50 de concerte și evenimente la Zilele Nordului. Zdob și Zdub și Subcarpați revin în Poiana Teioasa
https://www.ziarulmetropolis.ro/50-de-concerte-si-evenimente-la-zilele-nordului-zdob-si-zdub-si-subcarpati-revin-in-poiana-teioasa/

150 de lei + taxe e preţul early bird pentru un Full Pass la Zilele Nordului, disponibil până în 17 iulie pe iabilet.ro.

Un articol de Liliana Matei|12 iulie 2021

Din 18 iulie Full Pass-urile vor costa 190 + taxe de lei, iar bilete de zi se vor putea cumpăra numai la fața locului și numai în măsura în care vor mai rămâne locuri disponibile după vânzarea Full Pass-urilor, anunță organizatorii.

Ediția a 8-a a Zilelor Nordului are loc între 27 și 29 august la Darabani, cel mai nordic oraș al României, și în alte comunități din nordul țării. La concertele și evenimentele din agendă sunt așteptați 8000 de participanți din România și Republica Moldova.

Subcarpați, Zdob și Zdub, The Kryptonite Sparks, Baba Dochia și șase trupe din programul Rock Your Highschool vor concerta în Poiana Teioasa, iar Mircea Baniciu, Dan Byron, Doru Trăscău și Andrei Zamfir de la The Mono Jacks vor urca pe scena de la Conacul Balș. Agenda festivalului mai conține spectacole de teatru („O poveste foarte simplă” – Drama Club, „Antisocial” – Atelierul de teatru, „Gewalt la Darabani” – Texte bune în locuri nebune), proiecții de film („Another Round”, „What do you see when you look at the sky?”, „Un triomphe”), expoziții, școli de vară, dezbateri, conferințe și ateliere, tururi ghidate în regiune, clăci pentru reconstrucția celei mai vechi școli sătești din Moldova și competiții sportive (tenis, trail și MTB).

Detalii, aici.

„După un an în care pandemia ne-a obligat să mutăm pe stadion scena mare a festivalului, în august revenim în Poiana Teioasa pentru concertele de vineri și sâmbătă. În deschiderea lor vor urca în premieră pe scenă trupele pe care le selecționăm și apoi antrenăm împreună cu partenerii noștri de la Overground Music în programul Rock Your Highschool, prin care descoperim și promovăm viitoarele mari trupe din România. Un alt reper al ediției din acest an este începerea ateleierlor pentru reconstrucția, folosind exclusiv tehnici și materiale tradiționale, a celei mai vechi școli sătești de stat din Moldova, viitor hub educațional pentru școlile din Nord”, declară Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord.

În timpul zilei participanții la festival pot opta între participarea la competițiile din cadrul Maratonului Nordului (MTB, trail, tenis), la școlile de vară ale festivalului (platforma Cord pentru ONG-uri, Școala pentru Dezvoltarea Moldovei, programul Voluntar în Nord, seria Atelierele Nordului) sau la tururile ghidate în regiune (7 trasee culturale, naturale, de aventură sau agrement în regiune). În fiecare după-amiază au loc Întâlnirile Nordului, dezbateri cu invitații speciali ai festivalului, apoi la Conac încep spectacole de teatru, concerte acustice și proiecții de filme, iar în Poiană, în serile de vineri și sâmbătă, au loc concertele de pe scena mare. Programul festivalului va fi actualizat pe www.zilelenordului.ro, iar abonamentele pot fi deja achiziționate prin platforma www.iabilet.ro.

În prețul unui abonament Full Pass este inclusă camparea gratuită la Darabani pe toată durata festivalului. Între principalele locații de evenimente din festival organizatorii pun la dispoziție microbuze și autobuze pentru transport contra cost, iar masa se poate lua în food-court-ul festivalului, în camping sau la pensiunile din Darabani și din zonă.

Festivalul Zilele Nordului este organizat de către Asociația Nord în parteneriat cu Banca Transilvania, Primăria Darabani, Primăria Pomârla și Overground Music. Partener media principal: Radio Guerrilla. Susținut de: Cadasplan Solutions, Piatra Chiș, Pirania, Aqua Carpatica, VivaFm.

09
/06
/14

Ce poate fi mai potrivit în primele zile de vară decât o imaginară călătorie muzicală către ,,Visul unei nopţi de vară”? La doar 17 ani, compozitorul romantic Felix Mendelssohn  a conceput o uvertură inspirată de celebra piesă de teatru a lui Shakespeare, urmată apoi de o suită pe care a definitivat-o cu puţini ani înainte de dispariţia sa. Lucrarea a devenit foarte cunoscută mai ales graţie celebrului Marş Nupţial, după ce, în 1858, marşul a fost interpretat la căsătoria Prinţesei "Vicky" (fiica reginei Victoria) cu Prinţul Friedrich al Prusiei.

09
/06
/14

În perioada 8 iunie - 2 iulie, Corul Naţional de Cameră Madrigal va susţine 4 concerte extraordinare în oraşele Baia Mare, Oradea, Târgovişte şi Iaşi. Evenimentele fac parte din programul turneului naţional de vară.

06
/06
/14

Abonamentele pentru cel mai important eveniment muzical al acestei toamne, RadiRo – Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio, ediţia a II-a, organizat de Radio România, pot fi achiziţionate începând cu data de 5 iunie, online, în reţeaua bilete.ro, sau în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.

05
/06
/14

Pentru a marca la Bucureşti Ziua Naţională a Portugaliei (10 iunie), Ambasada Portugaliei la Bucureşti şi Orchestrele şi Corurile Radio propun publicului joi, 12 iunie, la Sala Radio, de la 19.00, un concert extraordinar de fado.

04
/06
/14

Miercuri, 4 iunie 2014, începând cu ora 19, publicul meloman va avea ocazia de a-i reîntâlni pe Gabriel și Simina Croitoru nu numai interpretând, ca soliști, Mozart pe scena Studioului „Mihail Jora“, ci şi în calitate de invitați la evenimentul prilejuit de lansarea albumului W. A. MOZART, J. BRAHMS: SIMINA CROITORU; GABRIEL CROITORU, produs de Editura Casa Radio. Lansarea va avea loc în pauză concertului, în foaierul central al Sălii Radio, fiind urmată de o sesiune de autografe, la finalul concertului.

04
/06
/14

Cea de-a şaptea ediţie a Turneului Naţional Stradivarius se află în plină desfăşurare, cu săli de concerte arhipline de fiecare dată. Violonistul Alexandru Tomescu şi vioara Stradivarius, alături de pianistul Eduard Kunz au străbătut deja şapte dintre cele 12 oraşe care se regăsesc în itinerarul evenimentului, înregistrând în fiecare dintre oraşele vizitate – Târgu Mureş, Bistriţa, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Hunedoara şi Sibiu - succese extraordinare.

30
/05
/14

Ce au în comun pianiștii Radu Lupu și Valentin Gheorghiu, violoniștii Silvia Marcovici și Alexandru Tomescu, cântărețele Ileana Cotrubaș și Viorica Cortez, pe lângă faptul că sunt artiști cu o carieră internațională? Cu toții au debutat ca laureați ai Concursului Internațional „George Enescu”. Anul acesta, evenimentul se află la a XIV-a ediție.

28
/05
/14

Pe 4 iunie, de la ora 19. 00, la Sala Radio, doi artişti români – dirijorul Cristian Florea şi violonistul Gabriel Croitoru (de această dată la violă) – se vor alătura fiicelor lor (două tinere violoniste): Maria Montserrat Florea, respectiv Simina Croitoru, ambele deja apreciate în cadrul concursurilor internaţionale la care au participat.