A început Bookfest 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-inceput-bookfest-2017/

400 de evenimente – lansări de carte, activităţi pentru copii, spectacole, piese de teatru şi concerte – vor avea loc în cadrul celei de-a XII-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, deschis, astăzi, la ora 12,00, la Romexpo.

Un articol de Petre Ivan|24 mai 2017

La ceremonia de deschidere au fost prezenți prezenți ambasadorii Suediei — Invitat de Onoare Bookfest 2017, Anneli Lindhal Kenny, Israelului — Invitat de Onoare Bookfest 2016, Tamar Samash, și ambasadorul SUA, Hans Klemm, Statele Unite ale Americii – invitat de onoare al ediției Bookfest din 2018.

În cadrul Bookfest, găzduit de pavilioanele C1, C2, C4 și C5 ale Romexpo, își vor lansa cărți, printre alții, scriitorii Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu și Mircea Cărtărescu, Gabriela Adameșteanu, Lucian Dan Teodorovici, Florin Iaru, Nicolae Breban, Radu Paraschivescu, Nicolae Manolescu, Cornel Ungureanu, Mircea Mihăieș.

De asemenea, în cele cinci zile ale Salonului, unii dintre cei mai cunoscuți și apreciați ziariști și vor prezenta cărțile la Bookfest. Realizatorul emisiunii Starea Nației, Dragoș Pătraru, va lansa cartea „Unde nu-i cap, vai de popoare”, apărută la editura Litera.  Ramona Ursu revine în atenția publicului cu o carte consacrată protestelor din luna februarie din România intitulată „Noaptea ca hoții”, apărută la editura Humanitas.

La randul sau, Emilia Șercan, cunoscută pentru anchetele referitoare la plagiatele de care au fost acuzați unii dintre cei mai importanți lideri politici din România, va lansa volumul „Fabrica de doctorate sau Cum se surpă fundamentele unei nații”, apărut tot la editura Humanitas.

Procurorul general Augustin Lazăr își va lansa miercuri, de la ora 17,00, la Scena Arena, pavilion C1, volumul „Conflictul de interese Teorie și jurisprudență. Studii de drept comparat”, ed. a II-a revăzută și adăugită,”, apărut la editura Universul Juridic.

Fostul vicepremier Vasile Dâncu va fi, la rândul său, protagonistul lansării celui mai recent volum, „Politically incorrect. Scenarii pentru o Românie posibilă”, publicat de editura Școala Ardeleană.

Copiii vor fi răsfățații ediției 2017 a Bookfest, editurile participante pregătindu-le o sumedenie de surprize, concursuri, ateliere științifice, desene pe asfalt sau piese de teatru.

În fiecare zi, de la ora 10,00, micuții vor avea câte o activitate la care să participe, de la construcții cu figurine LEGO, desene pe asfalt și jocuri de rol, până la ateliere de știință și chiar mini-recitaluri de pian.bookfest

Suedia, invitat de onoare 

Invitatul de onoare al actualei ediții a salonului va fi Suedia, care va avea standul în Pavilionul C4, participarea acestui stat la târg desfășurându-se sub motto-ul „Sweden: Creating Stories”.

Oaspeții din Suedia invitați la Bookfest sunt ilustratorii și scriitorii de cărți de copii Stina Wirsen și Marten Sanden, poetele Athena Farrokhzad și Cecilia Hansson, scriitorii Majgull Axelsson și Aris Fioretos, dar și Jacob Dalborg, director al unui trust de care aparțin mai multe case de edituri din Suedia, Johannes Klenell, editor la Galago, și Arina Stoenescu, ilustratoare și editor al editurii pionier press.

Accesul la Bookfest cât și la toate evenimentele din cadrul acestuia va fi gratuit, programul de vizitare fiind următorul: miercuri, 24 mai: 10,00 — 20:00; joi, 25 mai: 10,00 — 20,00; vineri, 26 mai: 10,00 — 21,00; sâmbătă, 27 mai: 10,00 — 21,00; duminică, 28 mai: 10,00 — 20,00.

Foto: Bookfest  – www.bookfest.ro

17
/11
/23

Editura Litera invită cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri cu autorii favoriți, între 22 și 26 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023, desfășurat la Pavilionul Central Romexpo.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

20
/10
/23

Într-o permanentă alunecare între prezent și trecut, romanul Vorbește-mi despre tata, devenit bestseller imediat după publicarea în Coreea, este nu numai o melancolică scrisoare de dragoste adresată de către o fiică părintelui ei, ci și o dramă psihologică în care, pe fundalul multistratificat al istoriei coreene recente, amintirile pot vindeca răni adânci și restabili relații de familie fragilizate.

18
/10
/23

De la volumul biografic „Martin Scorsese: O călătorie“ de Mary Pat Kelly la cartea de interviuri „Călătorie într-o fotografie” de Dia Radu, cărțile pe care vi le propunem de această dată vă invită să descoperiți fascinante istorii personale.

17
/10
/23

Un târg de carte de teatru – adevărat maraton al lansărilor și prezentărilor unor noi produse editoriale din domeniul artei scenice, cu întâlniri, discuții, întrebări, răspunsuri – constituie o componentă importantă a Festivalului Național de Teatru ajuns la a XXXIII-a ediție.

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.