„A fi sau a nu fi student UNATC” continuă
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-fi-sau-a-nu-fi-student-unatc-continua/

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti continuă acţiunile de sprijin pentru comunităţile defavorizate.

Un articol de Liliana Matei|1 august 2022

Instituția oferă posibilitatea ca 60 de liceeni să experimenteze viața de student al unei universități vocaționale într-un mod inedit, prin proiectul ajuns la cea de-a doua ediție, „A fi sau a nu fi student la UNATC”. Prin activitățile propuse, profesorii și studenții universității se vor transforma în mentori și tutori pentru grupul de participanți veniți din diferite zone ale țării. Aceștia vor beneficia de consiliere profesională în domeniul artistic și vor experimenta viața unui student la Teatru sau Film, timp de 14 zile.

Anul acesta, invitația a fost lansată elevilor de la liceele de artă și celor care fac parte din trupe de teatru. Astfel, tineri din județele Argeș, Prahova, Buzău, Gorj, Vrancea, Brăila, Galați și Tulcea vor participa în programul Școlii de vară în perioadele 24 iulie – 7 august, respectiv 15 – 29 august. Activitățile sunt gratuite pentru beneficiari, prin finanțarea ME-UMPFE în cadrul schemei de granturi pentru universități – Programe de vară de tip punte (SGCU – PV) derulate în cadrul Proiectul privind Învățământul Secundar – ROSE.

Subproiectul „A fi sau a nu fi student UNATC” se adresează elevilor de liceu și vizează orientarea și consilierea acestora în vederea continuării studiilor universitare și a posibilității de a alege o carieră în domeniul artistic. Pe durata unei Școli de vară, cu ajutorul profesorilor și studenților (licență, master, doctorat), precum și al absolvenților, liceenii se vor familiariza cu oferta educațională a Facultății de Teatru și a Facultății de Film UNATC și vor descoperi în ce constau meseriile din domeniile teatru și artele spectacolului, cinematografie și media. Activitățile cuprind organizarea de ateliere de jocuri artistice educaționale care detectează abilități specifice teatrului și filmului, vizionare de producții de licență și master; organizare de întâlniri cu alumni UNATC și vizite la un teatru, un platou de filmare și principalele puncte de interes cultural din București.

„Școala de vară UNATC destinată adolescenților aduce plus valoare pentru toate părțile implicate: elevii pot da contur visului de a avea o carieră de succes în domeniu, iar studenții au ocazia să devină mentori pentru posibili noi candidați, oferind consultanță participanților pe durata desfășurării evenimentului. În același timp, UNATC îmbunătățește legătura cu învățământul preuniversitar, adăugând încă un exemplu de bune practici la capitolul orientare și consiliere profesională pe profilul vocațional”, a declarat profesoara Bogdana Darie, director de grant.

Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) este o instituţie publică de învăţământ superior finanţat de stat care oferă programe complexe de studii în domeniile teatrului și filmului, precum și interdisciplinare la nivel de licenţă, masterat și doctorat.   

06
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață, sau mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit.

06
/12
/23

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a va fi deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09.30.

06
/12
/23

Evenimentul de lansare a albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, are loc vineri, 8 decembrie, la 18:30, la Art Safari;

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

EVENIMENT Deschisă din 1 decembrie la Muzeul Național de Artă al României, expoziția „Victor Brauner. Între oniric și ocult” dezvăluie arta de dincolo de granițe și formule a celebrului artist originar din România.

05
/12
/23

Cu emoție, bucurie și multă speranță, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” dorește să comunice publicului una din cele mai importante victorii obținute în instanță, legată de însăși identitatea sa instituțională: redobândirea dreptului de administrare asupra Studioului de Teatru Casandra.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Musicalul Hedwig and the Angry Inch, în regia lui Răzvan Mazilu, producţie a Teatrului Stela Popescu, se va juca pentru prima oară pe scena Teatrului Odeon, Sala Majestic, pe 6 decembrie, ora 19.00, în distribuţia Hedwig – Lucian Ionescu, Yitzhak – Ana Maria Ivan, band-ul “The Angry Inch” Johnny Bica (pian) Irina Cărămizaru și Cristina Danu (backing vocal), Andrei Paraschiv (percuție), Ciprian Pop (chitară), Vlad Vedeș (chitară bas).

04
/12
/23

Cu Maya și Elfie - o poveste de Crăciun, în regia şi coregrafia Ioanei Macarie, Teatrul Stela Popescu readuce pe scenă magia lunii decembrie la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor pe 9 decembrie, cu două reprezentaţii la orele 10 şi 11,30 şi la Sala Mare a Palatului Naţional al Copiilor pe 13 decembrie.