A 8-a ediție Noaptea Lunga a Filmelor Scurte are loc pe 2 iulie
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-8-a-editie-noaptea-lunga-a-filmelor-scurte-are-loc-pe-2-iulie/

Scurtmetrajele premiate de marile festivaluri de film şi proiecte îndrăzneţe de artă video îşi dau întâlnire pe 2 iulie, la maratonul cinematografic al anului. Pentru al 8-lea an consecutiv, ShortsUP provoacă cinefilii la o întâlnire dinamică cu poveştile scurte care au făcut ocolul lumii, într-un format inedit care-şi propune, ca de fiecare dată, să ducă experienţa cinematografică la un nou nivel.

Un articol de Petre Ivan|7 iunie 2016

A 8-a ediție Noaptea Lungă a Filmelor Scurte se transformă în cea mai mare proiecție-satelit din România. Patru orașe au fost incluse anul acesta în circuitul cinematografic ShortsUP, astfel că pe 2 iulie, câteva mii de cinefili din București, Brașov, Timișoara și Cluj se vor putea bucura, în același timp, de scurtmetrajele premiate și aplaudate de juriile festivalurilor de la Oscar, Bafta, Berlin sau Clermont-Ferrand.

În București, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte va fi găzduită ca și în anul trecut de cupola Pavilionului Central Romexpo. 10.000 de metri părtrați urmează să fie reinterpretați prin film, arte multimedia și spectacole live.

Invitatul special al Nopții Lungi de anul acesta este artistul hip-hop DOC (Vlad Munteanu), care, la miezul noptii, va energiza publicul cu un stand-up comedy inspirat de scurtmetrajele din program dar și de subiectele sociale care străbat ecranul și viața noastră de zi cu zi.

La ediția cu numărul 8, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte celebrează puterea tot mai mare a mediului video, văzut ca mijloc artistic dar și ca limbaj important al comunităților în care trăim. Întregul program al evenimentului va fi prezentat exclusiv în format video, iar în noaptea de 2 iulie, Noaptea Lunga spectatorii din Bucuresti vor putea viziona în premieră instalația foto-video ”Night Time in Bucharest”, bazată pe lucrările fotografului Adi Tudose și inspirată de personajele enigmatice ce populează Bucureștiului pe timp de noapte.

Biletele pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte/ București pot fi achiziționate din rețelele MyTicket și Eventbook începând cu 8 iunie la prețul de 30 de lei în perioada Early Bird (8 iunie – 20 iunie), 35 de lei în perioada Pre-Sale (20 iunie – 2 iulie) și 40 de lei la fața locului, în limita locurilor disponibile.

Biletul include acces la o noapte întreagă cu scurtmetraje premiate, cinema interactiv, instalaţie video şi food-court cu live cooking şi experienţe culinare artizanale.

Mai multe detalii despre evenimentele satelit din Brașov, Timișoara și Cluj vor fi disponibile în curând pe www.shortsup.ro.

La ediția 2015 filmele scurte au fuzionat cu fotografia și artele multimedia în Pavilionul Central Romexpo, în prezența a 3500 de spectatori. Noaptea Lungă 2014 a avut loc la Grădina Botanică București și a adus 4000 de cinefili pe pajiștea verde.

Foto: Noaptea Lunga a Filmelor Scurte – shortsup.ro/

28
/02
/15

Actorul american Leonard Nimoy, cunoscut pentru rolul comandantului Spock din serialul "Star Trek", a murit vineri la vârsta de 83. Nimoy a fost internat în spital, săptămâna trecută, după ce s-a plâns de "dureri severe în zona pieptului". El suferea de boala pulmonară obstructivă cronică care duce la insuficienţă respiratorie.

27
/02
/15

Cea mai importantă competiție de scurtmetraj din România, o selecție unică de filme, masterclass-uri, workshop-uri și petreceri îi așteaptă pe spectatori la cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT, care va avea loc între 15 și 19 aprilie 2015, la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPRO și într-o serie de locuri neconvenționale.

27
/02
/15

"Aferim!", lungmetrajul pentru care cineastul Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru regie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2015, va putea fi vizionat în avanpremieră, pe 5 martie, în reţeaua naţională de cinematografe Cinema City.

26
/02
/15

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Un film, cu siguranță, subapreciat. Sau, mai exact, privit de sus ca fiind o simplă operă burlescă. „S-a furat o bombă” (1961), scris și regizat de Ion Popescu-Gopo, este însă mai mult decât atât.

26
/02
/15

"Niciodată nu se știe ce e aia "generația de aur". Pentru George Vraca, de pildă, George Constantin nu făcea parte din nicio generație de aur, era un tânăr care juca și el teatru binișor, dar pentru George Constantin generația de aur era Vraca, dar Vraca pentru Nottara nu era generație de aur, și uite așa, când actorul ajunge la vârsta maturității, nu a vieții, a maturității sale artistice, conform destinului, putinței, talentului (...) devine un actor important al teatrului unde este, al teatrului românesc, al locului unde este proțăpit de soartă și devine și el un metal prețios." - Alexandru Repan

24
/02
/15

Neill Blomkamp revine la invitația pe care ne-a făcut-o în filmele sale anterioare, District 9 şi Elysium, aceea de a ne reimagina lumea în care trăim. Blomkamp a combinat acţiunea cu conştiinţa socială, iar această combinaţie a stârnit o reacţie de neuitat, rămânând în memoria spectatorilor.