A 8-a ediție Noaptea Lunga a Filmelor Scurte are loc pe 2 iulie
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-8-a-editie-noaptea-lunga-a-filmelor-scurte-are-loc-pe-2-iulie/

Scurtmetrajele premiate de marile festivaluri de film şi proiecte îndrăzneţe de artă video îşi dau întâlnire pe 2 iulie, la maratonul cinematografic al anului. Pentru al 8-lea an consecutiv, ShortsUP provoacă cinefilii la o întâlnire dinamică cu poveştile scurte care au făcut ocolul lumii, într-un format inedit care-şi propune, ca de fiecare dată, să ducă experienţa cinematografică la un nou nivel.

Un articol de Petre Ivan|7 iunie 2016

A 8-a ediție Noaptea Lungă a Filmelor Scurte se transformă în cea mai mare proiecție-satelit din România. Patru orașe au fost incluse anul acesta în circuitul cinematografic ShortsUP, astfel că pe 2 iulie, câteva mii de cinefili din București, Brașov, Timișoara și Cluj se vor putea bucura, în același timp, de scurtmetrajele premiate și aplaudate de juriile festivalurilor de la Oscar, Bafta, Berlin sau Clermont-Ferrand.

În București, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte va fi găzduită ca și în anul trecut de cupola Pavilionului Central Romexpo. 10.000 de metri părtrați urmează să fie reinterpretați prin film, arte multimedia și spectacole live.

Invitatul special al Nopții Lungi de anul acesta este artistul hip-hop DOC (Vlad Munteanu), care, la miezul noptii, va energiza publicul cu un stand-up comedy inspirat de scurtmetrajele din program dar și de subiectele sociale care străbat ecranul și viața noastră de zi cu zi.

La ediția cu numărul 8, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte celebrează puterea tot mai mare a mediului video, văzut ca mijloc artistic dar și ca limbaj important al comunităților în care trăim. Întregul program al evenimentului va fi prezentat exclusiv în format video, iar în noaptea de 2 iulie, Noaptea Lunga spectatorii din Bucuresti vor putea viziona în premieră instalația foto-video ”Night Time in Bucharest”, bazată pe lucrările fotografului Adi Tudose și inspirată de personajele enigmatice ce populează Bucureștiului pe timp de noapte.

Biletele pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte/ București pot fi achiziționate din rețelele MyTicket și Eventbook începând cu 8 iunie la prețul de 30 de lei în perioada Early Bird (8 iunie – 20 iunie), 35 de lei în perioada Pre-Sale (20 iunie – 2 iulie) și 40 de lei la fața locului, în limita locurilor disponibile.

Biletul include acces la o noapte întreagă cu scurtmetraje premiate, cinema interactiv, instalaţie video şi food-court cu live cooking şi experienţe culinare artizanale.

Mai multe detalii despre evenimentele satelit din Brașov, Timișoara și Cluj vor fi disponibile în curând pe www.shortsup.ro.

La ediția 2015 filmele scurte au fuzionat cu fotografia și artele multimedia în Pavilionul Central Romexpo, în prezența a 3500 de spectatori. Noaptea Lungă 2014 a avut loc la Grădina Botanică București și a adus 4000 de cinefili pe pajiștea verde.

Foto: Noaptea Lunga a Filmelor Scurte – shortsup.ro/

16
/10
/15

Începând de astăzi şi până pe 25 octombrie, la Cluj se desfăşoară cea de-a șaptea ediție a festivalului Comedy Cluj. Din programul festivalului fac parte şi 5 filme distribuite în România de Independenta Film: La Famille Belier, Une heure de tranquillite, Le tout nouveau testament, La Rancon de Gloire şi Queen and Country.

16
/10
/15

Între 23 și 29 octombrie, la Cinema PRO, Cinema Studio și Cinema Elvire Popesco, vor rula câteva dintre cele mai aplaudate filme de la Cannes, unele distinse cu marile premii – Dheepan (Palme d’Or), The Lobster (Premiul Juriului), The Assassin (Premiul pentru Regie), Chronic (Premiul pentru scenariu), maratonul de 338 de minute Arabian Nights, Tale of Tales (cu Salma Hayek și Toby Jones), Louder than Bombs, Mustang (un „The Virgin Suicides” în versiune orientală), La tierra y la sombra (Camera d’Or). Biletele pentru Les Films de Cannes à Bucarest au fost puse în vânzare pe Eventbook.ro și la casieriile cinematografelor în care va avea loc Les Films de Cannes à Bucarest.

16
/10
/15

Vineri, 16 octombrie, Marina Constantinescu deschide noul sezon Nocturne cu poveşti despre Aferim!, dar şi despre actorul care vine din lumea teatrului şi care a cunoscut faima datorită filmului. De la ora 23.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+

16
/10
/15

CRONICĂ DE FILM „Macbeth” (2015), al doilea lungmetraj al regizorului australian Justin Kurzel, este o adaptare destul de fidelă celebrei piese a lui Shakespeare, având pe afiş două staruri fără reproş - Michael Fassbender şi Marion Cotillard. În ciuda unor excese vizuale, filmul transmite forţă şi grandoare.

15
/10
/15

Actrița britanică Emilia Clarke, cunoscută în special pentru rolul din serialul Game of Thrones, a fost desemnată cea mai sexi femeie a anului 2015 de revista Esquire. În septembrie, Emilia Clarke a fost desemnată femeia anului și de către revista GQ. Recent, a jucat rolul Sarah Conor în „Terminator: Genisys”.

14
/10
/15

Meryl Streep, câștigătoare a trei premii Oscar, va fi președinta juriului Festivalului internațional de Film de la Berlin de anul viitor. În vârstă de 66 de ani, Meryl Streep a fost recompensată cu Ursul Onorific de Aur la Berlinala din 2012 pentru întreaga activitate în lumea filmului.

14
/10
/15

Un film despre scandalul în care este implicat constructorul de automobile german Volkswagen, care va avea la bază un proiect de carte scris de Jack Ewing, va fi produs de studioul Paramount şi de actorul Leonardo DiCaprio.

13
/10
/15

Debutul în lungmetraj al lui Nicolae Constantin Tănase, Lumea e a mea/ The World is Mine, lansează în cinematografia română, din 23 octombrie, carierele a trei actrițe talentate, aflate la debut și descoperite după căutări îndelungate. Prestația lor a fost remarcată de presa internațională la TIFF și la Karlovy Vary, unde filmul a fost premiat anul acesta.

13
/10
/15

Rulează  în cinematografe un documentar care recompune drumul grăbit spre moarte care a fost viața acestei femei care va rămâne pentru totdeauna tânără. E cumplit.

13
/10
/15

În luna noiembrie a acestui an, la București va avea loc o manifestare de amploare, respectiv ”Zilele Culturii Ruse”, aflată deja la a V-a ediție. Sub moto-ul ”Haideți să (re)descoperim Rusia împreună”, Centrul Rus, care, totodată, îşi serbează 90 de ani de existenţă, îi invită pe bucureşteni la o călătorie-circuit prin cultura Rusiei.

12
/10
/15

CRONICĂ DE FILM „In Transit”, ultima realizare a regizorului american de filme de nonficţiune Albert Maysles, este o capodoperă în care un celebru tren şi pasagerii săi devin o metaforă discretă a vieţii. „Junun”, realizat de P.T. Anderson, este un documentar muzical psihedelic, un elogiu adus bucuriei de a crea.

12
/10
/15

Trofeul Dracula a fost câștigat de producția israeliană JeruZalem, regizată de frații Doron și Yoav Paz, care prezintă povestea a două turiste americane ce au ghinionul de a nimeri în timpul Apocalipsei în Ierusalim. Invazia demonilor și a creaturilor mitologice este filmată de una dintre turiste prin intermediul Google Glass.

12
/10
/15

Cel mai recent film al regizorului Radu Muntean, Un etaj mai jos, a câștigat cel mai important premiu la Filmfest Hamburg, al treilea festival internațional de film din Germania, ca mărime. Până pe 15 octombrie, filmul poate fi văzut la Cinema City AFI Cotroceni și Cinemateca Union din București și la Cinema Victoria din Cluj.