Opera Comică pentru Copii a lansat aplicația Opera Copiilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-comica-pentru-copii-a-lansat-aplicatia-opera-copiilor/

Opera Comică pentru Copii a lansat aplicaţia Opera Copiilor, care le permite abonaţilor să vizioneze online spectacole din repertoriul instituţiei şi emisiuni culturale, distractive şi educative, nelimitat, oriunde s-ar afla.

Un articol de Liliana Matei|24 martie 2020

Echipa condusă de soprana Felicia Filip a găsit o soluție pentru a oferi în continuare publicului acces la producții de calitate și emisiuni noi, demers necesar în situația în care toate instituțiile de cultură și-au închis temporar sălile de spectacol. Pentru un abonament de 30 lei/lună, întreaga familie are acces la peste 2500 de minute de conținut original, publicat treptat, pe parcursul următoarelor 3 luni.

Aplicația Opera Copiilor vine ca răspuns la numeroasele cereri din partea spectatorilor care vor să susțină în continuare producția spectacolelor de operă, operetă, musical și balet, adaptate pentru copii, Opera Comică pentru Copii din București fiind singura instituție din lume care produce acest gen de conținut.

După două săptămâni de la mutarea activității instituției în mediul virtual, audiența pe care au înregistrat-o producțiile difuzate în direct pe pagina oficială, facebook.com/OperaCopiilor, ne încurajează să continuăm. Spectacolul de operă „Cenușăreasa”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, care a avut premiera în Sala Mare pe 7 martie, s-a bucurat de 8.000 de spectatori în timp real și peste 500.000 de vizualizări în 72 de ore.

Opera Comică pentru Copii a continuat să ofere conținut de calitate spectatorilor săi, reușind performanța de a aduna 1 300 000 de minute vizualizate online. Spectacolul de balet „Scufița Roșie”, debutul regizoral al Andreei Soare, a fost prima premieră online a Operei Comice pentru Copii și totodată prima producție din România cu decor animatronic, difuzată live pe 21 martie.

Utilizatorii au acces la conținutul aplicației pe bază de abonament, după o perioadă de trei zile de testare gratuită. Prețul abonamentului este 30 de lei pe lună, ceea ce înseamnă că pentru 1 leu pe zi, întreaga familie se poate bucura de producții educative și distractive.

„Opera Copiilor este locul unde spectacolul și atelierele creative își dau întâlnire. Opera Comică pentru Copii propune publicului un instrument diversificat, complex, dar compact, la care părintele poate avea acces oricând și oriunde. Ceea ce aduce aplicația noastră în plus, este calitatea bine-cunoscută cu care toate materialele sunt realizate, fie că este vorba despre producțiile de operă, operetă, musical sau balet, fie că vorbim despre gama diversificată de emisiuni. Un alt motiv pentru care lansăm Opera Copiilor este acela de a cere sprijinul publicului, căruia îi oferim ce e mai bun, în schimbul unei sume simbolice, dar care poate ține în viață Opera Comică pentru Copii, așa cum o cunoașteți de 5 ani încoace.”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Aplicația Opera Copiilor este disponibilă pe web, accesând app.operacomica.ro, și în cel mai scurt timp va putea fi descărcată și din GooglePlay și AppStore, pentru a fi accesată și de pe dispozitivele mobile. Conținutul platformei este împărțit în două secțiuni, Spectacole și Emisiuni, care se actualizează în permanență cu episoade noi. Deja sunt pregătite 2500 de minute de conținut original, care va fi lansat treptat, în fiecare săptămână, pe durata următoarelor 3 luni. Astfel, spectatorii din țară și din străinătate se vor putea bucura de evenimentele de la OCC, ca și cum ar fi în sală, alături de noi.

Aplicația Opera Copiilor este realizată în parteneriat cu Grupul Stadeum din Londra, de o echipă multinațională din România, SUA și Canada.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte – lecție, operetă, teatru muzical, cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare, precum festivaluri de vară și de iarnă, “Atelierele Micul Artist”, “Magazinul OCC”, “În Spatele Cortinei”, “Escape Room”, “Games Room”, “Petrecere de ziua de naștere”, “Aventura parc”, “Abonamente”, “Voluntariat” și altele.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.