Samuel L. Jackson, cântec de Crăciun în scopuri caritabile
https://www.ziarulmetropolis.ro/samuel-l-jackson-cantec-de-craciun-in-scopuri-caritabile/

Actorul american Samuel L. Jackson vrea să lanseze, de Crăciun, un cântec interpretat de mai multe vedete, iar banii obţinuţi din vânzarea drepturilor vor fi folosiţi pentru organizaţia caritabilă One for the Boys care activează în domeniul luptei contra cancerului testicular şi de prostată.

Un articol de Petre Ivan|23 septembrie 2014

Jackson, în vârstă de 65 de ani, a declarat că el nu va cânta, dar speră să poată înregistra cântecul interpretat de mai mulţi dintre prietenii săi celebri, la studiourile Abbey Road, faimoase pentru că au fost foloiste de trupa The Beatles, informează contactmusic.com, citat de Mediafax.

„Nu cred că vocea mea va vinde vreodată ceva, iar modul meu de a cânta rap e şi mai rău. Faptul că as putea cânta şi eu nu va ajuta deloc. Am început să vorbim cu oamenii, iar eu am apelat la câteva favoruri personale” – Samuel L. Jackson

La începutul acestui an, Samuel L. Jackson a devenit imaginea unei campanii de prevenţie a cancerului testicular, în care actorul îi încurajează pe bărbaţi să meargă regulat la control de specialitate.

Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson, actorul-fetiş al lui Quentin Tarantino, a impresionat publicul şi criticii de cinema în „Pulp Fiction”, „Jackie Brown”, „Kill Bill 2” şi a jucat în peste 100 de filme, după ce s-a făcut remarcat în 1991 cu rolul din „Jungle Fever”, regizat de Spike Lee.

Printre performanţele actoriceşti ale acestuia se numără rolurile din „Pulp Fiction”, pentru care a fost nominalizat la Oscar, în 1995, şi a câştigat un premiu BAFTA, dar şi trilogia „Războiul stelelor/ Star Wars”.

Jackson a mai jucat, printre altele, în superproducţia „Omul de oţel/ Iron Man”, dar şi în „Mărul discordiei/ Lakeview Terrace”, în regia lui Neil LaBute. A câştigat un Urs de Argint la Festivalul de la Berlin, în 1997, pentru rolul din „Jackie Brown”, dar şi un premiu pentru cel mai bun rol secundar la Festivalul de la Cannes, în 1991, pentru rolul din „Febra iubirii”.

Foto: Samuel L. Jackson – cinemagia

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.