajuns să o văd în acest răstimp, aveam spectacole și turnee programate, repetiții, dar impunerea distanței a acutizat dorul.

2. Credeți că lumea se va schimba în urma acestei pandemii? În ce fel?

Nu. Din păcate, nu! Dar sper să mă înșel!

3. Ce fel de spectacole credeți că vor căuta spectatorii la teatru după această experiență?

Nu cred că publicul caută un anume tip de spectacol. Cred însă în poveste. Si, deși aș fi tentantă, nu vreau să răspund… comedii. Mă întristează căutarea cu orice preț a unei singure manifestări emoționale, dar cred cu tărie că povestea și emoția sunt esențiale în artă.

4. Felul dumneavoastră de a vă raporta la teatru s-a schimbat în vreun fel? Credeți că teatrul va arăta altfel după revenirea la normal?

Nu știu să mă raportez altfel la teatru, nu altfel decât ca la cea mai frumoasă meserie din lume, nu altfel decât ca la o nevoie și o binecuvântare. Si sper să nu fiu niciodată nevoită să renunț sau să mă raportez altfel la el. Iar dacă vom reveni la „normal” și teatrul va reveni la același normal.

5. Dacă ați fi avut o baghetă magică în timpul acestei pandemii, care ar fi cele trei lucruri pe care le-ați fi schimbat sau le-ați schimba de acum încolo?

Dacă aș fi avut o baghetă magică n-aș fi schimbat doar trei lucruri.

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.