9 producții se bat pentru cel mai bun film al anului. Oscar 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/9-productii-se-bat-pentru-cel-mai-bun-film-al-anului-oscar-2018/

Pelicula „The Shape of Water”, în regia lui Guillermo del Torro, a fost nominalizată la 13 categorii, la cea de-a 90-a ediţie a premiilor OSCAR. În topul nominalizărilor se mai află drama „Dunkirk”, regizată de Christopher Nolan – 8 nominalizări şi „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” – 7 nominalizări.

Un articol de Petre Ivan|23 ianuarie 2018

Alături de cele 3 peroductii amintite au mai fost selectate la categoria “Cel mai bun film”: „Call me by your name”, de Luca Guadagnino, „Darkest Hour”, de Joe Wright, „Get Out”, de Jordan Peele, „Lady Bird”, de Greta Gerwig și „Phantom Thread”, de Paul Thomas Anderson.

Cea de-a 90-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 4 martie, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles. Evenimentul va fi prezentat de Jimmy Kimmel.

Iată care sunt nominalizările la cea de-a 90-a ediție a premiilor OSCAR 2018:

Cel mai bun film:

Call me by your name, Darkest Hour, Dunkirk, Get Out, Lady Bird, Phantomn Thread, The Post, The Shape of Water, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Cel mai bun actor în rol principal:

Thymothee Chalamet, Daniel Day-Lewis, Daniel Kaluuya, Gary Oldman, Denzel Washington

Cea mai bună actriță în rol principal:

Sally Hawkins, Frances McDormand, Margot Robbie, Saoirse Ronan, Meryl Streep

Cea mai bună actriță într-un rol secundar:

Mary J. Blige, Allison Janney, Lesley Manville, Laurie Metcalf, Octavia Spencer

Cel mai bun actor într-un rol secundar:

Christopher Plummer, Willem Dafoe, Woody Harrelson, Richard Jenkins, Sam Rockwell

Cel mai bun regizor:

Dunkirk – Christopher Nolan, Get Out, Lady Bird, Phanton Thread, The Shape of Water

Cel mai bun scenariu:

Beauty and The Beast, Dunkirk, Darkest Hour, The Shape of Water, Blade Runner 2049

Cea mai bună imagine:

Blade Runner 2049, Dunkirk, Darkest Hour, Mudbound, The Shape of Water

Cele mai bune costume:

Beauty and The Beast, Darkest Hour, The Shape of Water, Phantom Thread, Victoria and Abdul

Cel mai bun sunet:

Blade Runner 2049, Dunkirk, The Shape of Water, Star Wars: The Last Jedi, Baby Driver

Cea mai bună coloană sonoră originală:

Phantom Thread, Dunkirk, The Shape of Water, Star Wars: The Last Jedi, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Cele mai bune efecte vizuale:

Blade Runner 2049, Guardians Of the Gualaxy Volume 2, War for The Planet of The Apes, Star Wars: The Last Jedi, Kong: Skull Island

Cel mai bun montaj:

I, Tonya, Dunkirk, The Shape of Water, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Baby Driver

Cel mai bun machiaj și coafură:

Darkest Hour, Victoria and Abdul, Wonder

Cea mai bună scurt metraj animat:

Dear Basketball, Garden Party, Lou, Revolting Rhymes, Negative Space

Cel mai bun scurt metraj:

The Eleven O’clock, My Nephew Emmet, Watu Wote: All Of Us, The Silent Child, DeKalb Elementary

Cea mai bună animație:

The Boss Baby, The Breadwinner, Cocoa, Ferdinand, Loving Vincent

Cel mai bun scenariu adaptat:

Call me by your name, Disaster Artist, Molly’s Game, Mudbound, Logan

Cel mai bun scenariu original:

Get Out, Lady bird, The Shape of Water, 3 billboards outside Ebbing, Missouri, The Big Sick

Cel mai bun scurt metraj documentar:

Heaven is a traffic jam on 405, Herroin, Traffic Stop, Knife skill

Cel mai bun film documentar:

Faces Places, Last Man in Aleppo, Abacus, Strong Island, Icarus

Cea mai bună melodie originală:

Mistery of Love, Remember me, Stand Up for Something, This is me

Cel mai bun film străin:

The Insult (Liban), Loveless (Rusia), Of body and Soul (Ungaria), The square (Suedia)

Foto: Oscar 2018 – facebook

25
/09
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „Dolce far niente” (1998) este cel mai puţin cunoscut film al lui Nae Caranfil, nedreptăţit de lipsa unei distribuţii în România. Însă complexitatea construcţiei şi amestecul de umor caranfilian şi dramă de epocă în stil italian îl recomandă ca unul dintre cele mai reuşite filme ale regizorului.

25
/09
/14

La cea de-a noua ediţie a festivalului Anim’est, ce va avea loc între 3 şi 12 octombrie, animaţia e colorată în accente regale: şcoala invitată oficial la Bucureşti este Royal College of Art, din Londra, una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ superior de arte şi design din lume.

24
/09
/14

Jurnaliști puși în situații extreme, soldați reîntorși din Afghanistan, efectul misiunii NASA pe Lună asupra unei comunități de provincie, un fost cercetător devenit gangster, femei la putere versus bărbații la îndeletniciri domestice, un profesor de engleză pornit în căutarea lui John Lennon sunt doar câteva dintre personajele celei mai importante secțiuni, Competiția Internațională, a celei de-a VI-a ediții a Comedy Cluj.

24
/09
/14

Planşa, Productia independenta DaKINO Production si DIUD Film, surprinde o poveste de iubire autentică, trăită în cel mai uman mod cu putinţă, de îndragostiţii pasionaţi de scrimă.”Planşa” a surprins publicul cu o redare unică a artei de a face scrima, un sport al minţii şi al trupului, al controlului şi al anticipării exacte a intenţiilor adversarului.

22
/09
/14

Premiul Publicului celei de-a noua ediţii Anim’est (3 şi 12 octombrie) îi va reveni unuia dintre cele 37 de scurtmetraje de animaţie proiectate în cadrul secţiunii speciale Animash - în afara categoriilor competiţionale ale festivalului - o serie de filme de animaţie selectate ţi premiate la festivaluri internaţionale de renume.

22
/09
/14

“Hector în căutarea fericirii”, în regia lui Peter Chelsom, va deschide cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj (10-19 Octombrie). Evenimentul va avea loc vineri, 10 octombrie, de la ora 19:00 când la Cinema Florin Piersic, psihiatrul londonez Hector va da startul distracției și filmelor bune.

22
/09
/14

Proiectul "Fotografie în versuri și muzică" înseamnă ilustrarea unei poezii atât prin imagini, cât și prin pasaje muzicale originale, care să reflecte tema creației literare atât vizual, cât și auditiv.

21
/09
/14

Ţara s-a umplut de festivaluri de film şi de proiecţii în spaţii „alternative”. Dacă locuieşti în Bucureşti, primăvara şi toamna ai la dispoziţie aproape săptămânal câte un festival, o retrospectivă sau un ciclu de filme. Oferta este uneori copleşitoare. Şi ce e rău în asta?

19
/09
/14

Începând cu primul weekend din octombrie, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est deschide, la cea de-a noua ediţie, împreună cu cei de la Calup, porţile unei noi locaţii-gazdă: o frumoasă casă istorică ridicată în anii’40 la numărul 46, pe strada Jean Louis Calderon, devine Re:Animation Hub.

18
/09
/14

În avanpremiera celei de-a șasea ediții a “Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj”, bucureștenii sunt așteptați la o proiecție specială, duminică, 28 septembrie de la ora 22:00 în Club Control.

18
/09
/14

“România face documentar” exprimă simplu și concis dorința de a educa prin intermediul cinematografiei, folosindu-se de ideea de unitate întru cultură prin mijloace artistice. Documentarul aduce povești reale din viață, nemodificate și spuse întru totul așa cum sunt. De aceea, poveștile filmate despre români, aparținând unor români participanți la festival, demonstrează că România poate și face documentar.

18
/09
/14

Doi dintre cei mai apreciați actori ai momentului în teatrul românesc, Ofelia Popii și Sorin Leoveanu, se întâlnesc pentru prima dată într-o producție – nu una de teatru, ci una de film: „Q.E.D.”, în regia lui Andrei Gruzsniczki. Filmul intră în cinematografe din 10 octombrie, după ce a circulat prin marile festivaluri și a adunat câteva premii importante.