91 de ani de la naşterea Maestrului Marin Constantin – Concert Extraordinar
https://www.ziarulmetropolis.ro/91-de-ani-de-la-nasterea-maestrului-marin-constantin-concert-extraordinar/

Sâmbătă, 27 februarie 2016, începând cu ora 16:00, Sala George Enescu a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti găzduieşte Concertul Extraordinar “Marin Constantin 91”, susţinut de Corul Naţional de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”.

Un articol de Petre Ivan|17 februarie 2016

Sub bagheta Annei Ungureanu, discipol și continuator al maestrului Marin Constantin, Corul Madrigal va oferi publicului un program special, ce include atât celebrele creații ale fondatorului, cât și piese care au făcut istorie în repertoriul ultimelor cinci decenii. Evenimentul este prezentat de Sorina Goia, acompaniamentul la pian fiind asigurat de Verona Maier.

Pentru Corul nostru, este cel mai emoţionant concert de pe parcursul întregii stagiuni. Este momentul în care foarte mulţi madrigalişti se reunesc şi sărbătoresc cum nu se poate mai frumos ziua celui care le-a creat un scop în viaţă, în profesie. Madrigalul românesc este marca marelui muzician Marin Constantin, motiv pentru care nu ne dorim să treacă vreun an fără a sărbători ziua de 27 februarie, Ziua Madrigalului. Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”.

Despre Marin Constantin

Marin Constantin, dirijor și compozitor de notorietate mondială, s-a născut pe 27 februarie 1925, în comuna Urleta, jud. Prahova. A pus bazele Corului Madrigal în 1963, fiind un specialist în muzica renascentistă, cântul gregorian și baroc, precum și muzica tradițională şi contemporană românească.

A fondat Corul Universității din București (1948), Capela Corală “Gheorghe Cucu” (1958) și Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” (1963).

În perioada 1976-1994, a condus cursuri internaţionale de dirijat şi interpretare corală în Italia, Elveţia, Columbia, Mexic, Ecuador, Luxemburg, Venezuela, SUA, susţinând şi concerte alături de coruri reprezentative din aceste ţări.

Foto: Marin Constantin, Madrigal – madrigal.ro

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

30
/08
/23

Cel mai așteptat spectacol din perioada sărbătorilor se întoarce cu cea mai grandioasă ediție de până acum: instrumentiști de top și soliști de calibru de la Opera de Stat din Viena, Arena din Verona, Opera din Roma sau Teatrul Scala din Milano vor lua parte la turneul REGAL VIENEZ 2023, ce se va derula în perioada 5 decembrie – 29 decembrie și se va opri în 25 de orașe.

30
/08
/23

Timp de 29 de zile, publicul este așteptat să se bucure de o nouă ediție a Festivalului Enescu, fie că asistă în sălile de concerte sau urmărește transmisiile de la Televiziunea Română sau de pe site-ul FestivalEnescu.ro. O lume întreagă este invitată să descopere o ediție a cărei temă este ”Generozitatea prin muzică”.

30
/08
/23

Asociația FRUI VITA te invită să te alături unei experiențe muzicale și culturale unice în cadrul evenimentului „Dor de Doină", care va avea loc pe data de 30 septembrie, începând cu ora 18:00, la Grădina Monteoru din București; ocazie care va marca și lansarea manualului digital, pe care tinerii îl vor putea utiliza pentru a explora doina în propriul ritm.