Aaron’s Blood, câștigătorul Țărușului de Aur la Festivalul Internațional de la Sighișoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/aarons-blood-castigatorul-tarusului-de-aur-la-festivalul-international-de-la-sighisoara/

Aaron’s Blood (Sângele lui Aaron), în regia lui Tommy Stovall, prezentat în premieră mondială chiar de către protagonistul principal, James Martinez, la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Arte şi Film Vampirii de la Sighişoara, a câştigat Țăruşul de Aur la categoria filme de lung metraj.

Un articol de Petre Ivan|30 mai 2016

Aaron’s Blood îi are în rolurile principale pe James Martinez, Trevor Stovall și Michael Chieffo și prezintă povestea unui tată singur, Aaron, care luptă pentru a salva viața fiului său în vârstă de 12 ani, bolnav de hemofilie, după ce a fost infectat cu sânge de vampir.

James Martinez a declarat că Aaron’s Blood este mai mult decât un film cu vampiri și că partea legată de vampiri e ceea ce face ca filmul să fie atât de amuzant, pentru că prezintă transformările fizice prin care trece Tate: „E amuzant să vezi cum el devine încet, încet un mic vampir, cum datorită acestui fapt devine un băiat puternic și le poate face față colegilor de școală care se legau de el”.

Actorul a mai spus că este un mare fan al manifestărilor cu vampiri, iar acest festival unic, International Vampire Film and Arts Festival — IVFAF Sighișoara, poate atrage atenția întregii lumi asupra Transilvaniei.

 

Foto: Aaron’s Blood – facebook

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.