A început revoluţia Art Safari
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-inceput-revolutia-art-safari/

De ieri şi până pe 15 mai, 60 de galerii şi instituţii culturale din ţară şi străinătate, 5 colecţii private expuse în premieră şi o expoziţie centrală de 350 de opere în cinstea Centenarului Dada vor scoate oamenii din case.

Un articol de Petre Ivan|6 mai 2016

Cea mai mare expoziţie de artă din România este o expoziţie rebelă, o expoziţie care generează întrebări incomode la adresa societăţii şi a scopului artei, la adresa sensibilităţii burgheze şi a normelor tradiţionale.

Publicul este chemat să descopere ce înseamnă un Palat al artei, repus cu ocazia Art Safari 2016 în circuitul urban şi în istoria Bucureştilor. Palatul Dacia-România – locul în care arta se întâmplă.Art Safari

Începând de ieri, timp de 11 zile, publicul se va putea bucura de o mulţime de concerte, lecturi publice, perfomance-uri, spectacole de teatru, prezentări de artişti, dezbateri şi conferinţe variate, care vor atrage chiar un „dialog interstelar” înregistrat de Discovery Channel, între astronauţi celebri, printre care si Dumitru Prunariu.

Nici copiii nu vor fi neglijaţi, Art Safari Kids organizând o mulţime de workshop-uri care să le deschidă orizonturile culturale şi să le stimuleze creativitatea.

De astăzi, 6 mai, vizitatorii au liber la artă cu spirit pe Lipscani, iar în zilele de sâmbătă, 7 mai şi 14 mai, le pot petrece până târziu în noapte la Palatul Dacia-România.

Foto: Art Safari – artsafari.ro

31
/01
/21

Platforma 5 Pentru Arte propune comunităților creative și publicului larg să descopere tânăra generație de artiști și arhitecți români urmărind creațiile a peste 20 dintre aceștia în galeria online, în cadrul unor expoziții digitale la care au contribuit cinci profesioniști din industria locală.

28
/01
/21

Timișoara la cutie – Cetate reproduce o felie din cartierul Cetate, centru istoric și principal pol de atracție turistică al orașului, aducând la viață 5 din clădirile emblematice ale orașului, într-un format de miniaturi, puzzle și cărți poștale. Cutia oferă copiilor șansa de a cunoaște mai bine orașul Timișoara prin joacă, învățând despre arhitectura și istoria acestuia iar adulţilor ocazia de a se (re)îndrăgosti de oraş privindu-l cu ochi de turist.

18
/01
/21

De la împăratul Nero sau pictura renascentistă la povestea lui Alice în Țara Minunilor și la „divele” secolului XX, cele mai așteptate evenimente expoziționale programate în 2021 în Europa promit experiențe de calitate.

13
/01
/21

În această perioadă, atelierele MNAC se desfășoară online, într-o formulă interactivă. „Arta contemporană de la plancton la zbor intergalactic” este o serie de ateliere care ne ajută să înțelegem expoziția Colecției MNAC, „Văzând Istoria. 1947-2007”, dar și de unde vine și se hrănește arta contemporană, în general.

08
/01
/21

Până pe 27 iunie 2021 puteți vizita o nouă expoziție temporară la MNAR, intitulată „Poveștile Crucii. Sculptură miniaturală de tradiție bizantină”, organizată în cadrul Galeriei de Artă Veche Românească (Calea Victoriei 49-53).

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.

18
/12
/20

Muzeul Național Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanți artiști plastici ai momentului. Artiștii se destăinuie în fața publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoțiile și părerile lor despre situația generată de pandemie, despre parcursul creațiilor și al artei în general, despre propria evoluție în domeniul artei și în situația actuală.