A murit Dolores O’Riordan, solista The Cranberries
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-murit-dolores-oriordan-solista-the-cranberries/

Solistă a trupei The Cranberries, Dolores O’Riordan, a murit „subit”, luni, la Londra, în timp ce se afla în studioul de înregistrări. Deşi, până la această oră nu s-a anunţat oficial cauza morţii artistei de 46 de ani, apropiaţii lui Dolores O’Riordan spun că aceasta ar fi suferit de o depresie severă.

Un articol de Petre Ivan|16 ianuarie 2018

La rândul său, publicația Daily Mail precizează că nu este exclusă nici ipoteza unei sinucideri, știind fiind că solista trupei The Cranberries s-a luptat toată viața cu probleme de sănătate mintală. În plus, artista a suferit de anorexie, a fost diagnosticată cu tulburarea bipolară și într-un interviu a recunoscut că a încercat să ia o supradoză de droguri.

The Cranberries au vândut mai mult de 40 de milioane de albume în decursul carierei. Între cele mai populare hituri au fost Zombie și Linger.

Trăiesc aşa cum aleg sau nu voi trăi deloc – Dolores O’Riordan

Dolores O’Riordan, originară din comitatul irlandez Limerick, a devenit o artistă apreciată pe plan internaţional, după ce, citind un articol într-un ziar local la vârsta de 18 ani, a început să cânte alături de The Cranberries, trupă alcătuită la acea vreme din frații Noel Hogan și Mike .

Foto: Dolores O’Riordan – facebook

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).