Gala Internatională de Musical si Operetă 2012 – triumful absolut al artei
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-internationala-de-musical-si-opereta-2012-triumful-absolut-al-artei/

Deschiderea oficială a Festivalului Viaţa e frumoasă! a fost marcată de Gala Internaţională de Musical şi Operetă, în regia lui Răzvan Ioan Dincă, o celebrare magistrală a artelor spectacolului muzical, un adevărat cadou al scenei româneşti care a impresionat şi fermecat publicul atât din punct de vedere visual, cât şi emoţional. Aşadar, scena Teatrului Odeon […]

Un articol de Judy Florescu|13 noiembrie 2012

Deschiderea oficială a Festivalului Viața e frumoasă! a fost marcată de Gala Internațională de Musical și Operetă, în regia lui Răzvan Ioan Dincă, o celebrare magistrală a artelor spectacolului muzical, un adevărat cadou al scenei românești care a impresionat și fermecat publicul atât din punct de vedere visual, cât și emoțional.
Așadar, scena Teatrului Odeon a găzduit în seara de 8 noiembrie momente artistice memorabile din operete celebre precum Voievodul Țiganilor, Silvia, Liliacul, Contesa Maritza interpretate de Amelia Antoniu, Cătălin Petrescu, Florin Budnaru, Silvia Șohterus și Tina Munteanu.
Dintre membrii orchestrei dirijate de István Silló s-a numărat și celebrul violoncelist Ștefan Popov, distins cu decorația „Chevalier du violoncelle” în 2008 la, care ne-a încântat cu momentul artistic Wien, Wien nur du alle compus de Rudolf Sieczynski.
În cel de-al doilea montaj artistic am regăsit piese îndrăgite din musicalurile Cabaret, Rebecca, Elizabeth, Romeo și Julieta, Les Miserables, Notre Dame de Paris și Apocalipsa iubirii a căror frumusețe a dăinuit în timp, traversând granițele naționale și realizând uniuni culturale semnificative, datorate pasiunii pentru frumos.
Astfel, artiștilor Teatrului Național de Operetă (Alexandra Crăescu, Adina Sima, Georgiana Mototolea, Cătălin Petrescu, Ernest Fazekas, Florin Budnaru, Marius Bălan, George Călin și Victor Bucur) li s-au alăturat prezențe scenice importante din Bulgaria, Ungaria și Austria.

 

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.