A început Gala Tânărului Actor HOP 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-inceput-gala-tanarului-actor-hop-2020/

Gala Tânărului Actor HOP, ediţia a 23-a, se desfăşoară în aceste zile la Amfiteatru TNB.

Un articol de Liliana Matei|4 septembrie 2020

Publicul este invitat să urmărească online evenimentul transmis prin livestreaming pe site-ul Galei HOP www.galahop.uniter.ro, pe contul oficial de Facebook al Galei HOP și pe contul oficial de YouTube, UNITER ROMANIA.

Timp de 3 zile, între 3 și 5 septembrie, 24 de tineri dansactori vor concura pentru trofeele HOP și pot fi votați online pe parcursul zilei de duminică, 6 septembrie, până la ora 19.00 https://galahop.uniter.ro/votul-publicului-2020/. Votul publicului contează! Premiul Publicului va fi anunțat în cadrul festivității de decernare a premiilor, duminică, 6 septembrie, ora 22.00.

Juriul concursului este format din: Adrian Batista – regizor și producător TV, Ioana Bogăţan – actriţă, Silvia Ghiață – producător TV, Andrei și Andreea Grosu – regizori, Ileana Lucaciu – critic de teatru. Directorul artistic al Galei HOP, ediția a XXIII-a este dansatorul și coregraful Gigi Căciuleanu.

Prezentatorul Galei HOP 2020 este actorul Lari Giorgescu.

Premiile Galei Tânărului Actor – HOP, ediția a 23-a, sunt:

Premiul „Ştefan Iordache” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor – HOP

Secţiunea individual:

Premiul pentru cel mai bun actor

Premiul pentru cea mai bună actriţă

Secţiunea grup:

Premiul „Cornel Todea” – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori

Premiul „Sică Alexandrescu” – Premiul special al juriului

Alte premii acordate în cadrul Galei Tânărului Actor HOP:

Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF”

Premiul pentru prestanță și rostire scenică – acordat de actrița Dorina Lazăr

Premiul Publicului – decis în urma voturilor celor care vor viziona cele 3 zile de concurs în transmisiune LIVE

Gala Tânărului Actor HOP este un proiect al UNITER care sprijină debutul tinerilor artişti oferind oportunităţi de formare profesională şi viitoare colaborări.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

Joi, 3 septembrie

21.00 Deschiderea Galei HOP 2020

Concurs secţiunea Individual

Mădălina Mușat

Radu Anastas

Claudia Moroșanu

Ileana Ursu

Vlad Haneș

Concurs secţiunea grup

„Pe lună”, cu Bianca Temneanu şi Iulian Trăistaru

Vineri, 4 septembrie

21.00 Concurs secţiunea Individual

Teodora Daiana Păcurar

Georgiana Vișan

Răzvan Omotă

Cristina Tudor

Dragoș Ioniță

Concurs secţiunea grup

„Unu pe doi”, cu Ana Baciu și Bianca Temneanu

„Dictum Meum Pactum”, coordonat de Teodora Velescu,

cu Alexandru Ionescu, Robert Iosif şi Alexandru Petcu

Sâmbătă, 5 septembrie

21.00 Concurs secţiunea Individual

Iulia Popa

Iulian Trăistaru

Marina Munteanu

Alexandra Oiște

Nicolae Dumitru

Patricia Gavril

Concurs secţiunea grup

„Conflictual”, cu Niko Becker, Andrei Dominte, Andrei Mărcuță şi Iulian Trăistaru

Duminică, 6 septembrie

21.00 Spectacol invitat în afara concursului

„Iona” de Marin Sorescu, coordonarea scenică Victor Ioan Frunză,

cu Lari Giorgescu, Adrian Nour, Lucian Maxim,

muzica originală Lucian Maxim, scenografia Vladimir Turturică,

costumele Corina Boboc, producător Teatrul Dramaturgilor Români, București

22.00 Festivitatea de decernare a premiilor

 

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.