A început votarea proiectelor sociale înscrise în competiţia ReStart România
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-inceput-votarea-proiectelor-sociale-inscrise-in-competitia-restart-romania/

Peste 100 proiecte online pentru rezolvarea unor probleme sociale ale comunităţilor, care pot schimba România, au fost înscrise în competiţia ReStart România, ele urmând să fie votate până la 18 octombrie, după care vor intra în procedura de selecţie pentru o finanţare de 5000 de dolari. Competiţia se desfăşoară pe www.restartromania.ro sau pe pagina de […]

Un articol de |16 octombrie 2012

Peste 100 proiecte online pentru rezolvarea unor probleme sociale ale comunităţilor, care pot schimba România, au fost înscrise în competiţia ReStart România, ele urmând să fie votate până la 18 octombrie, după care vor intra în procedura de selecţie pentru o finanţare de 5000 de dolari.

Competiţia se desfăşoară pe www.restartromania.ro sau pe pagina de Facebook www.facebook.com/RestartRomania
 unde au şi fost depuse aceste proiecte. Traficul, birocraţia, piaţa locurilor de muncă, educaţia, protecţia mediului, banii publici şi promisiunile electorale sunt doar câteva dintre problemele cărora românii vor să le găsească o rezolvare cu ajutorul tehnologiei.

Din cele peste 100 proiecte online înscrise în competiţia ReStartRomânia de anul acesta 61 sunt axate pe agregare comunitară, 17 pe crearea unei administraţii publice utile cetăţeanului şi 22 militează pentru transparenţă şi acces la date deschise. Printre acestea se numără hărţi ale accesibilităţii pentru persoanele cu dizabilităţi, ghişee online locale sau naţionale, platforme pentru discutarea iniţiativelor legislative, ghiduri de iubit sau înţeles oraşele în care trăim sau proiecte privind retrocedarea proprietăţilor confiscate în perioada comunistă.

Un număr de 37 de proiecte au fost înscrise din Bucureşti, 5 din Iaşi, 3 din Cluj-Napoca, 2 din Târgu-Mureş şi câte un proiect din Alba, Arad, Făgăraş, Mărăcineni, Craiova, Oradea, Oslo, Helsinki, Paşcani, Ploieşti şi Timişoara.

Proiectele strâng votul comunităţii până în data de 18 octombrie. Voturile publicului se vor adăuga punctajelor oferite de un juriu format din lideri civici şi IT pentru a alege 20 de semifinalişti. Ulterior, 7 idei finaliste vor fi ajutate să găsească o echipă tehnică care să transforme ideile într-un prototip funcţional. Cele mai bune 3 prototipuri vor primi finanţări în valoare de 5.000 USD pentru a se dezvolta şi lansa mai departe.

ReStart România este o competiţie în care se propun, discută şi dezvoltă proiecte care promovează utilizarea de resurse şi tehnologii online pentru rezolvarea unor probleme sociale. ReStart România este un proiect al TechSoup România, realizat cu sprijinul unei finanţări a Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, precum şi din partea Ambasadei SUA în România.
Partenerii proiectului sunt Senior Interactive, Microsoft România, Fundaţia Romano-Americană. Campania este sprijinită de Gândul, alături de Mediafax, Business Magazin, Decât o Revistă, Gazeta de Sud, ZeList Monitor, Zitec.

 

Sursa: Mediafax

03
/06
/15

Un spectacol nocturn cu proiecție în oglindă va avea loc vineri, de la ora 21,00, la Palatul Suțu, cu ocazia aniversării a 180 de ani de la construirea clădirii din centrul Bucureștiului. Întregul spectacolul se desfășoară vizual printr-o proiecție video, realizată în premieră, în oglinda din holul Palatului Suțu, aruncând imagini pe pereții etajului superior într-un joc de forme și culori.

02
/06
/15

CRONICĂ DE FILM Prezentat, în premieră în România, în cadrul TIFF, „Sub nori electrici”, noul film al rusului Aleksey German Jr., recent premiat la Berlinale, se înscrie în marea tradiție a unui cinema de stări și de idei, un cinema cum nu prea se mai practică.

02
/06
/15

Sub titlul „The Morometes 60: The Jubilee of a Masterpiece”/ „Moromeții 60. Jubileul unei capodopere”, Institutul Cultural Român din Londra va derula, între 10 iunie și 9 iulie, o serie de evenimente dedicate uneia dintre cărțile esențiale ale literaturii române, Moromeții, la 60 de ani de la publicarea acesteia.

02
/06
/15

Organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu anunță un număr de 21 de reprezentații sold-out și 10 000 de bilete vândute până astăzi, după punerea în vânzare a biletelor pentru toate spectacolele din programul acestei ediții a festivalului. La cererea publicului, s-a suplimentat numărul de reprezentații și numărul de bilete pentru anumite spectacole.

02
/06
/15

Simfonia fantastică, celebra creaţie a lui BERLIOZ, dirijorul vienez SASCHA GOETZEL, JAN MRÁČEK, tânărul violonist ceh de doar 24 de ani, distins în 2014 cu premiul I la Fritz Kreisler International Violin Competition – Viena şi singurul concert pentru vioară semnat de BRAHMS sunt elementele reunite în evenimentul prezentat vineri, 5 iunie (19.00) de Orchestra Naţională Radio.

01
/06
/15

S-a născut în Gorj (Peştişani), unde a copilărit şi şi-a cunoscut soţia, artista Cuzina. A fost miner, dansator, agent imobiliar şi bucătar. Ca actor a a captat atenţia, anul acesta, în două dintre cele mai apreciate şi mediatizate film româneşti, Aferim (Ursul de Argint, la Berlin) şi Comoara (Un Certain Talent, la Cannes). Actorul Cuzin Toma împlineşte, astăzi, 38 de ani.

01
/06
/15

Documentarul “Rețeaua” în regia lui Claudiu Mitcu va fi proiectat pe 4 iunie, de “Ziua HBO”, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania. Evenimentul va avea loc în prezența regizorului dar și a echipei de producție a filmului.

01
/06
/15

Pe 3 iunie, violonistul Alexandru Tomescu și clavecinistul Andrea Coen vor susține un concert la Ateneul Român, cu ocazia Zilei Naționale a Italiei. Evenimentul a devenit deja o tradiție, acesta fiind al doilea an în care muzicieni de prestigiu urcă pe scena Ateneului pentru a sărbători ziua Republicii Italiene în România.