A doua ediție SoNoRo Conac a debutat la Conacul Manasia
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-doua-editie-sonoro-conac-a-debutat-la-conacul-manasia/

A doua ediţie SoNoRo Conac a debutat la Conacul Manasia cu un concert şi o expoziţie dedicate lui George Löwendal

Un articol de Petre Ivan|13 mai 2014

Deschiderea celei de-a doua ediții a seriei de concerte SoNoRo Conac a avut loc pe 10 mai la Conacul Manasia de pe domeniul cu același nume și i-a adus un omagiu scenografului și pictorului George baron Löwendal (1897-1964).

Concertul a fost precedat de vernisajul unei expoziții de scenografie și pictură, cu lucrări semnate de George Löwendal.

SoNoRo Conac „Am îmbinat pentru prima oară în concertele SoNoRo Conac muzica, pictura și arhitectura și cred că am reușit să creăm un mic « Gesamtkunstwerk ». A fost o satisfacție enormă să punem la cale o serată muzicală de excepție, într-un cadru arhitectonic ireproșabil și în fața unui public atât de entuziast, încântat de a fi de față la renașterea unei veritabile tradiții.”- Răzvan Popovici, inițiatorul SoNoRo Conac și directorul Festivalului Sonoro.

Programul serii a cuprins piese de Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig Van Beethoven, Josef Suk și, în primă audiție absolută, Diana’s Tango pentru pian solo a compozitorului argentinian contemporan Marcelo Nisinman. Diana Ketler (pian), Răzvan Popovici (violă) și bursierii SoNoRo Interferențe Ela Bokor (violoncel) și Radu Greluș (clarinet) sunt artiștii care au concertat la Conacul Manasia.

Domeniul și conacul Manasia se află în apropierea Urzicenilor și reprezintă un loc aparte în arhitectura veche a Bărăganului.

Până la jumătatea secolului al XIX-lea, această proprietate a fost reședința principelui Efrem Obrenovici. Din anul 1970 și până în anii colectivizării, Domeniul Manasia a aparținut familiei ministrului bulgar de externe Ion Hagianoff, care a reușit să aducă acestui ansamblu un farmec unic, inconfundabil, păstrat până astăzi.

Fundaţia Löwendal, înființată în anul 2010 de către Ariadna Avram, nepoata artistului George Löwendal, îşi propune să facă larg cunoscută opera artistică a pictorului și scenografului George baron Löwendal, una dintre figurile marcante ale lumii artistice româneşti din perioada interbelică şi postbelică, dar și să încurajeze arta contemporană.

Seria de concerte de muzică de cameră SoNoRo Conac va continua până în septembrie 2014.

Dintre clădirile superbe care vor găzdui serile SoNoRo Conac 2014 amintim Castelul Huniazilor, Conacul Hodoni, Biserica Neagră sau Palatul Cuza. Programul seriei de concerte și mai multe detalii despre SoNoRo Conac vor fi disponibile în curând pe: conac.sonoro.ro

Foto cu SoNoRo Conac – www.lowendal.org

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).