A murit Marina Scupra. Artista avea 49 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-murit-marina-scupra-artista-avea-49-de-ani/

Astăzi a încetat din viaţă artista Marina Scupra, potrivit unui anunţ publicat de Mirabela Dauer pe pagina sa oficială de Facebook. ”Marina Scupra s-a stins …, cuvintele sunt de prisos … Dumnezeu să te primească de-a dreapta lui… Condoleanţe familiei…”, a scris şi Ovidiu Komornyik pe aceeaşi reţea de socializare.

Un articol de Petre Ivan|30 iulie 2017

„Draga mea, Marina … Te-ai stins prea devreme. Să-ți găsești liniștea acolo unde ai plecat, să-i bucuri pe îngeri cu vocea ta minunată. Mi-ai împietrit sufletul de durere dar probabil că Dumnezeu are nevoie de cei buni lângă el… Odihnește-te în pace, OM FRUMOS! Rămas bun, prieten drag!”, a scris Mirabela Dauer, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Solista vocală Marina Scupra s-a născut la 24 decembrie 1967, la București.

Între 1980-1983, a urmat cursurile Școlii Populare de Artă din București, la clasa profesoarei Gloria Bordea Mihalache, potrivit muzicausoara.webgarden.ro. A debutat în anul 1973, în emisiunea „Prietenii lui Așchiuță”. A colaborat cu teatrul „Constantin Tănase” din București în revista „Constelația Boema”, precum și la spectacolele artistice ale U.T.C.

După 1989, a efectuat turnee în Germania, alături de Mirabela Dauer și Horia Moculescu. În 1993, s-a angajat la Casă de Cultură a Ministerului de Interne.

În anul 1994, a jucat în comedia „Concurs de seducție”, alături de Horia Brenciu și Tino Furtună, de la trupa Holograf. În anul 2001, a absolvit Facultatea de Drept a Universității „Titu Maiorescu”, notează www.orchestraangel.com.

Ulterior, a lucrat ca profesoară de canto — muzică ușoară la Școala Populară de Artă din Constanța, elevii îndrumați de ea obținând numeroase premii la festivalurile pentru copii din țară și străinătate.

Printre premiile și performanțele obținute de Marina Scupra, de-a lungul prestigioasei sale cariere muzicale, se numără: mențiune în etapa republicană a Festivalului Național „Cântarea României”, în anul 1981, performanță repetată în 1983; Premiul Tinereții la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia cu piesa „Joc de Copii”, compusă de Laurențiu Profeta; Premiul Juriului la Festivalul „Toamna băcăoană”; Premiul I la Festivalul „Lotca de Aur” de la Brăila.

În anul 1984, a participat la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia, la secțiunea interpretare, unde a obținut Trofeul Mamaia cu melodiile „Balada”, compozitor Laurențiu Profeta, și „Tinerețea mea”, compozitor Dan Dimitriu.

Din discografia Marinei Scupra fac parte albumele „Va exista” (1987) și „Bat în geamul iubirii” (1989), ambele apărute la Electrecord.

Foto: Marina Scupra – facebook

06
/12
/15

Portofoliul seriei de concerte JAZZAJ la ARCUB se completează sâmbătă, 12 decembrie, de la ora 20:00, cu prestația muzicianului considerat de critici „cel mai valoros baterist de jazz al momentului”, Tudor Zaharescu. Jazzman-ul vine la ARCUB Batişte alături de o parte din colaboratorii săi pentru concertul Tudy Zaharescu Jazz & Soul Project.

06
/12
/15

,,Suflet vagabond” este o poveste neterminată despre viața celor mereu pe drum – imaginată de o actriță și un muzician: Simona Măicănescu și Alex Simu. Ideea acestui spectacol s-a născut în 2014 pe scena celei de-a 15 ediții a Festivalului Cultural European din Alger, când cei doi artiști s-au hotărât să construiască împreună o poveste, a lor și a altor mii de oameni: povestea celor care călătoresc, umblă, aleargă întruna pentru că nu știu altfel să asculte lumea de azi.  

04
/12
/15

Trupa Sigur Ros, care nu a mai susţinut spectacole din anul 2007, va concerta, în premieră în România, la Festivalul Electric Castle 2016 de la Bonţida, judeţul Cluj, muzica islandezilor figurând pe coloana sonoră a peste zece filme şi seriale

03
/12
/15

Concertul Big Band-ului Radio prezentat în luna sărbătorilor, la Sala Radio, aduce un frumos cadou muzical iubitorilor de jazz! Joi, 10 decembrie (19.00), alături de formația Radio România, sub bagheta dirijorului și apreciatului compozitor Ionel Tudor, o veți aplauda pe scena Sălii Radio pe solista de jazz Elena Mîndru, stabilită în Finlanda, la Helsinki.

03
/12
/15

Strauss Festival Orchestra Vienna răspândeşte, de Sărbători, fascinația Vienei Imperiale în toată România de-a lungul unui amplu turneu național, în care va susține 11 concerte în 9 orașe. La Bucureşti, concertul poate fi văzut pe 19 decembrie, la Sala Palatului.

03
/12
/15

DUBLU-INTERVIU Răzvan și Andreea Stoica sunt frați și muzicieni care împărtășesc aceeași pasiune. Locuiesc în Amsterdam și... mai peste tot în lume, pe unde au concerte. În seara asta îi puteți asculta la Sala Radio, într-un spectacol-eveniment: „Duo Stradivarius”. Răzvan și Alexandru Tomescu vor cânta la viorile Stradivarius, iar Andreea îi va acompania la pian.

27
/11
/15

Anul 2016 se anunţă a fi unul al premierelor pentru publicul autohton, care va avea ocazia să vadă live, pentru prima dată în România, unul dintre cele mai aşteptate show-uri ale ultimilor ani. Astfel, trupa Queen şi Adam Lambert vor susţine un concert în România, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pe 21 iunie 2016. Biletele vor fi disponibile începând cu data de 3 decembrie, pe www.eventim.ro.

26
/11
/15

„Ofranda Muzicală” a lui J.S. Bach încheie cea de a zecea ediție a Festivalului de Muzică Veche București, sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Radio.

26
/11
/15

„Asta vreau în rai... cuvintele să devină note muzicale şi conversaţiile să fie simfonii.” – Tina Turner. "Una dintre cele mai mari artiste ale tuturor timpurilor", conform revistei Rolling Stone, împlineşte astăzi 76 de ani. Tina Turner a vândut peste 200 de milioane de albume în cei peste 50 de ani de carieră.

26
/11
/15

Felicia Filip şi Ion Caramitru vor participa la Festivalul dedicat Zilei Naționale a României, organizat de Opera Comică pentru Copii (27 noiembrie - 1 decembrie). În cadrul evenimentului, publicul va avea ocazia să ia parte la spectacole de gală, cu invitați consacrați ai scenei românești, alături de elevii olimpici din Orchestra Colegiului Național “George Enescu” din București, dirijată de Gheorghe Iliuță, împreună cu soliștii și baletul Operei Comice pentru Copii.

26
/11
/15

Vineri, 4 decembrie (19.00), Radio România în colaborare cu Institutul Francez București prezintă la Sala Radio un eveniment conceput în special în jurul muzicii compozitorului francez CLAUDE DEBUSSY, concert derulat cu participarea MIHAELEI MINGHERAŞ – COUTURE, soprană stabilită în Franţa unde susţine o importantă carieră artistică, pe scene cum ar fi cea a Operei Comice din Paris sau la Théâtre du Châtelet.