Spectacolul de dans „Dorian“ ajunge la Craiova şi la Ploieşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-de-dans-dorian-ajunge-la-craiova-si-la-ploiesti/

DORIAN – cea mai recentă producţie a Asociaţiei Culturale Control N – a fost văzut în Bucureşti la UNTEATRU (30, 31 octombrie şi 1, 2 noiembrie) şi în Timişoara la Teatrul Naţional ”Mihai Eminescu”, Sala 2.

Un articol de Petre Ivan|11 noiembrie 2016

Spectatorii au fost captivați de universul puternic senzorial creat prin dans contemporan, cu o regie și coregrafie semnate de Oana Răsuceanu în jurul unui singur actor George-Albert Costea, de muzica originală compusă de Mihai Dobre și de proiecțiile multimedia realizate de Iulia Rugină, Adrian Câmpean, Dan Adrian Ionescu și Mizdan. Atmosfera pre-apocaliptică a învăluit sălile pline de la UNTEATRU și de la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”, iar ultima zi din viața lui Dorian, urmărită moment cu moment de-a lungul celor 60 de minute ale spectacolului, a creat un puternic impact asupra celor prezenți.

După București și Timișoara, DORIAN va fi itinerat în alte două orașe: Craiova și Ploiești. Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova (14 și 15 noiembrie, ora 19:00) și Teatrul ”Toma Caragiu” din Ploiești (21 și 22 noiembrie, ora 18:30) vor găzdui întâlnirea publicului cu George Albert Costea și personajul pe care îl creează – Dorian.

Spectacolul îl urmărește pe Dorian, un bărbat care își trăiește viața singuratică de zi cu zi între biroul său dintr-o corporație și pereții apartamentului său. Pe 5 octombrie 2016, la ora 8:00, află că în 24 de ore va veni sfârșitul lumii. Hotărăște să își trăiască ultimele momente de viață închis în apartamentul său, trecând de la rutină, la panică și ajungând până la liniște și acceptare – acceptarea unui trecut complicat, un prezent incert și un viitor apocaliptic.

dorian_foto-credit-adi-bulboaca

”Emoțiile lui Dorian sunt mereu și alte noastre, ale echipei care îl însoțește la fiecare reprezentație. Cele 6 întâlniri cu publicul de până acum au fost intense. Atât pentru George, cât și pentru noi. Există un anumit tip de liniște profundă, de calmare a publicului la fiecare spectacol. Pare că întreaga sală se scufundă în stările și gândurile lui Dorian. Până la capăt. Iar acolo, la capăt, sunt mai multe întrebări cu care spectatorii pornesc pe drumul spre casă. Tăcuți și atenți la ideea unui posibil sfârșit de lume.”, Oana Răsuceanu despre DORIAN și despre primele reprezentații ale spectacolului.

Mai multe detalii despre DORIAN – spectacol de dans contemporan – găsiți pe site-ul asociației: www.controln.ro.

Foto: Adi Bulboacă

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.