A doua zi a Festivalului „Povesti pentru Copii si Oameni Mari”
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-doua-zi-a-festivalului-povesti-pentru-copii-si-oameni-mari/

Festivalul „Povesti pentru copii si oameni mari” continua marti, 18 decembrie, intre orele 10.00 şi 20.00, cu o noua serie de spectacole, ateliere, concerte si expozitii pentru toate varstele. A doua zi se deschide cu un spectacol de magie sustinut de Magicianul Looney in Aula Bibliotecii Nationale si continua cu a doua reprezentatie a spectacolului Teatrului Naţional de Opereta „Ion Dacian” […]

Un articol de Andrada Văsii|18 decembrie 2012

Festivalul „Povesti pentru copii si oameni mari” continua marti18 decembrie, intre orele 10.00 și 20.00, cu o noua serie de spectacole, ateliere, concerte si expozitii pentru toate varstele.

A doua zi se deschide cu un spectacol de magie sustinut de Magicianul Looney in Aula Bibliotecii Nationale si continua cu a doua reprezentatie a spectacolului Teatrului Național de Opereta „Ion Dacian” – „Cocoselul neascultator”, in aceeasi locatie. Tot maine au loc doua scurte momente de magie in Atrium-ul Bibliotecii Naționale si trei reprezentatii ale spectacolului pentru copii „Alice in sufrageria minunilor”, o reinterpretare ingenioasa a celebrei povesti, pentru copii cu varste cuprinse intre 4 si 8 ani, sustinuta de „Lumea lui Momo” si Teatrul de Sufragerie.

Seria atelierelor este deschisa de doua noi evenimente: atelierul de pantomima (coord. Mioara Ifrim) și de atelierul „ABC-ul in teatru” (coord. Oana Rusu), carora li se adauga atelierele de prezentare a instrumentelor muzicale, de decoratiuni de Craciun, butaforie, arta fotografica, introducere in artele vizuale si introducere in arta costumului. Dupa incheierea programului de ateliere, in holul terasei este programata proiectia filmului pentru copii „Maria Mirabela”, regia: Ion Popescu Gopo, Nataliu Bodiul.

Incepand cu ora 17.00, programul continua in aer liber cu jocuri pentru copii, colinde, concertul Fanfarei Jandarmeriei Romane, lectii demonstrative de teatru de papusi si video-design si intalnirea cu Moș Craciun.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.