„50 de secunde”, de Daniel Oltean, desemnată cea mai bună piesă românească pe 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/50-de-secunde-de-daniel-oltean-desemnata-cea-mai-buna-piesa-romaneasca-pe-2017/

„50 de secunde”, de Daniel Oltean, a fost desemnată cea mai bună piesă românească a anului 2017, de juriul concursului de dramaturgie care este organizat de Uniunea Teatrală din România

Un articol de Petre Ivan|20 aprilie 2018

Juriul Concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2017”, compus din Marina Constantinescu (critic), Alexandru Maftei (regizor), Vlad Massaci (regizor), Dan C. Mihăilescu (critic) şi Marian Popescu (critic), a decis să nominalizeze în Selecţia Finală următoarele piese: „O mie nouă sute optsprezece reîncărcat” de Radu Macrinici; „50 de secunde” de Daniel Oltean; „Faraonul și luminițele de la capătul tunelului” de Gheorghe Truță; „Captivi” de Caliopia Hodorogea și „Delegatul” de Petru Barbu.

Câștigătorul premiului, Daniel Oltean, este procuror DIICOT, dar pasiunea pentru poezie și teatru s-a concretizat prin texte publicate în Revista Vatra, absolvirea specializării Teatrologie a Universității de Arte din Târgu-Mureș și frecventarea în prezent a cursurilor masteratului de Scriere dramatică din cadrul aceleiași universități.

Programul Piesa Anului al Uniunii Teatrale din România-UNITER se desfăşoară sub egida şi cu sprijinul Casei Regale a României. Premiul Cea mai bună piesă românească a anului 2017 va fi oferit în seara Galei Premiilor UNITER ce se va desfășura la Alba Iulia în 7 mai 2018, iar Editura UNITEXT a UNITER va publica un volum cu piesa câştigătoare.

Foto: Daniel Oltean – facebook

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.