78 de spectacole cu locuri epuizate și peste 17.000 de bilete vândute până acum la FITS 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/78-de-spectacole-cu-locuri-epuizate-si-peste-17-000-de-bilete-vandute-pana-acum-la-festivalul-international-de-teatru-de-la-sibiu/

Mâine se dă startul celei de-a XXIV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Zece zile cu 503 evenimente din sfera artelor spectacolului, conferinţe, expoziţii şi evenimente speciale în 71 de spaţii, cu reprezentanţi din 72 de ţări şi invitaţi speciali care vor primi din partea festivalului recunoaşterea şi cinstirea excelenţei lor culturale.

Un articol de Liliana Matei|8 iunie 2017

Un număr de 17.000 de bilete a fost vândut de la începutul lunii aprilie până acum, stabilindu-se un nou record de vânzări, 78 de spectacole fiind deja cu locurile epuizate.

Așteptăm 68.000 de spectatori pe zi la evenimentele din spațiile de interior și exterior, pregătite deja să primească oaspeți. Tema acestui an este iubirea și din iubire pentru comunitatea extraordinară pe care o avem în jurul festivalului nostru, vom dărui momente unice”, a transmis Președintele FITS, Constantin Chiriac (foto), la conferința de presă de miercuri, 7 iunie, din fața jurnaliștilor sibieni.

Pentru 2017, FITS a pregătit alte proiecte speciale, dedicate comunității, la care partenerii și sponsorii au contribuit activ, așa cum o fac de multe ediții încoace. Astfel, UniCredit Bank continuă să crească platforma Fabrica de Cultură, dezvoltând noi spectacole de patrimoniu pentru România, iar Dedeman sprijină spectacolul-eveniment de la Baza Hipică din Sibiu, „În aplauzele dumneavoastră… Omul Circ!” – one-man-show-ul lui David Dimitri.

Programul dezvoltat cu BRD, Scena9, va continua și la această ediție prin premierea celui mai promițător regizor tânăr, care va beneficia de un turneu în România – cu spectacolul realizat – oferit de partenerul FITS.

Raiffeisen Bank va personaliza două spații, sala de sport a liceului Octavian Goga și Teatrul Gong, în timp ce JTI – alt partener de tradiție – oferă sprijin pentru spectacolele invitate în secțiunea de dans a festivalului.

Parteneriatele noastre sunt o unitate de forțe și o formulă de a arăta iubirea. Nu sunt multe comunități în lume care își dau mâna pentru triumful culturii, dar mă bucur să spun că festivalul nostru este unul dintre ele. Toți cei care ni s-au alăturat, au făcut-o pentru că au găsit un eveniment care întâi dăruiește, înainte să ceară orice.

FITS este unic pentru că vine din structura intimă a acestei comunități, iar tot ce a născut, a născut din necesitate. Avem o foarte mare deschidere în a împărtăși din cunoștințele noastre și de a aduce la Bursa de Spectacole operatori și structuri culturale faimoase din întreaga lume, cu care, oricine se înscrie online, în programul de Speed Networking, poate discuta. Directori importanți de festivaluri, președintele pe cultură al Forumului Economic Mondial și toată echipa Eleusis 2021 vor fi la Sibiu în perioada 12 – 17 mai”, mai transmite Constantin Chiriac.

Accesul publicului la evenimentele de stradă programate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu este gratuit. Pentru spectacolele de interior, accesul se face pe baza tichetelor emise la Agenţia Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17, în următorul interval: zilnic, de la ora 9:00 – 20:00, până în data de 18 iunie, inclusiv. Bilete pot fi achiziționate și online, prin portalul www.eventim.ro, sau din reţeaua naţională a magazinelor Germanos, Orange şi Vodafone, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti.

Programul de spectacole al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu poate face obiectul unor modificări, iar varianta actualizată a acestuia va fi disponibilă în timp util pe www.sibfest.ro. Pentru orice informaţii sau neclarităţi, vă rugăm să vă adresaţi pe e-mail la [email protected].

Foto: Dragoș Dumitru

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”