50 Shades of Grey, mare favorit la Zmeura de Aur 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/50-shades-of-grey-mare-favorit-la-zmeura-de-aur-2016/

Filmul “Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey” a primit 6 nominalizări la Zmeura de Aur, un trofeu care recompensează cele mai slabe filme şi performanţe actoriceşti ale anului,

Un articol de Petre Ivan|14 Ianuarie 2016

Câştigătorii Zmeurei de Aur, un trofeu care se doreşte a fi un fel de antidot faţă de sezonul premiilor de la Hollywood, vor fi anunţaţi pe 27 februarie, cu o zi înainte de gala de decernare a Oscarurilor, organizată de Academia de film americană.

Filmul “Jupiter Ascending” a primit la rândul său tot şase nominalizări. Alte filme cu nominalizări multiple sunt “Pixels: O aventură digitală/ Pixels” şi “Paul, mare poliţist la mall 2/ Paul Blart Mall Cop 2”.

La categoria “cel mai prost film” vor concura producţiile cinematografice “Fantastic Four“, “Fifty Shades of Grey“, “Jupiter Ascending“, “Paul Blart Mall Cop 2” şi “Pixels“.

Actorul Jamie Dornan va concura la categoria “cel mai prost actor” pentru rolul din “Fifty Shades of Grey”, în care îl interpretează pe Christian Grey, un tânăr miliardar cu tendinţe sado-masochiste.

Adam Sandler este nominalizat de două ori la aceeaşi categorie, pentru rolurile din “O zi în pantofii altcuiva/ The Cobbler” şi “Pixels”.

La aceeaşi categorie vor mai concura Johnny Depp (“Mortdecai”), Kevin James (“Paul Blart Mall Cop 2”) şi Channing Tatum (“Jupiter Ascending”).

Dakota Johnson a fost şi ea nominalizată pentru rolul Anastacia Steele din “Fifty Shades of Grey” şi va concura la categoria “cea mai proastă actriţă”, alături de Katherine Heigl (“Home Sweet Hell”), Mila Kunis (“Jupiter Ascending”), Jennifer Lopez (“The Boy Next Door”) şi Gwyneth Paltrow (“Mortdecai”).

La categoria “cel mai prost regizor” au fost nominalizaţi cineaştii Andy Fickman (“Paul Blart Mall Cop 2”), Tom Six (“Human Centipede 3”), Sam Taylor-Johnson (“Fifty Shades of Grey”), Josh Trank (“Fantastic Four”) şi Andy şi Lana Wachowski (“Jupiter Ascending”).

Organizatorii vor acorda şi The Redeemer Award (premiul celor care se căiesc), actorilor care reuşesc să aibă succes la Hollywood chiar dacă au câştigat un trofeu Zmeura de Aur. La această categorie vor concura Sylvester Stallone, Elizabeth Banks, M. Night Shyamalan şi Will Smith.

Foto: 50 Shades of Grey, Zmeura de Aur – facebook

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

Page 1 of 25012345...102030...Last »