A.G.Weinberger, alias Gringo de Bucureşti, alias Mr. Blues al României, recital acustic la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-g-weinberger-alias-gringo-de-bucuresti-alias-mr-blues-al-romaniei-recital-acustic-la-arcub/

Sâmbătă, 4 octombrie, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti reia seria concertelor bilunare, Jazzaj la ARCUB, prin recitalul Gringo de Bucureşti, susţinut de artistul A.G. Weinberger. Evenimentul va avea loc la sala din Str. Batişte nr. 14, de la ora 20:00.

Un articol de Petre Ivan|25 septembrie 2014

Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, A. G. Weinberger este o certă autoritate în domeniul muzical. Atitudinea şi gândirea despre viaţă îl definesc drept „întâiul misionar al muzicii Blues“, fiind numit de cǎtre critica de specialiate Mr. Blues al României.

În 2011, A.G. Weinberger a primit recunoașterea oficială a talentului și valorii sale, fiind decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, de cǎtre Preşedinţia României, în semn de apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.A.G.Weinberger

A.G.Weinberger este una dintre cele mai puternice şi mai complexe personalități ale blues-ului din România. Cunoscut și cu numele de Gringo de România și supranumit The Transylvanian Guitar Man, A.G. Weinberger va prezenta pe scena Sălii ARCUB un concert de colecţie, o selecţie unică de bijuterii muzicale unice în România.

Printre „rândurile“ muzicale, vor ieși la lumină poveşti uitate sau neştiute despre mari artiști de blues sau jazz, precum și amintiri de suflet ale întâlnirilor şi experienţelor cu mari muzicieni ai lumii pe care A.G. Weinberger i-a cunoscut în cei şapte ani petrecuţi în Statele Unite ale Americii.

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batişte nr. 14) sau online pe bilete.arcub.ro.

Preţuri: 45 lei (Categoria I) si 35 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei.

Foto: A.G.Weinberger – ARCUB

25
/06
/14

Primul festival din România care aduce muzica bună în parcurile orașului, Jazz in the Park, organizat la Cluj-Napoca, se pregătește intens pentru ediția a doua. Între 4 și 6 iulie, mii de iubitori ai jazz-ului sunt așteptați „să acapareze” Parcul Central.

25
/06
/14

De la Bruckner la Tina Turner…ar putea fi o cale lungă – şi totuşi nu e chiar aşa. Pentru că în mod poate ciudat, într-o singură săptămână se lansează în cadrul aceleiaşi mari case de discuri – Deutsche Grammophon – discuri care conţin şi muzica lui Bruckner, dar şi a Tinei Turner.

16
/06
/14

Vineri, 20 iunie (19.00), la Sala Radio, veţi avea plăcerea de a asculta, în interpretarea ORCHESTREI NAŢIONALE RADIO, una dintre simfoniile care au născut cele mai multe dezbateri ideologice: Simfonia a VII-a în do major – Leningrad, creaţie a compozitorului rus Dmitri Şostakovici.

14
/06
/14

Opera Naţională Bucureşti propune publicului, în 17 iunie, de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de către tenorul Marcello Giordani, unul dintre cei mai mari cântăreţi ai lumii, fiind invitat permanent al celor mai prestigioase scene de concert şi opere din lume, incluzând Metropolitan Opera, Teatro alla Scala, Royal Opera Covent Garden, Opernhaus Zürich, Staatsoper Viena, Opéra National de Paris, Teatro Liceu din Barcelona etc.

11
/06
/14

Convenţia a fost simplă. Pornind de la fiecare literă din alfabet, Eduard Kunz a ales un cuvânt cheie care îi defineşte viaţa. Şi l-a explicat. Şi, ca orice artist care se respectă nerespectând regulile, a sărit chiar peste litera A. Şi a început aşa:

11
/06
/14

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi muzicieni ai lumii la ora actuală, care a transformat acordeonul într-un instrument de prim rang, RICHARD GALLIANO soseşte la Bucureşti pentru un concert extraordinar alături de Orchestra de Cameră Radio, moment ce punctează închiderea stagiunii ansamblului.

09
/06
/14

Ce poate fi mai potrivit în primele zile de vară decât o imaginară călătorie muzicală către ,,Visul unei nopţi de vară”? La doar 17 ani, compozitorul romantic Felix Mendelssohn  a conceput o uvertură inspirată de celebra piesă de teatru a lui Shakespeare, urmată apoi de o suită pe care a definitivat-o cu puţini ani înainte de dispariţia sa. Lucrarea a devenit foarte cunoscută mai ales graţie celebrului Marş Nupţial, după ce, în 1858, marşul a fost interpretat la căsătoria Prinţesei "Vicky" (fiica reginei Victoria) cu Prinţul Friedrich al Prusiei.

09
/06
/14

În perioada 8 iunie - 2 iulie, Corul Naţional de Cameră Madrigal va susţine 4 concerte extraordinare în oraşele Baia Mare, Oradea, Târgovişte şi Iaşi. Evenimentele fac parte din programul turneului naţional de vară.