A doua ediție a Buzău International Arts Festival: 20 august – 20 septembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-doua-editie-a-buzau-international-arts-festival-20-august-20-septembrie/

Cea de-a doua ediţie a Buzău International Arts Festival se va desfăşura anul acesta între 20 august şi 20 septembrie, iar Caravana BIAF se va extinde şi va ajunge nu doar în mai mult de 10 localităţi din judeţul Buzău, ci şi la publicul din alte judeţe din regiune.

Un articol de Liliana Matei|20 aprilie 2022

Festivalul va  aduce din nou buzoienilor concerte de excepție, spectacole de teatru și filme în premieră, precum și numeroasele evenimente care vor marca Anul European al Tineretului.

Evenimentul reunește și în 2022 edițiile cu numărul șapte ale Festivalului Internațional de Film Buzău – BUZZ IFF și Festivalului Internațional de Teatru Independent COMIC 7 B, iar apelul pentru înscrieri la BUZZ IFF va fi lansat în data de 18 februarie.

Celebrul actor italian Franco Nero, la ediția BIAF de anul trecut

Un festival al tuturor artelor, timp de o lună, pentru întreaga regiune

Prima ediție a Buzău International Arts Festival a constat într-o lună de întâlniri unice cu vedete din România și de talie internațională și în numeroase evenimente culturale – film, teatru, concerte, expoziții, spectacole stradale, lansări de carte, evenimente pentru copii, întâlniri cu oameni de cultură, conferințe și masterclass-uri.

Festivalul a adus o serie de premiere absolute la Buzău: vizita actorului Franco Nero, invitatul de onoare al festivalului, expoziția de artă plastică a artiștilor Nicu Covaci (Phoenix) și Valeriu Sepi, cvadrupla lansare de carte a regizorului Alexander Hausvater, un spectacol de teatru pentru copiii cu dizabilități și unul cu marionete gigant, lansări speciale de carte și multe altele.

BIAF 2021 a însemnat o premieră și din punctul de vedere al organizării: mai mult de 30 de zile de festival desfășurat nu doar în oraș, ci și în locații din județ: Caravana BIAF a ajuns la Aluniș (Colți), Râmnicu Sărat și Berca, unde au avut loc weekend-uri de festival cu filme, spectacole de teatru și evenimente pentru copii, de care s-au bucurat mii de spectatori.

Zeci de filme, spectacole de teatru, expoziții de fotografie, expoziții de artă plastică, masterclass-uri și ateliere pentru cei mari și cei mici, concerte, zeci de voluntari, acțiuni de stradă pentru promovarea festivalului, invitați speciali și multe premiere, toate acestea au făcut din ediția 2021 a Buzău International Arts Festival un succes de public, iar din orașul Buzău, un hub cultural regional.

Au fost la Buzău cu ocazia #BIAF2021: Franco Nero, Alexander Hausvater, Nicu Covaci și trupa Phoenix (Costin Adam, Lavinia Săteanu, Cristi Gram, Vlady Săteanu și Flavius Hosu), Irina Margareta Nistor, Adelin Petrișor, Cristian China-Birta, Valeriu Sepi, regizorii Nae Caranfil, Daniel Sandu (Tata mută munții), Dan Dinu (România sălbatică), Claudiu Bleonț, Tudor Istodor, Anca Sigartău, Ion Ionuț Ciocia, Maria Răducanu, White Mahala, Silvia Dumitrescu, Stones Free (Florin Ochescu, Alex Tomaselli, Lucian „Clopo” Cioargă) și mulți alții.

Ediția BIAF 2022 va reuni zeci de evenimente care vor avea loc, vreme de o lună, atât în aer liber, în parcuri, pe străzile orașului, precum și în săli și online, gândite pentru publicul de toate vârstele, inclusiv pentru copii, ce vor avea din nou parte de evenimente dedicate lor.

Buzău International Arts Festival este organizat de Asociația CulturAll și Asociația Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău și cu Centrul Cultural și Educațional Alexandru Marghiloman.

**********

PENTRU INFORMAȚII DE PRESĂ SUPLIMENTARE, CONTACTAȚI:

Irinel Constantinescu – Martin – Organizator BIAF

Email: [email protected]

Mihaela Constantinescu – Organizator BIAF

Email: [email protected]

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.