A început votarea proiectelor sociale înscrise în competiţia ReStart România
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-inceput-votarea-proiectelor-sociale-inscrise-in-competitia-restart-romania/

Peste 100 proiecte online pentru rezolvarea unor probleme sociale ale comunităţilor, care pot schimba România, au fost înscrise în competiţia ReStart România, ele urmând să fie votate până la 18 octombrie, după care vor intra în procedura de selecţie pentru o finanţare de 5000 de dolari. Competiţia se desfăşoară pe www.restartromania.ro sau pe pagina de […]

Un articol de |16 octombrie 2012

Peste 100 proiecte online pentru rezolvarea unor probleme sociale ale comunităţilor, care pot schimba România, au fost înscrise în competiţia ReStart România, ele urmând să fie votate până la 18 octombrie, după care vor intra în procedura de selecţie pentru o finanţare de 5000 de dolari.

Competiţia se desfăşoară pe www.restartromania.ro sau pe pagina de Facebook www.facebook.com/RestartRomania
 unde au şi fost depuse aceste proiecte. Traficul, birocraţia, piaţa locurilor de muncă, educaţia, protecţia mediului, banii publici şi promisiunile electorale sunt doar câteva dintre problemele cărora românii vor să le găsească o rezolvare cu ajutorul tehnologiei.

Din cele peste 100 proiecte online înscrise în competiţia ReStartRomânia de anul acesta 61 sunt axate pe agregare comunitară, 17 pe crearea unei administraţii publice utile cetăţeanului şi 22 militează pentru transparenţă şi acces la date deschise. Printre acestea se numără hărţi ale accesibilităţii pentru persoanele cu dizabilităţi, ghişee online locale sau naţionale, platforme pentru discutarea iniţiativelor legislative, ghiduri de iubit sau înţeles oraşele în care trăim sau proiecte privind retrocedarea proprietăţilor confiscate în perioada comunistă.

Un număr de 37 de proiecte au fost înscrise din Bucureşti, 5 din Iaşi, 3 din Cluj-Napoca, 2 din Târgu-Mureş şi câte un proiect din Alba, Arad, Făgăraş, Mărăcineni, Craiova, Oradea, Oslo, Helsinki, Paşcani, Ploieşti şi Timişoara.

Proiectele strâng votul comunităţii până în data de 18 octombrie. Voturile publicului se vor adăuga punctajelor oferite de un juriu format din lideri civici şi IT pentru a alege 20 de semifinalişti. Ulterior, 7 idei finaliste vor fi ajutate să găsească o echipă tehnică care să transforme ideile într-un prototip funcţional. Cele mai bune 3 prototipuri vor primi finanţări în valoare de 5.000 USD pentru a se dezvolta şi lansa mai departe.

ReStart România este o competiţie în care se propun, discută şi dezvoltă proiecte care promovează utilizarea de resurse şi tehnologii online pentru rezolvarea unor probleme sociale. ReStart România este un proiect al TechSoup România, realizat cu sprijinul unei finanţări a Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, precum şi din partea Ambasadei SUA în România.
Partenerii proiectului sunt Senior Interactive, Microsoft România, Fundaţia Romano-Americană. Campania este sprijinită de Gândul, alături de Mediafax, Business Magazin, Decât o Revistă, Gazeta de Sud, ZeList Monitor, Zitec.

 

Sursa: Mediafax

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”