9 producții se bat pentru cel mai bun film al anului. Oscar 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/9-productii-se-bat-pentru-cel-mai-bun-film-al-anului-oscar-2018/

Pelicula „The Shape of Water”, în regia lui Guillermo del Torro, a fost nominalizată la 13 categorii, la cea de-a 90-a ediţie a premiilor OSCAR. În topul nominalizărilor se mai află drama „Dunkirk”, regizată de Christopher Nolan – 8 nominalizări şi „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” – 7 nominalizări.

Un articol de Petre Ivan|23 ianuarie 2018

Alături de cele 3 peroductii amintite au mai fost selectate la categoria “Cel mai bun film”: „Call me by your name”, de Luca Guadagnino, „Darkest Hour”, de Joe Wright, „Get Out”, de Jordan Peele, „Lady Bird”, de Greta Gerwig și „Phantom Thread”, de Paul Thomas Anderson.

Cea de-a 90-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 4 martie, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles. Evenimentul va fi prezentat de Jimmy Kimmel.

Iată care sunt nominalizările la cea de-a 90-a ediție a premiilor OSCAR 2018:

Cel mai bun film:

Call me by your name, Darkest Hour, Dunkirk, Get Out, Lady Bird, Phantomn Thread, The Post, The Shape of Water, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Cel mai bun actor în rol principal:

Thymothee Chalamet, Daniel Day-Lewis, Daniel Kaluuya, Gary Oldman, Denzel Washington

Cea mai bună actriță în rol principal:

Sally Hawkins, Frances McDormand, Margot Robbie, Saoirse Ronan, Meryl Streep

Cea mai bună actriță într-un rol secundar:

Mary J. Blige, Allison Janney, Lesley Manville, Laurie Metcalf, Octavia Spencer

Cel mai bun actor într-un rol secundar:

Christopher Plummer, Willem Dafoe, Woody Harrelson, Richard Jenkins, Sam Rockwell

Cel mai bun regizor:

Dunkirk – Christopher Nolan, Get Out, Lady Bird, Phanton Thread, The Shape of Water

Cel mai bun scenariu:

Beauty and The Beast, Dunkirk, Darkest Hour, The Shape of Water, Blade Runner 2049

Cea mai bună imagine:

Blade Runner 2049, Dunkirk, Darkest Hour, Mudbound, The Shape of Water

Cele mai bune costume:

Beauty and The Beast, Darkest Hour, The Shape of Water, Phantom Thread, Victoria and Abdul

Cel mai bun sunet:

Blade Runner 2049, Dunkirk, The Shape of Water, Star Wars: The Last Jedi, Baby Driver

Cea mai bună coloană sonoră originală:

Phantom Thread, Dunkirk, The Shape of Water, Star Wars: The Last Jedi, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Cele mai bune efecte vizuale:

Blade Runner 2049, Guardians Of the Gualaxy Volume 2, War for The Planet of The Apes, Star Wars: The Last Jedi, Kong: Skull Island

Cel mai bun montaj:

I, Tonya, Dunkirk, The Shape of Water, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Baby Driver

Cel mai bun machiaj și coafură:

Darkest Hour, Victoria and Abdul, Wonder

Cea mai bună scurt metraj animat:

Dear Basketball, Garden Party, Lou, Revolting Rhymes, Negative Space

Cel mai bun scurt metraj:

The Eleven O’clock, My Nephew Emmet, Watu Wote: All Of Us, The Silent Child, DeKalb Elementary

Cea mai bună animație:

The Boss Baby, The Breadwinner, Cocoa, Ferdinand, Loving Vincent

Cel mai bun scenariu adaptat:

Call me by your name, Disaster Artist, Molly’s Game, Mudbound, Logan

Cel mai bun scenariu original:

Get Out, Lady bird, The Shape of Water, 3 billboards outside Ebbing, Missouri, The Big Sick

Cel mai bun scurt metraj documentar:

Heaven is a traffic jam on 405, Herroin, Traffic Stop, Knife skill

Cel mai bun film documentar:

Faces Places, Last Man in Aleppo, Abacus, Strong Island, Icarus

Cea mai bună melodie originală:

Mistery of Love, Remember me, Stand Up for Something, This is me

Cel mai bun film străin:

The Insult (Liban), Loveless (Rusia), Of body and Soul (Ungaria), The square (Suedia)

Foto: Oscar 2018 – facebook

23
/09
/15

Filmul care a şocat o lume întreagă şi a schimbat perspectiva asupra supravegherii cetăţenilor, distins cu 44 de premii şi 25 de nominalizări, poate fi văzut în premieră în România, pe 25 septembrie, de la 22.10, la TVR 1.

23
/09
/15

Seymour Bernstein, pianistul, are optzeci și opt de ani. Și la optzeci și opt de ani, omul acesta poate să spună că nu credea să ajungă cu mâinile lui până la Dumnezeu. Iar adevărul este că el chiar a ajuns cu mâinile lui până la Dumnezeu, căci Seymour cu adevărat este dintre aceia pentru care au apărut pe lume sonatele și pianele și melancolia.

22
/09
/15

CRONICĂ DE FILM Chiar dacă Denis Villeneuve nu revoluţionează nici filmul de acţiune, nici pe cel de autor, „Sicario”, o combinaţie între cele două, este spectacol pur.

22
/09
/15

Lungmetrajul "Room", realizat pe baza unui roman nominalizat la Man Booker Prize, despre o mamă şi fiul ei care sunt ţinuţi în captivitate timp de cinci ani, a câştigat premiul People's Choice, cea mai importantă distincţie decernată la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto.

21
/09
/15

Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est sărbătorește, în octombrie, 10 ani de existență, alături de invitați de excepție. Două dintre cele mai mari studiouri de animație din lume, Pixar și LAIKA, vin la București pentru a oferi publicului acces în culisele animației la cel mai înalt nivel.

21
/09
/15

Regizorul Nima Nourizadeh și scenaristul Max Landis au ieşit din tipare cu cea mai nouă producție FilmNation Entertainment, „American Ultra: Agent Descoperit”. Filmul aduce în prim plan povestea fascinantă a lui Mike (Jesse Eisenberg), un tip veşnic „fumat”, aparent ghinionist şi nemotivat, care este de fapt un agent CIA letal, extrem de bine antrenat, aflat în aşteptare.

20
/09
/15

Cei mai mici fani ai animaţiei au un nou prilej de entuziasm, la început de octombrie: ediţia aniversară Anim’est, ce sărbătoreşte 10 ani de existenţă a festivalului, pregăteşte o nouă selecţie de filme îndrăgite şi premiate în toată lumea, proiectate la Bucureşti în cadrul secţiunii Minimest.

19
/09
/15

Inaugurată cu ocazia Zilelor Bucureștului, aplicația mobilă ARCUB îi va ţine pe bucureșteni la curent cu ultimele noutăți din film, muzică, teatru, dans, fotografie, carte, workshop-uri tematice sau alte evenimente culturale din stradă. Disponibilă gratuit pentru smartphone-urile cu sistem de operare iOS sau Android, aplicația oferă posibilitatea de a obține toate informațiile necesare despre evenimentele din Capitală.

18
/09
/15

Realizatoriii filmului Un etaj mai jos se vor întâlni cu publicul din București astăzi 18 septembrie, la Cinema Studio și Cinema Elvire Popesco, în cadrul evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc. La Cinema Studio, vor răspunde curiozităților spectatorilor, după proiecția de la 20.00, regizorul Radu Muntean, actorul Teodor Corban, scenaristul Alexandru Baciu și directorul de imagine Tudor Lucaciu. Echipa se va muta apoi la Cinema Elvire Popesco, pentru o sesiune de Q&A aproape de miezul nopții, la finalul proiecției de la 22.00.

18
/09
/15

O poveste de dragoste cu un soț fantomă, iubiri interzise, mentalități distructive, căutători de comori și drame de conștiință - cinci dintre filmele premiate la Festivalul de la Cannes, în secțiunea Un Certain Regard, vor fi proiectate la cea de-a șasea ediție a Les Films de Cannes à Bucarest, care va avea loc între 23 și 29 octombrie la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco și CinemaPRO.

18
/09
/15

„Emoţionant, magic, memorabil”, notează Sunday Mirror despre AMY, filmul lui Asif Kapadia despre Amy Winehouse, care poate fi văzut, începând de astăzi, în cinemtografele din România.

17
/09
/15

Un thriller tulburător, „Sicario: Asasinul” surprinde, din 18 septembrie, la cinema, realitatea îngrozitoare în care traficul de droguri, crimele şi teroarea sunt la ordinea zilei la graniţa cu Mexic. Reputaţii actori Emily Blunt, Benicio del Toro şi Josh Brolin intervin cu interpretări impactante pentru a restabili legea şi ordinea.

17
/09
/15

Cel mai adorabil personaj animat va putea fi urmărit pe marile ecrane din 2 octombrie, când talentatul Virgil Ianţu îi va împrumuta vocea lui ,,Blinky Bill: Koala cel poznaş”, un personaj care a cucerit generaţii întregi şi care e acum gata să ia cu asalt cinematografele din România.

16
/09
/15

Cinemaul lui Xavier Dolan nu este unul al contemplării, al preţiozităţii, al frumuseţii căutate. Dimpotrivă, stilul său este definit de o dezinvoltură aproape polemică, de o jovialitate dezarmantă, de redarea unei intensităţi emoţionale autentice.