5 UNDER 30. Granturi de fotografie pentru tineri sub 30 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/5-under-30-granturi-de-fotografie-pentru-tineri-sub-30-de-ani/

Centrul de Fotografie Documentară lansează o nouă serie de granturi pentru proiecte de fotografie documentară, de data aceasta oferite exclusiv tinerilor fotografi, sub 30 de ani, din România şi Republica Moldova.

Un articol de Petre Ivan|2 mai 2020

5 granturi pentru dezvoltarea de proiecte de fotografie documentară, în valoare de 3.500 de lei (net) fiecare.

Deadline: 31 Mai, ora 24:00

Cerințe: un portofoliu compus din 10 imagini, fie singulare, fie serie, în format pdf. O scurtă prezentare, de câteva rânduri a voastră și o descriere a ideii pe care vreți s-o dezvoltați cu ajutorul grantului CdFD. Trimiteți cele două fișiere la [email protected].

Juriul:         

Andra Matzal, editor si jurnalist Scena 9, RO

Ramin Mazur, fotograf independent, reprezentat de Panos Pictures, MD

Matei Bejenariu, artist, fondator si director al Centrului de Fotografie Contemporana din Iasi

Ioana Cîrlig, fotograf, co-fondator Cdfd, RO

Petruț Călinescu, fotograf, co-fondator CdFD, RO

Tematica rămâne la alegerea fiecărui fotograf, iar fotografia trebuie să fie principalul mediu de documentare (acceptăm și propuneri multimedia).

Procesul de selecție și desfășurarea:

Câștigătorii vor fi anunțați pe 31 mai, pe site-ul CdFD, iar predarea materialelor se va face la începutul lunii noiembrie. La o dată pe care o vom stabili ulterior, în funcție de ridicarea restricțiilor actuale, câștigătorii vor fi invitați să participe la un workshop de mentorat CdFD (cazarea și masa vor fi asigurate de noi).

Întrebări suplimentare la [email protected].

24
/12
/19

Un grup de tineri artiști timișoreni din cadrul Facultății de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara au demarat un proiect unic, menit să aducă împreună creatorii și iubitorii de artă. Proiectul Artă și Artiști Români are o motivație pur educațională.

23
/12
/19

Comisia Națională a României pentru UNESCO – CNR UNESCO - a organizat în data de 17 decembrie cea de-a IV-a ediție a Galei anuale de sfârșit de an, care a reunit partenerii instituționali, respectiv reprezentanți ai instituțiilor publice, societății civile, mediului privat, precum și alți colaboratori, personalități din domeniile de interes ale UNESCO - educație, științe, cultură, comunicare și informare.

14
/12
/19

Muzeul Colecţiilor de Artă, secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, vă invită începând cu data de 14 decembrie 2019 să vizitaţi expoziţia permanentă a colecţiei „Dan şi Liana Nasta”, intrată în patrimoniul muzeului anul acesta, prin generozitatea donatorilor, soții Mihai şi Elena Nasta, nepoții colecționarilor.

10
/12
/19

Luni, 9 decembrie, începând cu orele 19.00, în foaierul Sălii Liviu Ciulei (Izvor) a avut loc vernisajul expoziției permanente de portrete ale actorilor din trupa Teatrului L.S. Bulandra, realizate de fotograful (și actorul) Andrei Runcanu.

03
/12
/19

Pentru fostele state socialiste, 2019 marchează trecerea a 30 de ani de la revoluțiile care au schimbat cursul istoriei, iar pentru cehi, la fel ca și pentru români și alte națiuni ce s-au aflat în Blocul de Est, 1989 a marcat trecerea de la dictatură la democrație. Revoluția de Catifea, așa cum a fost numit evenimentul la cehi, a avut câteva caracteristici aparte, iar bucureştenii sunt așteptați să le descopere la deschiderea expoziției „1989. The Velvet Revolution”, pe data de 5 decembrie 2019, începând cu ora 19:00, la Centrul Ceh din Bucureşti.