„7 dintr-o lovitură“. Live de la Teatrul Metropolis, pe 10 aprilie, și online pe Streamerse
https://www.ziarulmetropolis.ro/7-dintr-o-lovitura-live-de-la-teatrul-metropolis-pe-10-aprilie-si-online-pe-streamerse/

Spectacolul „7 dintr-o lovitură” va fi transmis Live / Online pe 10 aprilie, de la ora 19:45, fiind jucat la Teatrul Metropolis. Biletele pot fi achiziţionate online, fiind disponibile pe platforma Streamerse. Bucuraţi-vă de teatru alături de familie, urmărind spectacolul după o piesă scrisă de Lia Bugnar.

Un articol de Dan Boicea|29 martie 2021

Un spectacol cu şi despre tineri, a cărui acţiune se întâmplă într-un studio de televiziune. O competiţie deschisă, un maraton live, de trei zile, în care şapte personaje sunt prinse în goana atingerii propriilor vise, cu preţul oricărui sacrificiu, scrie site-ul Streamerse, unde puteți cumpăra bilete la această reprezentație. Prețul unui bilet de acces pe platformă este de 39 de lei, iar spectacolul va fi disponibil timp de 4 zile după live.

Șapte oameni complet diferiți sunt închiși în studioul unei televiziuni. Doar doi dintre ei vor fi „norocoșii“ aleși să joace într-o telenovelă. Fiecare încearcă să convingă publicul că merita să fie votat, însă, dincolo de aparențe, întrezărim demoni (interiori) gata să-și devoreze adversarii.

Un spectacol de Lia Bugnar

Distribuție: Maria Obretin, Marius Manole, Anghel Damian, Alexandra Sălceanu, Nicoleta Lefter, Alexandru Nedelcu, Cătălin Babliuc

„Pe 10 Aprilie jucam online «7 dintr-o lovitură». Mi-a fost tare dor de colegi. Am emoții. Pozele nu sunt de actualitate… între timp am mai îmbătrânit și noi dar suntem la fel de talentați și dedicați, așa că fiți pe fază“, scrie actrița Nicoleta Lefter, pe pagina ei de Facebook.

Citiți o cronică semnată de Cristina Enescu în Ziarul Metropolis: „7 dintr-o lovitură”: râdem, ironizăm, judecăm, dar de fapt pe cine?

„7 dintr-o lovitură e un manifest împotriva proteveurilor și antenelor, și kanaldeurilor care ne infestează viața. Manifest prin umor și hohot de râs” spune descrierea spectacolului. Ar fi banal dacă ar fi doar asta. Aici râzi de marasmul, superficialitatea și vulgaritatea crescânde ale industriei entertainment-ului, dar și de propriile interese și motivații în modul cum  ne prezentăm în fața lumii. Nu poți să vezi acest spectacol fără să te întrebi măcar în treacăt: ce mă interesează din ce urmăresc în media și mai ales de ce? Cât de mult mă incită vulgaritățile și vedetismele de la TV și din mediul online? Cât de obsesiv îmi doresc să maschez propriile mele imperfecțiunile în fața altora – și care e „imaginea perfectă” pe care mi-o doresc.

„7 dintr-o lovitură! O competiție de talente pe bune, acum online – deci, practic în toată lumea! Simt că o să dau lovitura pe cel puțin două continente“, scrie actrița Maria Obretin pe contul ei de Facebook.

„Practic sunt un exemplu pentru colegii mei din spectacolul «7 dintr-o lovitură». Îi fac să și depășească limitele fizice, numai pe actorie sunt mai tari, în rest îi iau la toate capitolele… Pe 10 aprilie promit să vedeți o distribuție fit, demnă de orice ecran de laptop“, scrie Marius Manole pe contul lui de Facebook.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!

23
/01
/24

Miercuri, 24 ianuarie, ziua în care Unirea Principatelor Române este celebrată la nivel național prin numeroase festivități și manifestări culturale, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București oferă publicului oportunitatea de a descoperi tainele limbajului universal al artei prin intermediul expoziției momentului, „Universul lui Salvador Dalí”, deschisă la Hanul Gabroveni din centrul Capitalei.

22
/01
/24

Teatrul Național „I.L. Caragiale” București își începe anul în Sala Mare, cu „Opera de trei parale” de Bertolt Brecht, această ars poetica și demonstrație practică a teatrului epic, acest punct de cotitură teatral, tablă de șah cu toți pionii murdari, busolă morală fără ac, și matrioșkă a răului.