Spectacolul Operei timisorene ‘Faust’, cel mai premiat la Gala Premiilor pentru spectacolul muzical
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-operei-timisorene-faust-cel-mai-premiat-la-gala-premiilor-pentru-spectacolul-muzical/

Opera Naţională Română din Timişoara a triumfat la Gala Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical, unde producţia cu opera ‘Faust’, de Charles Gounod, a cucerit cele mai importante trofee. Operei Naţionale Române din Timişoara i-au fost decernate cele mai râvnite patru premii: Premiul pentru cel mai bun spectacol – ‘Faust’; Premiul pentru cea mai bună […]

Un articol de Andrada Văsii|21 noiembrie 2012

Opera Naţională Română din Timişoara a triumfat la Gala Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical, unde producţia cu opera ‘Faust’, de Charles Gounod, a cucerit cele mai importante trofee.

Operei Naţionale Române din Timişoara i-au fost decernate cele mai râvnite patru premii: Premiul pentru cel mai bun spectacol – ‘Faust’; Premiul pentru cea mai bună regie – Mario de Carlo (Italia), pentru spectacolul ‘Faust’; premiul pentru scenografie&design costume – Mario de Carlo, spectacolul ‘Faust’; Premiul pentru cea mai bună coregrafie – Răzvan Mazilu, spectacolul ‘Faust’.

”Devenită una dintre cele mai prestigioase platforme naţionale de recunoaştere a valorii artistice şi de promovare a elitei autentice, gala de premiere dedicată exclusiv lumii operei, operetei, musicalului şi baletului a fost fondată, în urmă cu patru ani, de revista VIP, fiind, din 2010, iniţiatoarea Săptămânii Artelor Spectacolului Muzical, o campanie ce reuneşte evenimentele majore ale stagiunii româneşti’, au anunţat, marţi, reprezentanţii instituţiei lirice timişorene.

Ediţia 2012 a Galei Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului s-a desfăşurat luni, la Opera Naţională Bucureşti. Ceremonia organizată de revista VIP şi de Fundaţia Amfiteatru i-a avut amfitrioni pe Irina Iordăchescu şi pe Eusebiu Ştefănescu.

Distincţiile le-au fost înmânate laureaţilor, maestrul Corneliu Murgu, directorul Operei Naţionale Române din Timişoara, şi regizorul Mario de Carlo fiind prezenţi la evenimentul din Bucureşti.

Eveniment grandios, spectacolul cu opera ‘Faust’ a avut premiera pe scena Operei Naţionale Române din Timişoara în data de 10 octombrie, în deschiderea stagiunii 2012/2013.

Sursa: Agerpres

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.