Întâlniri Teatrale la Sulina
https://www.ziarulmetropolis.ro/intalniri-teatrale-la-sulina/

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, împreună cu Academia de Teatru şi Film „Athanor” din Passau – Germania prezintă proiectul pilot „Întâlniri Teatrale la Sulina”, care se va desfăşura în perioada 31 august – 4 septembrie 2017.

Un articol de Petre Ivan|17 august 2017

Proiectul este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român, al Consiliului Judeţean Tulcea şi Primărei oraşului Sulina, în calitate de co-organizatori.

În cadrul acestui proiect vor avea loc întâlniri ale reprezentanţilor şcolilor superioare de teatru şi film din ţările riverane Dunării (profesori şi studenţi) care au posibilitatea de a se cunoaște, de a discuta și de a participa la atelierele susţinute de prof.dr. David Esrig pe tema teatrului multimedial, dar și la workshop-urile dezvoltate de CINETic şi UNATC.

Europa unită se construiește prin instituții, dar și prin cultură, iar teatrul este, prin excelență, fenomenul care exprimă spiritul culturii europene. Prin întâlnirea școlilor dunărene de teatru și film, Sulina se poziționează încă odată pe harta Europei! (prof.dr. Nicolae Mandea, Rector UNATC București)

Scopul evenimentului, inițiat de UNATC Bucureşti și Athanor Akademie din Passau este de a-i stimula pe participanți să colaboreze în cadrul unei reţele dunărene a şcolilor de teatru şi film și de crea la Sulina un centru de cercetare şi formare pentru tinerii artişti din ţările riverane Dunării.

Orașul Sulina, situat exact la intrarea fluviului Dunărea în Marea Neagră, în Delta Dunării, este locul unde s-a dezvoltat pentru prima dată conceptul Europei Unite, manifestat prin spirit de toleranţă şi convieţuire multietnică.

La întâlnirea școlilor dunărene vor fi prezente cinci ţări, nouă şcoli superioare de teatru şi film din România, Germania, Serbia, Bulgaria, Chişinău şi aproape 70 de reprezentanţi ai acestora.

Însă din dorința ca acest eveniment să se resimtă şi de către turiştii şi localnicii din regiunea județului Tulcea, programul evenimentului cuprinde şi două acţiuni destinate publicului larg: proiecţii de filme în cele trei seri ale proiectului și ateliere de teatru pentru copii susţinute de UNATC Bucureşti.

Foto: Întâlniri Teatrale la Sulina – facebook

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.