50 de ani de la publicarea romanului „Un veac de singurătate”
https://www.ziarulmetropolis.ro/50-de-ani-de-la-publicarea-romanului-un-veac-de-singuratate/

Biblioteca Naţională Mariano Moreno din Buenos Aires va sărbători pe parcursul a patru luni, între 3 august şi 23 decembrie, 50 de ani de la publicarea romanului „Un veac de singurătate”, capodopera scriitorului columbian Gabriel García Márquez

Un articol de |4 august 2017

Ca parte a acestei sărbătoriri, biblioteca Mariano Moreno va găzdui în această perioadă expoziția El ańo mágico de García Márquez (Anul magic al lui García Márquez) în colaborare cu Ministerul Culturii și BNC.

Expoziția va prezenta în premieră obiecte personale ale autorului, precum mașina de dactilografiat Smith Corona la care și-a scris romanul, sau diploma și medalia pe care le-a primit laureatul Premiului Nobel pentru Literatură în 1982.

Obiectele au fost donate statului columbian de familia scriitorului și aduse special pentru expoziție de BNC.

Celebrările de la Buenos Aires includ și sesiuni de dezbateri la care vor participa ziariști, cercetători și experți ai operei scriitorului care vor vorbi despre moștenirea literară a marelui Gabo.

Este o mare satisfacție pentru noi ca Argentina să fie portdrapelul acestei omagieri jubiliare – Consuelo Gaitán,directoarea Bibliotecii Naționale Columbiene (BNC).

Programul cuprinde și proiecția a diferite filme bazate pe operele lui Gabriel García Márquez.

Argentina are un rol aparte în moștenirea lui Gabriel García Márquez, având în vedere că scriitorul columbian a publicat „Un veac de singurătate” pentru prima oară la Buenos Aires, în iunie 1967, la editura Sudamericana.

Foto: Un veac de singurătate, Gabriel García Márquez –  facebook

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.

11
/11
/20

Autobiografia actriței Maia Morgenstern, „Nu sunt eu”, a apărut la Editura Litera și le oferă cititorilor o incursiune fascinantă în viața uneia dintre cele mai iubite artiste din România.

10
/11
/20

„O scurtă eternitate”, cel mai recent volum semnat de Pascal Bruckner, este o filosofie a longevității bazată nu pe resemnare, ci pe curaj. O reinventare spectaculoasă a modului nostru de viață.

06
/11
/20

„Bine ai venit în America!” de Linda Boström Knausgård, „Wuhan. Jurnal dintr-un oraș în carantină” de Fang Fang și „Zâmbește” de Roddy Doyle sunt trei dintre cărțile pe care vi le recomandăm în această lună. Două romane a căror acțiune are pe fundal orașul Napoli completează lista.