„A jovian storm”, instalație interactivă susținută de Conceptual Lab by Theo Nissim, prezentată în cadrul H3 Garden de la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-jovian-storm-instalatie-interactiva-sustinuta-de-conceptual-lab-by-theo-nissim-prezentata-in-cadrul-h3-garden-de-la-bucuresti/

„A jovian storm”, instalaţie interactivă susţinută de Conceptual Lab by Theo Nissim, va fi prezentată în cadrul proiectului multidisciplinar H3 Garden before detach() de la Bucureşti, care va debuta miercuri, 9 septembrie.

Un articol de Petre Ivan|9 septembrie 2020

Cinci seri de muzică live, mai multe reprezentații ale spectacolului-instalație „Who Am I? A human-robot performance” și o expoziție de instalații interactive sunt incluse în programul proiectului desfășurat la adresa Popa Nan 82.

H3 Garden before detach() va fi lansat simultan cu cel mai mare festival de artă, tehnologie și societate din lume, Ars Electronica. Proiectul multidisciplinar organizat de H3, în colaborare cu Teatrul Odeon și :arrogant films este selectat pentru participare în acest an.

O expoziție de instalații interactive punctează finalul șederii creative a studioului de artă și tehnologie H3 în enclava din Popa Nan 82. Spațiul face parte dintr-un proiect de dezvoltare urbană care prevede demolarea acestui complex de clădiri, punând astfel sfârșit vocației sale artistice actuale. Motiv pentru care instalațiile prezente în curte vor crea iluzia unui final care se află la granița dintre magie și tehnologie.

Între cele prezentate se numără instalația de lumini „A jovian storm”, prezentată cu sprijinul Conceptual Lab by Theo Nissim. Din interiorul unei centrale electrice de la fața locului va fi simulată o atmosferă extraterestră pentru spectatori. In 1711, Donato Creti finaliza o serie de picturi menite să îl convingă pe Papă de importanța finanțării unui observator astronomic în Bologna. Printre ele se regăsea prima reprezentare grafică a Marelui Punct Roșu de pe Jupiter. Mai bine de 300 de ani mai târziu, ne imaginăm cum ar arăta coborârea prin atmosfera planetei Jupiter.

„Mă bucură nespus să fim alături de unul dintre cele mai inovatoarea și îndrăznețe proiecte ale acestei toamne în București. Conceptual Lab își continuă misiunea, dar mai ales promisiunea de a susține platforme artistice care explorează noi forme de expresie și promovează experiențele new media și artele performative. Sunt fericit că există curajul și pasiunea ca în aceste vremuri deloc ușoare pentru industriile creative, Bucureștiul să găzduiască evenimente de o asemenea amploare”, declară Theo Nissim, fondatorul Conceptual Lab.

Una dintre premierele festivalului o reprezintă muzica live integrată în instalații de lumini. În cadrul seriei de concerte Kaustik Nights, vor cânta Omul cu Șobolani (9 septembrie), Cred că Sunt Extraterestru (10 septembrie), Electric Brother (11 septembrie), Șuie Paparude (12 septembrie) și om la lună (13 septembrie). Biletele sunt disponibile pe myticket.ro.

„Who Am I? A human-robot performance”, primul spectacol la granița teatrului, dansului și a instalațiilor de artă, un concept dezvoltat pentru prima dată în România, a fost sold-out după o săptămână de la punerea în vânzare a biletelor. La cererea publicului, organizatorii au suplimentat numărul reprezentațiilor, astfel că sâmbătă și duminică spectacolul-instalație va fi jucat de două ori, începând cu ora 16.00. „Who Am I? A human-robot performance” reprezintă o colaborare în premieră între un teatru din România, respectiv Teatrul Odeon, și un studio de artă și tehnologie, H3.

Conceptual Lab are ca misiune principală susținerea industriilor creative și promovarea proiectelor culturale relevante pentru public. Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF, Festivalul Ceau Cinema Timișoara, Bucharest International Dance Film Festival sunt câteva din evenimentele în care Conceptual Lab s-a implicat activ în ultima perioada.

15
/09
/16

Sâmbătă, 17 Septembrie 2016, Grădina Sticlarilor (strada Vasile Lascăr nr.36) își redeschide porțile pentru cei care vor să își descopere sau să își dezvolte latura artistică. Intrarea la Grădină este gratuită însă, pentru participare, se percepe o taxă de 20 RON, pentru achiziționarea materialelor necesare.

11
/09
/16

Viața în Giulești va fi tema unei instalații-eveniment de artă comunitară contemporană la Muzeul Culturii Romilor din Drumul Săbăreni 101-125. Evenimentul va avea loc pe 16 septembrie, de la ora 19.00.

10
/09
/16

Festivalul Internațional de fotografie Bucharest Photofest se va desfășura între 10 şi 20 septembrie, organizat de Grupul Filos, se desfăşoară în câteva locuri din Bucureşti, între care şi Teatrul Naţional din Bucureşti, în foaierul nou deschis, dinspre Bulevardul Carol.

09
/09
/16

Noaptea Albă a Galeriilor, proiect inițiat și organizat de Asociația Ephemair, prezintă pe 30 septembrie, în cadrul celei de-a zecea ediții, expoziții și evenimente dedicate artei contemporane, în galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere de artist din zece orașe – alături de București, la NAG#10 vor participa în acest an Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

25
/08
/16

În vreme ce guvernul român se gândeşte cum să scoată 50 de lei din buzunar pentru a-şi trimite la grădiniţă minorii ai căror părinţi au venituri mici, italienii sunt gata să le acorde o susţinere generoasă adolescenţilor. Într-o mișcare concepută pentru a reaminti tinerilor că doar cultura este cea care ne îmbogăţeşte viaţa şi aduce oamenii împreună, cetățenii italieni care împlinesc 18 ani sunt pe cale să obțină 500 de euro " bonus de cultură " de la guvern.

12
/08
/16

6 artiști și 6 artizane își expun creațiile în Bastionul Țesătorilor din Brașov până pe 30 august. Proiectul „Războaie în Bastionul Ţesătorilor” facilitează și promovează creația unor lucrări de artă contemporană care să integreze tehnica ţesutului la război din zona Branului, element de patrimoniu imaterial.

25
/07
/16

București Mall prezintă expoziția Instalart/ Obiect/ 004, ce reunește șase proiecte de design destinate mediului urban, realizate de cunoscuți designeri și arhitecți români. Expoziția, lansată în cadrul unui vernisaj pe 21 iulie, rămâne la București Mall până pe 9 august, când se va muta în Plaza România, pentru alte 3 saptamani.