Realizatorul de emisiuni radio Paul Grigoriu a murit la vârsta de 70 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/realizatorul-de-emisiuni-radio-paul-grigoriu-a-murit-la-varsta-de-70-de-ani/

Paul Grigoriu, unul dintre cei mai cunoscuţi realizatori de emisiuni radiofonice, a murit, vineri seară, la vârsta de 70 ani, în locuinţa sa din Buciumeni, Dâmboviţa, au declarat reprezentanţi ai Radio România Actualităţi.

Un articol de Liliana Matei|4 aprilie 2015

Paul Grigoriu s-a născut pe 6 martie 1945, la Bacău. A absolvit Facultatea de limbi romanice, clasice şi orientale a Universităţii Bucureşti (secţia franceză-spaniolă), iar din 1969, acesta a lucrat la Radiodifuziunea Română, redacţia emisiunilor pentru străinătate (REPS), secţia franceză, potrivit site-ului Radio România Actualităţi, preluat de Mediafax.

A fost una dintre vocile „Radio Vacanţa”, iar după decembrie 1989, a fost unul dintre realizatorii „Matinalului”, la Radio România Actualităţi, şi, mai apoi, al „Sfertului Academic”.

De asemenea, Paul Grigoriu a fost redactor-şef al Programului III (Radio România Tineret) şi, din 1992, director general adjunct al Radiodifuziunii Române.

Între octombrie 1994 şi septembrie 1995, Grigoriu a fost director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), iar apoi director general adjunct (şef al canalelor naţionale) până în anul 2002, când a demisionat din această funcţie.

A debutat cu poezie în revista Amfiteatru, în 1967. Prima sa carte a fost „Anatomia unei străzi”, apărută în 1992 şi a fost urmată de „Vară franceză (Un romantic la Paris)” (1998), „Moştenirea tinichigiului” (2000) şi „Radiografii. 1969-1989”, volum apărut în anul 2000.

Totodată, în 2013, Paul Grigoriu a lansat volumul „G de la Gugiumeni. Falsă monografie”, apărut în seria de Ediţii sonore îngrijite de Editura Casa Radio.

Paul Grigoriu a primit Ordinul Meritul Cultural şi Ordinul Serviciului Credincios.

Foto: captura youtube

 

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.