Impro’Velo’City – de ce improvizaţie?
https://www.ziarulmetropolis.ro/improvelocity-de-ce-improvizatie/

În ultimii ani, pe piaţa de entertainment din Bucureşti (şi nu numai) au apărut numeroase echipe şi trupe de teatru, de stand-up comedy şi de improvizaţie. Publicul, însă, cere tot mai mult.

Un articol de Petre Ivan|1 aprilie 2014

 

Spectatorii au demonstrat o nevoie tot mai acută şi mai crescândă de a se relaxa, de a râde şi de a uita de problemele acestui cotidian apăsător şi sufocant ce-i înconjoară. Astfel, a luat naştere o nouă trupă de improvizaţie. De ce „astfel”? Pentru că membrii grupului şi-au dorit exact asta: să le ofere spectatorilor şi consumatorilor de divertisment un mod alternativ de a-şi petrece timpul liber.

Şi totuşi, de ce o nouă trupă de improvizaţie? Pentru că Impro’Velo’City aduce un plus de energie, un suflu tineresc de bucurie a jocului. Trupa „Impro’velo’city” s-a format în 2013, la iniţiativa tânărului şi talentatului actor Antonio-Tadeus Mincă (colaborator al Teatrului Masca, din Bucureşti), care şi-a adunat câţiva colegi de breaslă la fel de tineri şi de dăruiţi, pentru a construi o trupă de improvizaţie inedită, inovatoare şi imaginativă.

Trupa are în componenţă şase actori: Ştefania Antonescu, Viorela Diac, Ana Maria Iordache, Mihaela Puiu, Antonio-Tadeus Mincă şi Adrian Rădulescu, „acompaniaţi” de Tudor Sicomaş, care asigură sunetul spectacolului.

_MG_2090

Fiecare dintre aceşti tineri artişti au grijă ca, la fiecare spectacol „Impro’velo’city” să-şi încânte publicul cu umor de cea mai bună calitate. Jocurile de improvizaţie pe care le propune trupa sunt uşor de recunoscut pentru consumatorii obişnuiţi ai teatrului de improvizaţie. Spectacolele trupei sunt caracterizate de suflul tineresc şi de energia debordantă, alături de pasiunea şi de entuziasmul depuse de talentaţii protagonişti.

Ce se întâmplă, însă, la un spectacol de improvizaţie? În primul rând, nimic nu este prestabilit. Căci altfel nu ar fi vorba de improvizaţie! Actorii se antrenează, într-adevăr, un timp îndelungat, însă nimeni nu poate şti rezultatul final.

Trupa vă invită vineri, 4 aprilie, de la ora 20.00, la Centrul Cultural Artidava, pe strada Henri Coandă nr. 38, Bucureşti, la o imensă porţie de râs, la o gură proaspătă de voie bună, astfel încât să vă delectaţi cu rafinatele arome de umor şi cu zefirul talentelor unor tineri artişti frumoşi (la figurat, căci la propriu rămâne să vă convingeţi singuri).

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.