Premiile APLER, la Muzeul National al Literaturii Romane
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-apler-la-muzeul-national-al-literaturii-romane/

Asociaţia Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România (APLER ) şi-a desemnat, marţi seară, câştigătorii, în cadrul Galei Premiilor breslei, desfăşurată în rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR).  Revista anului 2011 a fost desemnată publicaţia ARCA, din Arad, în timp ce Premiul Romul Munteanu pentru editura anului 2011 a revenit Editurii „Tracus Arte”, din Bucureşti. […]

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2012

Asociaţia Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România (APLER ) şi-a desemnat, marţi seară, câştigătorii, în cadrul Galei Premiilor breslei, desfăşurată în rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR).

 Revista anului 2011 a fost desemnată publicaţia ARCA, din Arad, în timp ce Premiul Romul Munteanu pentru editura anului 2011 a revenit Editurii „Tracus Arte”, din Bucureşti.

Graficianul de carte al anului 2011 a fost desemnat Tudor Jebeleanu, iar Premiul Cezar Ivănescu pentru autorul anului 2011 a fost acordat poetului Paul Vinicius pentru cartea „Liniştea de dinaintea liniştei”, apărută la Editura Tracus Arte.

De asemenea, Premiul Dan Alexandru Condeescu pentru critică literară şi ediţii critice a fost acordat lucrării „Cronologia vieţii literare româneşti.1944-1964”, coordonator Andrei Grigor, Editura Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti.

„Într-o lume în care totul se mistifică, intenţia noastră a fost aceea de a oferi ceva solid”, a spus acad. Eugen Simion despre cartea premiată.

Premiul pentru Jurnalism a revenit Anamariei Spătaru, de la Radio România Cultural, şi Mihaelei Helmis, de la Radio România, „două voci importante ale Societăţii Române de Radiodifuziune” (SRR), după cum le-a caracterizat preşedintele APLER, scriitorul Dan Mircea Cipariu.

Premii Speciale APLER au fost oferite lui Ionuţ Bogdan Ştefănescu pentru „Cuvântul de trecere”, Editura Tracus Arte şi lui Mircea Tiberian pentru „Tehnica improvizaţiei”, ediţia a II-a, Editura Tracus Arte.

Sursa: Agerpres

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.