Cătălina Mustață și Cosmin Șofron pe scena independentă: Qui est Mahomed?
https://www.ziarulmetropolis.ro/catalina-mustata-si-cosmin-sofron-pe-scena-independenta-qui-est-mahomed/

Regizat de Theo Herghelegiu, spectacolul care îi are în distribuţie pe actorii Cătălina Mustaţă şi Cosmin Șofron, se va juca pentru prima dată în această formulă duminică, 10 ianuarie, de la ora 15:00.

Un articol de Petre Ivan|8 ianuarie 2016

Teatrul În Culise  în colaborare cu Teatrul ARCA readuc în mansarda din La Scena (Calea Călărașilor nr. 55) o comedie îndrăzneață care vorbește despre realitatea socială în care trăiește un cuplu al zilelor noastre: Qui est Mahomed?

Paris, cu zece ani în urmă. Sau cu cinci. Sau acum. Arabi versus sârbi, cu alte cuvinte musulmani versus ortodocși. Dar cQui est Mahomede fac francezii? EA și EL sunt francezi normali. Un cuplu cu oarece vechime. Se întâlnesc seară de seară acasă, în oaza de pace și afecțiune care ar trebui să fie căminul lor. Dar nu e. Războiul de pe frontul casnic e cel puțin la fel de feroce ca și cel de afară. Să fie vreo legătură între ele?

Qui est Mahomed? este o comedie  despre aparență și esență, scrisă de autor în vogă: Rémi de Vos. Un spectacol despre singurătate si disperare. Oparabolă usturătoare a degradării Europei, strivită de răsturnările sociale din ultimii 10 ani. O „excursie” în intimitatea cuplului modern, acaparat de cotidian și erodat de manipularea politică.

Info: QUI EST MAHOMED?

de Rémi de Vos, traducerea: Anca Rotescu

Cu: Cătălina Mustață, Cosmin Șofron

Regia: Theo Herghelegiu

Mișcarea scenică: Andreea Duță

Coloana sonoră: Călin Grigoriu

Foto: QUI EST MAHOMED? – inculise.ro

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.