50 Shades of Grey, mare favorit la Zmeura de Aur 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/50-shades-of-grey-mare-favorit-la-zmeura-de-aur-2016/

Filmul „Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey” a primit 6 nominalizări la Zmeura de Aur, un trofeu care recompensează cele mai slabe filme şi performanţe actoriceşti ale anului,

Un articol de Petre Ivan|14 ianuarie 2016

Câştigătorii Zmeurei de Aur, un trofeu care se doreşte a fi un fel de antidot faţă de sezonul premiilor de la Hollywood, vor fi anunţaţi pe 27 februarie, cu o zi înainte de gala de decernare a Oscarurilor, organizată de Academia de film americană.

Filmul „Jupiter Ascending” a primit la rândul său tot şase nominalizări. Alte filme cu nominalizări multiple sunt „Pixels: O aventură digitală/ Pixels” şi „Paul, mare poliţist la mall 2/ Paul Blart Mall Cop 2”.

La categoria „cel mai prost film” vor concura producţiile cinematografice „Fantastic Four„, „Fifty Shades of Grey„, „Jupiter Ascending„, „Paul Blart Mall Cop 2” şi „Pixels„.

Actorul Jamie Dornan va concura la categoria „cel mai prost actor” pentru rolul din „Fifty Shades of Grey”, în care îl interpretează pe Christian Grey, un tânăr miliardar cu tendinţe sado-masochiste.

Adam Sandler este nominalizat de două ori la aceeaşi categorie, pentru rolurile din „O zi în pantofii altcuiva/ The Cobbler” şi „Pixels”.

La aceeaşi categorie vor mai concura Johnny Depp („Mortdecai”), Kevin James („Paul Blart Mall Cop 2”) şi Channing Tatum („Jupiter Ascending”).

Dakota Johnson a fost şi ea nominalizată pentru rolul Anastacia Steele din „Fifty Shades of Grey” şi va concura la categoria „cea mai proastă actriţă”, alături de Katherine Heigl („Home Sweet Hell”), Mila Kunis („Jupiter Ascending”), Jennifer Lopez („The Boy Next Door”) şi Gwyneth Paltrow („Mortdecai”).

La categoria „cel mai prost regizor” au fost nominalizaţi cineaştii Andy Fickman („Paul Blart Mall Cop 2”), Tom Six („Human Centipede 3”), Sam Taylor-Johnson („Fifty Shades of Grey”), Josh Trank („Fantastic Four”) şi Andy şi Lana Wachowski („Jupiter Ascending”).

Organizatorii vor acorda şi The Redeemer Award (premiul celor care se căiesc), actorilor care reuşesc să aibă succes la Hollywood chiar dacă au câştigat un trofeu Zmeura de Aur. La această categorie vor concura Sylvester Stallone, Elizabeth Banks, M. Night Shyamalan şi Will Smith.

Foto: 50 Shades of Grey, Zmeura de Aur – facebook

11
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Chiar dacă îi știam și îmi plăcuse precedentul lungmetraj, „Marussia” (2013), tot m-a luat prin surprindere noul film realizat de Eva Pervolovici, regizoare română stabilită în Franța – documentarul „Delta Bucureștiului” (2020), proiectat în premieră mondială la TIFF.

11
/08
/20

„Acasă”, documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc, a fost distins cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj, înmânat de Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, pe scena Galei de închidere a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care a avut loc în Piața Unirii, sâmbătă, 8 august.

10
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră în România la TIFF, unde a obţinut marele premiu al secţiunii Zilele Filmului Românesc, documentarul „Acasă” (2020), debutul ca regizor al jurnalistului Radu Ciorniciuc, îi are ca protagonişti pe membrii ultimei familii care a locuit în Delta Văcăreşti înainte de transformarea locului în parc natural.

10
/08
/20

Cele mai bune filme ale ediției și cineaștii momentului au fost aplaudați sâmbătă seară, pe 8 august, la Gala de decernare a premiilor Festivalului Internațional de Film Transilvania, organizată pentru prima dată în istoria festivalului în aer liber, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

09
/08
/20

"Tot amânam întâlnirea cu Dan Chişu. Recent am reuşit să ne vedem şi mai ales să-i văd ultimul film regizat – ”5 minute”. Ce pot spune despre film? Surpriza a fost neaşteptat de...". Citiţi un text pentru Ziarul Metropolis al scriitorului Vasile Ernu.

07
/08
/20

TVR 1 difuzează sâmbătă, 8 august, de la ora 21.10, filmul „Grăbeşte-te încet“, în regia lui Geo Saizescu. Regăsiţi mai jos un interviu cu actorul Radu Gheorghe, care interpretează în film rolul globe-trotter-ului Bebe Ciupercuţă. Actorul povesteşte cu multă bucurie despre întâlnirea cu marii actori din distribuţia filmului, despre rolul său, dar şi multe lucruri amuzante (cum s-a ales cu o poreclă după acest film, ce dificultăţi i-a creat scena sărutului etc.).

05
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră la TIFF, „Casa cu păpuşi” (2020), documentarul de debut ca regizor al directorului de imagine Tudor Platon, este portretul tandru al unor femei în vârstă, dar pline de viaţă, care îşi deschid sufletul în faţa aparatului de filmat al tânărului cineast.

03
/08
/20

Parte a secţiunii pe care Festivalul Internaţional de Film Transilvania i-o dedică lui Federico Fellini la 100 de ani de la naştere, expoziţia de fotografie „Lights on! Fellini’s 8 ½”, disponibilă pe parcursul TIFF la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, surprinde momente din timpul realizării marelui film din 1963.

03
/08
/20

Ajuns deja la a treia ediție, festivalul Cinemascop își așteaptă vizitatorii până pe 5 august, în Grădina de vară din Eforie Sud. Aceasta a fost redeschisă în 2018, după o perioadă de 14 ani de abandon, iar localnicii și turiștii au avut ocazia să participe la proiecții de filme europene și alte activități culturale și educative în timpul primelor două ediții.

Pagina 1 din 26712345...102030...Ultima »