A fost odata la Timisoara – repetiţie pentru un nou spectacol
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-fost-odata-la-timisoara-repetitie-pentru-un-nou-spectacol/

La Teatrul Naţional Timişoara se repetă intens la un nou spectacol: A fost odata la Timisoara, text propus de regizorul şi dramaturgul Peter Kerek.

Un articol de Andrada Văsii|26 noiembrie 2013

La Teatrul Naţional Timişoara se repetă intens la un nou spectacol: A fost odata la Timisoara, text propus de regizorul şi dramaturgul Peter Kerek. 

A fost odata la Timisoara reconstruieşte, prin micile istorii de viaţă ale unei familii, cu umor şi cu nostalgie, povestea / istoria unui oraş. Căci, până la urmă, un oraş e tot un fel de familie: cu revoluţiile ei, cu prejudecăţile ei, cu acele lucruri mereu nespuse şi nefăcute la timp, cu momentele ei de curaj şi de laşitate.

Distribuţia spectacolului îi reuneşte pe actorii Damian Oancea, Doru Iosif, Benone Viziteu, Alecu Reus, Claudia Ieremia, Ana Maria Cojocaru, Alina Ilea, Irene Flamann Catalina, Andrea Tokai, Ana Munteanu, Colin Buzoianu, Bogdan Spiridon, Victoria Rusu şi Flavius Retea. Scenografia este semnată de Iuliana Vâlsan.

A fost odata la Timisoara

Distribuţia spectacolului A fost odata la Timisoara

Muzica aparţine compozitorului Tibor Cári, iar video-designul este conceput de Lucian Matei.

Premiera spectacolului este programată marţi, 10 decembrie, de la ora 19, în Sala 2 a TNTm.

Foto credit: Adrian Piclisan, spectacolul A fost odata la Timisoara

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.