Ion Caramitru a montat „Evgheni Oneghin” la Opera din Sofia
https://www.ziarulmetropolis.ro/ion-caramitru-a-montat-evgheni-oneghin-la-opera-din-sofia/

Premiera operei „Evgheni Oneghin” în regia marelui regizor şi actor român Ion Caramitru are loc vineri seară la Opera Naţională a Bulgariei.   Lucrarea, semnată de Piotr Ilici Ceaikovski, după romanul în versuri scris de Aleksandr Puşkin, este montată pe scena sofiotă sub conducerea muzicală a dirijorului bulgar Grigor Palikarov. Coregrafia este semnată de Mirela […]

Un articol de Andrada Văsii|28 ianuarie 2013

Premiera operei „Evgheni Oneghin” în regia marelui regizor şi actor român Ion Caramitru are loc vineri seară la Opera Naţională a Bulgariei.

 

Lucrarea, semnată de Piotr Ilici Ceaikovski, după romanul în versuri scris de Aleksandr Puşkin, este montată pe scena sofiotă sub conducerea muzicală a dirijorului bulgar Grigor Palikarov. Coregrafia este semnată de Mirela Simiceanu, decorurile sunt realizate de Maria Miu, iar costumele de Viorica Petrovici.

Rolurile principale sunt interpretate de actori bulgari, precum Daniel Ostreţov şi Krasimir Dinev, Evghenii Alexiev, Petăr Dimov, Veselin Mihailov, Radostina Nikolaeva Ţvetana Bandalovska, românul Alexandru Badea şi rusoaicele Ekaterina Kuprievskaia şi Daria Rabinko.

Interesul este foarte mare, biletele fiind aproape epuizate pentru primele două seri, au declarat pentru Agerpres angajaţi de la casieria Operei Naţionale a Bulgariei, menţionând că mai sunt doar câteva locuri libere la balconul al treilea.

Ion Caramitru a mai montat „Evgheni Oneghin” în anul 2009, pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, şi în urmă cu 17 ani, la Belfast (Irlanda de Nord).

Sursa: Agerpres

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.